Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporu olan babamın Bağkur'dan emeklilik şartları nedir?

ali19

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
İyi günler.Yardımlarınızı bekliyorum. Benim babam bipolar hastası ve devlet hastahanesi heyetine vergi indirimi için başvurduk doktor Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40 raporu verdi heyette ayın 9 unda gelip raporunuzu alabilirsiniz dedi.

babamın 1992 yılında sigortaya başlangıcı var ondan sonra 900 gün sigortalı çalışmışlığı var.
sonra yeşil kartları oluyor ve 2004 yılında bağkura başlıyor ve 12 yıl bağkur ödüyor. bağkur basamağı 4.
alo 170 i aradım 18 yıl ve 4680 prime emekli olur dedi.

şimdi sorularımıza gelelim şimdiden teşekkürler cevaplayanlar için

1- 12 yıl bağkur+900 gün sigorta kaç prim yapıyor.1 yıl 365 gün prim demek midir

2-18 yaşı ve 4680 prim tamam olduktan sonra ne yapmalıyız
ayın dokuzunda devlet hastahanesinin verdiği rapor geçerli olacak mıdır? bu konu hakkında bilgimiz yok

şimdi babamın bağkurdan erken emekli olması için ne yapmamız gerekiyor

Sgk Müdürlüğü ne gidip kurum sevki ile en az %40 rapor alarak emekli olursunuz bireysel aldığınız raporu kabul etmezler ancak yeni rapor alırken eski raporunuzu gösterin size referans olur size.

ali19

Ben bagkur da 4b den emekli oldum,1800 gün ile malulen Emeklilik.

Sizin tam olarak sormak istediğiniz nedir?

tam olarak sormak istediğim prim ve yıl tamam yüzde 40 engelli raporu hastahaneden eylülün 9 unda çıkacak
kuruma 9 eylülü beklemeden başvursam olur mu kurum sonuçta sevk ediyor ya fazla beklememek için böyle bir şey yapsam nasıl olur

Yarın bile sgk giderek sevk alıp rapor alabilirsiniz zaten bireysel raporunuzu kabul etmiyceklerdir beklemek anlamsız.

@umut2135

teşekkürler umut bende bunu öğrenmek istiyordum. devlet hastahanesinin verdiği yüzde yi orasıda verir mi bipolar tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen yüzde 40 ve
ssk ya resim ve nüfüz cüzdanı ile gitmek yeterli mi oradan sigorta belgesi ile tahsis talep formunu çıkartıp işleri hallederler mi teşekkürler şimdiden

ve umut rapor 9 eylülde çıkacak ssk raporu sorar mı elimizde olmayacak çünkü başvuru zamanında

bir de bagkurlu emekliler kıdem tazminatı toplu para alır mı emekli olunca

başvuru yapıldıktan sonra ssk hastahaneye sevk ediyor ya o zmaan bağkurla ilişkimiz kesiliyor mu.tekrar prim borcu çıkar mı emekli olana kadar

yüzde 40 engelli Bağkur'dan emeklilik başvurusu

bugün başvuruya gittik ssk ya yüzde 40 dan başvurmak istiyoruz dedik
memur yüzde 40 dan emekli olursa emekli maaşı düşük olur dedi.
yüzde 40 rahatsızlıgımız var.belki yüzde 60 verirler dedi.askerlikde yapmış askerden sonra rapor almış dedi ve malulen emekliliğe yönlendirip oradan başvuru yapın sevk ettirin kendinizi dedi.malulen emeklilik yüzde 40 sa 40 çıkar 60 çıkmaz dedi.öbür taraf yüzde 60 çıkmassa yüzde 40 çıkarsa tekrar yüzde 40 dan başvururuz dedi.belki yüzde 60 verirlerse maaş yüksek olur dedi.
BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ.YÜZDE 40 ENGELLİ EMEKLİLİK MAAŞI DÜŞÜK MÜ
YÜZDE 40 BİPOLAR HASTASIYIM YÜZDE 60 VERME OLASIGI VAR MI.
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.Malulen emeklilik askerlik dökümünü ve epikrizleri istedi epikrizlerimizde yok.
şimdi çarşamba günü gideceğiz tekrar malulen emeklilikten mi başvuralım yüzde 40 dan mı.
bipolar yüzde 40 işlevselliği tedavi ile iyileşen hastalıgımız.

ali19

Hayır, maaş açısından hiç bir farkı olmaz. Kaldı ki %40 olan birine zaten kimse %60 vermez.

