Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 B 28-5 tarım BAĞKUR'u ile emeklilik şartlarım nedir?

tarik01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 01/09/2005 girişli tarım bağkurluyum, 5460 gün prim ödemem var. %53 sürekli engelliyim %36 işitme+%20konuşma+%7 göz. Normal şartlarda 2021 eylülde hak ediyordum emekliliği fakat Eylül ayında başvuruma mütakip kurum beni hastaneye rapor için sevk etti. yapılan tahliller sonucu aynı teşhis ve kayıp oranlarını yazdı doktorlar lakin nihai oranı SGK heyeti verecek dediler. SGK heyeti %40 vermiş ve kontrol muayenesine gerek yoktur yazıyor. İtiraz etsende Yüksek Sağlık Heyeti aynısını veriyor dediler.
Bu kadar düşük oran vermeleri normal ve mümkün mü? ne yapmalıyım?
Sayın yetkili, ilgili ve bilgili arkadaşlar cevap verirseniz mutlu olurum.

tarik01

Başvurunuz 28.09.202'den önce ise, sevkle aldığınız rapor -prim kriterleri de uygunsa- sizi emekli eder. Değil itiraz etmek zil takıp oynayın bemce. Çünkü bu olmaz da yeniden hastaneye sevk olursa, o zaman yeni sgk hastalık listesi'ne göre emekli olmanız neredeyse mümkün olmaz.

OturanBoğa

Bülent Bey cevabınız için teşekkür ederim. SGK Giresun il müdürlüğüne başvuru tarihim 06/09/2021 aynı tarihte de sevkle beraber rapor için hastaneye başvurdum. 07/09/2021de de muayene işlemlerini bitirip rapor birimine evrakları verdim. Aynı mevcut raporumdaki oranları yazdı doktorlar. Fakat hastanede ve SGKdaki memurların dediği engel oranı ile SGKnın çalışma kaybı oranı farklı hesaplanıyor. Özür oranlarımı yukarıda yazdım. Ne kadar değişebilir anlamıyorum? Yüzde 40 çok kritik bir rakam itiraz edersem düşürebilirler mi bu oranı? Ne yapacağımı bilemiyorum.

Bülent Bey" sizi emekli eder" derken sevkle aldığım rapora göre 18 yıl a tabiyim yani 2023 9.ay bu rapor o tarihte beni emekli eder mi? Yoksa itiraz et engelli raporumdaki %53 gelmesi lazım o zaman 16 yıl yani 09/2021 de emekli olmam gerek anlamalıyım?? tekrar teşekkür ederim.

tarik01

Sizin raporunuz sgk'ya %40 olarak işlenmişse, aman, sakın üzerine tek söz söylemeyin. Günü geldiğinde 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sgk da kayıtlarındaki rapora istinaden sizi emekli edecek.

Artık emeklilikte rapor oranı da balthazard formülü de kullanılmıyor. Hafif, Orta, Ağır diye 3 kademe belirlendi. Buna istinaden sgk raporu değerlendirip karar veriyor (bkz.). Yani artık engelli raporu ayrı, emeklilik raporu ayrı

Üst Alt