Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50 yaş sonrası 1+1 ev mi özel huzurevi mi tercih edilmeli?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
390
50 yaşından sonra yalnız yaşayan bir erkeğe hangisi daha uygun olur ?

50 yaşında bir insan huzur evine gidecek yaşta değildir henüz.

Hala kararsızım 1+1 evde yalnız yaşamak mı iyi yoksa huzurevi mi özeller nasıl acaba koşulları fiyatları falan ?

Bence çok iyi huzur evleri var... hemşiresi olan Dr olan falan..hatta çeşitli aktiviteleri olan..bence bı araştır.....

galiba ilerki yaşlarımda beni de huzurevine alacaklar gibi

@sevals, araştırayım da özeller çok pahalı diyorlar bütçemiz yeter mi bilemedim .

Yaniiii pahalı evet....ama araştırırsan bulursun bütçeye göre....tabi neler bekliyorsun da önemli....eğer bütçenle beklentiler uyusmazsa eve bakarsın

Ayrıca huzurevleri bizde hep olumsuz düşünülüyor nedense....bence yasitlarla vakit geçirmek evde oturmaktan daha iyi....ben yaşlanınca net gidicem....

@sevals, o konuda bende senin gibi düşünüyorum yalnızlıktansa yaşıtlarla vakit geçirmek daha iyidir diye ama huzurevinde kalma koşulları nasıl acaba bilemiyoruz mesela gündüzleri yatmaya kalkmaya ,saça sakala falan çok karışıyorlar mı bu bile önemli benim için .

Bilemiyorum o konuda ne kadar neyle ilgililer..... sorarsın öğrenirsin...

@sokr@t,

50 yaş çok erken bir yaş huzurevi sizin için çok erken ve sıkıcı olabilir 1 + 0- 1 + 1 ev bile sizin için yeterli olup özgürlüğününüzü de kısıtlamamış olursunuz bence

@Cano06, özgürlüğü kısıtlama konusunda bende tereddüt yaşıyorum mesela saça sakala gündüz yatıp kalkma saatlerine falan karışıyorlardır diye düşünüyorum bunlar bile önemli benim için ben mesela ayda bir saç sakal traşı olurum gündüzde yatarım bazen .

Yani şimdi hasta olmayan biri için bekar evi iyi ama hastalığın varsa ilaç ta varsa birilerinin yardımına ihtiyacın olabilir hele yan etkiler varsa bikaç yardımcıya ihtiyaç olabilir zor bi konu aslında yorum yapmak zor

Durumunu tam bilemedim

@sokr@t,

Ben de tam olarak ortamı bilmiyorum ama.
Mesela kendi evinde istediğin saatte çay yapıyorsun istediğin saatte yemek yiyebiliyorsun istediğin kanalı televizyonu açıyor , müzik dinliyorsun veya dışarı çıkabiliyorsun , uyuyor veya uyanıyorsun vs vs
Yaşın ileri olsa sağlıksal sorunlardan dolayı kendi işini kendi yapamayacak durumda olsan vs düşünülebilir huzurevi ama yaşınız da çok erken , maddi durumun varsa zaten eve haftada bir yardımcı yemek yapacak evin işini yapacak vs biri de olabilir . Kendi evinizde yaşamak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Yada onları da kendiniz yapabiliyorsanız huzurevi ile kendinizi kısıtlamayın

Arkadaşlar bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş.evim evim Güzel evim .en doğrusu insanın kendi evi ister kira olsun ister kendine ait olsun . kesinlikle böyle bir şeyi düşünmeyiniz sadece Allah'a dua edin kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin.yataga dussemde bir gece yatayım ertesi günü öleyim deyiniz

Yakında robot bakıcılar, robot sevgililer zamanı başlar. Huzurevlerine gerek kalmaz sanırım :):)

Sokrat sende bu huzur evi düşüncesi uzun zamandır var.

Bakıma muhtaç mısın kardeş? Değilsin bildiğim kadarı ile. Kendi işini şimdilik kendin yapıyorsun. O zaman bakım evini bu yaşta hiç düşünme derim. Her yerde kurallar olduğu gibi orada da belli kurallar muhtemelen vardır. Yemek saati, dışarı çıkış-giriş kural ve saatleri vs s gibi. Orada başkaları ise sosyalleşebilirim diye düşünür insan ancak oradakilerin tamamı dertli insanlar oldukları için selam verene anlatacakları tek şey hüzün dolu yaşamlarından kesitler olacaktır. İnsan üç beş gün sonra dert dinlemekten bıkacaktır mutlaka. Yani yemeğin önüne gelecek, çamaşırın yıkanacak, temiz ortamda muhtemelen yaşayacaksın ancak ortamın eksilerini de düşün. Ayrıca yaş çok genç ve huzur evleri sanırım o yaşlarda misafir kabul etmiyorlar.

Sana yardımcı olabilecek bir iki link ekledim. Selametle

https://www.asudeyasamvesaglikmerke...r: 55,ekonomik bakımdan yoksun olması gerekir.

https://www.alzheimerdernegi.org.tr/huzurevi-ve-bakimevi-bilgilendirme-rehberi-2021/

@sokr@t,

2+1 evde yalnızım. Salonda oturma grubu yok. yazın oraya şişme havuz alıp keyfime bakacağım.

@BayKukla, ben o kötülügü kimseye yapamam Allah herkeze evinde ôlüm nasip etsin ben komünist bir insanım 1 hastanın sağlığı dünyanin en zengin kişinin mal varlığından daha önemlidir che

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

@sokr@t ev ortamındaki rahatlıgı huzuru bir huzur evi veremez . Kurallar olacaktır. Onların koydugu kurallara göre yaşamaktansa . Kendi evinizde istediginiz gibi yaşayın. Ailenize yakın bulursunuz evi onlarda yardımcı olurlar. 50 yaş sonrasını şimdi düşünmek kaygı yaratır. Kimse başına ne zaman ne gelir bilemez .. anı yaşayın.. evinizde yaşayın

@sokr@t,
Sevgili kardeşim bizim burada (İstanbul-Büyükçekmece) deniz manzaralı bir tane özel bakımevi/huzurevi var.
Bir tanıdığın orada akrabası kalıyor. Az önce yolda tesadüfen karşılaştım ve fiyatlarını sordum.
Odalar tek, iki kişi ve üç kişilikmiş. Bunun akrabası orada 3 kişilik odada kalıyormuş. Perşembe günleri bakım temizlik, banyo, saç, sakal tıraş günüymüş.
Belli saatlerde dışarı çıkabiliniyormuş. İzin almak kaydı ile dışarıda da kalabiliyorlarmış (anasının babasının yanında gibi mesela)
Hizmet edenler güler yüzlü ve tertemiz bir yer diyor. Ben arabayla bazen yanındaki yoldan geçiyorum da bahçesi ve deniz gören terası var ve sanırım içeride ayrıca bir de avlusu var.
Aylık 50,000 (elli bin lira) cıkmış.
iki kişilik odalı yerlerin fiyatını bilmiyor ama tahminen 60-65 bin liradır diyor.
Var mı aylık bu kadar paran?
Yoksa o zaman devletin huzurevlerine baş vuracaksın kardeş.

NOT VE BİLGİ OLARAK. İstanbul'da omurilik felçlileri derneğinin Büyükçekmece yakınlarında bir yerlerde böyle bir bakımevi vardı sanırım. Omurilik felçli arkadaşlar daha iyi bilirler mevzuyu ama bildiğim kadarı ile sadece omur ilik felçli arkadaşlar yararlanabiliyorlar.

Üst Alt