@sokr@t,
Sevgili kardeşim bizim burada (İstanbul-Büyükçekmece) deniz manzaralı bir tane özel bakımevi/huzurevi var.
Bir tanıdığın orada akrabası kalıyor. Az önce yolda tesadüfen karşılaştım ve fiyatlarını sordum.
Odalar tek, iki kişi ve üç kişilikmiş. Bunun akrabası orada 3 kişilik odada kalıyormuş. Perşembe günleri bakım temizlik, banyo, saç, sakal tıraş günüymüş.
Belli saatlerde dışarı çıkabiliniyormuş. İzin almak kaydı ile dışarıda da kalabiliyorlarmış (anasının babasının yanında gibi mesela)
Hizmet edenler güler yüzlü ve tertemiz bir yer diyor. Ben arabayla bazen yanındaki yoldan geçiyorum da bahçesi ve deniz gören terası var ve sanırım içeride ayrıca bir de avlusu var.
Aylık 50,000 (elli bin lira) cıkmış.
iki kişilik odalı yerlerin fiyatını bilmiyor ama tahminen 60-65 bin liradır diyor.
Var mı aylık bu kadar paran?
Yoksa o zaman devletin huzurevlerine baş vuracaksın kardeş.
NOT VE BİLGİ OLARAK. İstanbul'da omurilik felçlileri derneğinin Büyükçekmece yakınlarında bir yerlerde böyle bir bakımevi vardı sanırım. Omurilik felçli arkadaşlar daha iyi bilirler mevzuyu ama bildiğim kadarı ile sadece omur ilik felçli arkadaşlar yararlanabiliyorlar.