Siz 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden başvuracaksınız.

bagkur.PNG

iyi günler şu anda babamın 3 yıl sıgortası 12 yıl bağkuru var .
memur 3 yıl daha çalışması gerekir demiş. babam 1992 sigorta başlangıclı
.18 yıldan kastı sıgorta başlangıcı değil mi.yardım eder misiniz 18 yıl 4680 den kastı nedir tablonun

18 yıl 4680 nedir

babam 1992 gi sıgorta girişlive 3 yıl sıgortası 12 yıl bağkuru var yüzde 40 la emekli olamaz mı şu anda memur 3 yıldaha çalışması gerekir demiş .yardımcı olur musunuz.
18 yıldan kastı nedir

engelli statüsünden emekli olması için 18 yıl şartı var o sanırım

son yedi yılı hangi sigorta kolunda geçirdi?

4680 prim 4680 gün yapmıyor mu.12 yıl bağkur 3 yıl sigorta 5 bin günü geçiyor
ama memur 3 yıl daha çalışması gerekir demiş başlangıcı 1992. 18 yıl aradaki boşluklarıda kapsıyor mu ki

bağkurda geçirdi arada boşluklar var 1992 başlangıcı ama 3 yıl sıgortası 12 yıl bagkur yatırdı

ali19, aynı durum için ben uğraşıyorum. %40-49 arası için 18 yıl 4680 gün şartı var. 1992 başlangıç var ama arada boşluklar var sanırım. 3 yıl ssk x360 gün= 1080 gün ssk dan 12 yıl x 360 = 4320 gün toplam =5400 gğn olmuş zaten 4680 gün çoktan dolmuş ancak 3 yıl ssk +12 yıl bağkur 15 yıl olduğu için demiş olabilirler ama başlangıcı 1992 çoktan 18 yıl şartınıda doldurmuş

anil72 yıl hesabı yani başlangıc tarihine bakıyor aradaki boşluk öenmli değil 2016-1992=24 yıl yapar
24 yıl 5400 primi var o zaman babamın yüzde 40 la bağkurdan emekli oluyor o zaman.olursada primin fazla olması maaşı etkiler mi.ve inşallah sizde babamda emekli olur .teşekkürler aydınlattıgınız için memurlar bilmiyor hakikaten.1992 de sıgorta girişi var nasıl 15 yıl diyor anlamadım bende oyüzden sordum.çok teşekkürler bu durumda memur yanlış bilgi vermiş oluyror

primler toplanır.
bir ay 30 gün kabul edilir pratikte
12 ay 360 gün

360 gün sizdeki toplam prim ile bölünür kalan rakam memuriyette eklenecek yıldır.

siz SSK ve bağkur statüsü belirtmişsiniz. Asıl sorun Memurlukta...

Yapmanız gereken Personel şubeye yada mutametliğe Dilekçe verin yeter. HİZMET BİRLEŞTİRMESİ dilekçesi
Dikkat çekerim aday memur olmayacak asalet almış olacak....

baban sonradan mı engelli oldu 92 de işe başladığında engeli var mıydı?

son yedi yıl içerisinde en çok hangi sigorta koluna pirim ödemişse o sigorta kolunda hizmet birleştirilir.

diğer sigorta kollarındaki piriminin 3/4 ü nü alır. tamamını alamaz.

pirimini tamamlayanlar hizmet yılınıda tamamlar.

baban ilk işe girerken 92 yılında engelli ise %40 raporla 16 yıl hizmet 3760 gün pirimle emekli sandığından ( son 7 yılda en çok emekli sandığına pirim ödediyse) emekli olur.

yok bağ-kur dan olacaksa 18 yıl 4680 gün pirimi olunca emekli olur.

baban sonradan engelli olduysa iş değişir malulen emekli olması gerekli ona göre dilekçe vereceksin.

not: 18 yıl diyen arkadaşlar bu kanunlar 3 kez değişmiştir bilginize...

sonradan engelli oldu 4400 bağkurdan primi var 900 günde ssk dan 280 prim lazım oluyor 900 gün sigortadan da 280 en gelir 4680 olur diye düşünüyorum.sonradan engelli oldu şu anda 12 yıldır bağkur yatırıyor.sonrası derken genden gelen bi hastalık sonradan anlaşılıyor yani hasta oldugu.

bağkurdan emekli olacaklar için sigorta başlangıç tarihi sayılıyor mu

bağkurdan emekli olacaklar için sigorta başlangıç tarihi sayılıyor mu
babam 1992 de sigortalı olarak başladı işe
2004 de bağkur yatırmaya başladı yıl 2016 kaç yıl sigortalılık süresi oluyor
1992 den mi başlıyor sigortalılık süresi 2004 den mi bağkurdan emekli olacak

ali19

ssk olsun bağkur olsun fark etmez. 18 yaşından sonra tam primle sigortalılık tarihi neyse, emeklilik hesabına temel olacak tarih de odur.

Ssk araştırma hastahanesine yolladı oradan sonuç ssk ya oradanda başka yerlere falan

Ssk araştırma hastahanesine yolladı oradan sonuç ssk ya oradanda başka yerlere falan gidecekmiş bu işlerimlerin hepsinin bitip bize sonuç ulaşması ne kadar sürer ve bizde takip numarası falanda yok

Bağkur emeklilikde buraya kadar gelebildik devamı ne olur

YÜZDE 40 BAĞKUR EMEKLİLİK BAŞVURSUNDA BURAYA KADAR GELEBİLDİK UZUN ZAMAN SONRA BURADA DONDUK KALDIK
BİR SONUÇ YOK ŞİMDİLİK SİZCE SONUÇ OLUMLUMUDUR .EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GİTMİŞ GELMEDİ DAHA
yNGzgM.png

Bipolar bozuklık % 11 rapor vermiş ankara nasıl oluyor bu ya ben böyle işin yardım!!!

Bipolar bozukluka ankara %11 rapor vermiş
devlet hastahanesi %40 verdi nasıl bi iş bu
devletin bi dediği bi dediğini tutmuyor .adaletmiş engellilere avantaj mı
fasa fiso arkadaş.engelli engelli olduğuyla kalıyor.%40 engellesin %11 veriyor.sonra engelsizsiniz.
Engel biziz tabi suçumuz engelli olmak.perişan bi hayat yaşıyoruz sizleri bilmem ama.nasıl iştir arkadaş
kör müsün be adam 50 yaşında bipolar hastası adam düzelir mi bu saatten sonra.yak sen cigaranı masada iç kahveni yaz rakımı yolla oh ne güzel türkiye be.bu engelli vatandaşından 50 yaşına kadar sen vergi aldın be bu vatandaş düştü elden ayaktan her şeyi satıp savurduk.allahın canımızı almasını beklicez artık napalım .hapisede atarlar bizi devlete borcumuz var diye artık.ulan ne iş be.

Hakkınızı savunun kardeşim, itiraz edin İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile mecbur kanunları uygulayacaklar sizi başka bir hastaneye heyete gönderecekler

Mesele şu kardeşim.ben babamı çok zor götürdüm emekli olacaksın diye devlet hastahanesinden %40 rapor aldık.hadi sonra ssk da araştırmaya yolladı oradan da aldık git gel git gel çok zor götürdüm malülük iptal oldu tekrar götürdüm ssk ya.bi daha da gelmez gitmez şikayetede emekli olacaksada gitmez.babam hastalığı yüzünden midir başka sebepten midir.çok inatçı bi dediğini diyor. havu durumu yağmur yağacak desin yok yağmaz diyor .nasıl götürecen bu adamı şimdi tekrar .işlerde çok bozuk.YOLUN SONUNA GELDİK ARTIK.NE YAPALIM ALLAH VERDİĞİ CANI ALMASINI BEKLİCEZ

Ümitvarız* “Lâ taknetûminrahmetillâh... / ALLAH'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin…” (Zümer Suresi,53) Buyuruyor Yüce Allah! Evet, bu İlahi bir emirdir. Onu için bir mü’minhiçbir zaman Allahtan ümidini kesmez ve kesmemeli.
“Her şeyimi bir yangında kaybettim” Artık ne yapabilirim diyen birine? Bilge bir zat “bende sandım ki sen ümidini kaybetmişsin. Ümit ile her şeyi yeniden kazanabilirsin ama kork ki ümidin giderse asıl o zaman bitersin” demiştir.

ali19

%11'i nereden öğrendiniz? Oranı hastane mi vermiş, SGK mı?

Eğer hastane %40 üzeri vermiş ama SGK bu oranı düşürmüşse, SGK'ya bir dilekçe yazıp karara itiraz edin. Babanızın gitmesine gerek olmaz. Onlar yeniden değerlendirir ve karar verirler

Üst Alt