Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. Hava değişiminden sonra askerlik durumum ne olur?

About

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Abi selam ben askerim 3 sefer hava değişimi aldım komutanlarım bana gıcık askerliğini yapacaksın gidiceksin diyor 3 hava değişimine çıkarken askeri işlevlik kâğıdım filan dolduruldu ama işlevsellik kağıdını nasıl doldurdular bilmiyorum hasteneye gittim doktor 3. Hava değişimini verdi verirkende bi daha hasteneye geldiğinde askere daha gitmiceksin dedi ama kışlaya gelince komutanlarım eğer bi daha hasteneye gidersen kâğıdına temaruz yazarız diyorlar psikolojik olarak çok kötüyüm kollarımı jiletle kestim sigara bastım bu sefer hasteye gidersem çürük verirler mi @OğuzHan112

Abi bakar mısın @OğuzHan112

Ne gibi şeyler yapıp komutanlarını gıcık ettin bilemiyorum? 3 kez hava değişimi verilmiş, tekrar hastaneye sevk olduğunda elverişli değildir raporu verilecektir.

Kendine zarar vermen hem sağlık açısından hem askerlik için işleri zora sokar.bu gibi şeyler yapmayın.

Bir iki şey daha eklemek istiyorum..öncelikle hasta olan birine zorla askerlik yaptırmazlar,hasta olup olmadığını hekimler gayet iyi anlıyorlar.

Diğer taraftan birlik içindeki komutanlarınız hasta olduğunuzu, askerlik yapıp yapamayacağınızı gayet iyi gözlemliyorlar ve ona göre rapor tutuyorlar.

Yukarıda bahsettiğin eylemleri yapmak hem komutanların hem hekimlerin negatif yönde karar vermelerine sebep olur, ne gerek var? Neden öyle şeyler yapıyorsun? Hastaysan zaten size askerlik yaptırmazlar.. bu gibi şeyleri yapmaya devam edersen temaruz algısı oluşur gerçekten hasta olsan bile askerliğini sana yaptırırlar.

@About,

Abi şimdi rapor verirler mi ne düşünüyorsun çünkü komutanlar sıkıntı çıkarıyor yarın bölük komutanım ile konuşucam ne diyicek bilmiyorum yarın yada Salı günü askeri işlevlik kağıdım doldurulacak verirler mi sence abi hastanede çünkü doktor bi dahaki geldiğinde seni askere göndermicem dedi @OğuzHan112

Yani büyük ihtimal elverişli değildir raporu verilecektir.
Komutanların görüşü önemli olsa da son kararı hekimler veriyor.

Elverişli değildir diyeceklerdir,ama sakın bir daha o yaptığın şeyleri yapma.

@About,

Abi herkez burda diyor bu bölükte çürük almak çok zor kafayı yiyicem artık hastenye bile zorla gidiyorum abi kırk tane laf ediyorlar @OğuzHan112

rdm ye çıkmaya bile korkuyorum artık komutanlar laf edicek diye yoruldum artık burda korkuyorum hastane bi daha hava değişimi vericek diye rdm komuranı yüzüme gülüyor uzmana benim için laf yapıyor takım komutanı kâğıdımı olumlu doldurmuş heralde o zorluyor beni sence durumum ne olur abi @OğuzHan112

Revirde olan komutan bi daha geldiğinde sana hem temaruz yazıcam hemde çürük verilmez yazıcam dedi 3 sefer hava değişimi almışım normalde 2 sefer hava değişimi verince gitmem lazımdı olmadı bunaldım artık dayanamıyorum abi nemolur yardım et @OğuzHan112

Hasta olana zorla askerlik yaptırmazlar,hem revir sorumlusu i hem amirlerin askerlik yapar diyorsa burada bir tuhaflık var?

Ailenizden biri komutanlarınızla görüşsün, yada bir şekilde tekrar hastaneye sevk alacaksınız.

@About,

Abi babam konuştu komutanla daha çok üstüme gelmeye başladılar dayanamıyorum mahkemeye veririm seni dediler yine aynı yapacaksın diyorlar uğraşamıyorum artık intihar etmeye kadar düşündüm birazdan gidicem rdm komutanı ile konuşucam @OğuzHan112

Artık dayanamıyorum zaten 3 tane hava değişimi almışım daha fazla hava değişimi vermesinden korkuyorum @OğuzHan112

En fazla 4 kez hava değişimi verilir,

Komutanlarınızla güzel bir dille konuşup hastaneye sevk alın.
Olmadı baban yanına gelsin komutanlarınla konuşsun,aklına kötü şeyler getirme,her şeyin cözümü var.

@About,

Abi hastaneye sevk edicekler ama bölük asubayımız uyuzluk yapıyor bana takım komutanım birazdan kıta anketimi doldurulacak rdm komutanı dedi hastenade belki vermezler dedi bilmiyorum dedi vermezler mi abi senin kendi bişeyin yok dedi dışarında psikolojin bozuk dedi o yüzden göndermez dedi @OğuzHan112

doktorla nasıl konuşsam daha iyi olur abi bi yardımcı olur musun @OğuzHan112

Abi şimdi kıta anketle askeri işlevlik kâğıdım dolduruldu görüşlere heralde takım komutanı tam görmedim ama askerliğe mi filan uygun değildir yazdı bide askerlik yapmak istemiyor yazdı durum ne olur abi bide ben hava değişiminde esrar içmiştim onu da yazdı bişey çıkar mı abi çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk yazdığınızda özelden yazmışsınız,mesajı görünce yasaklı madde kullandığını tahmin etmiştim, bunu nasıl anladım? Yüzüne gözüne bakmaya gerek yok Konuşma şeklinden her şey anlaşılıyor.

Şu anki yaşadığın şeyler maalesef yoksunlluk belirtileri,normalde sağlıklı olduğunu tahmin edebiliyorum..biran önce askerlikten kurtulup her ne içiyorsan ona ulaşma gayretinde sin,doğrumu? Yok hocam desende hiç inandırıcı olmaz,hele beni asla inandıramasın.

Sizlerin iyiliği için biraz üst perdeden yazıyorum kusura bakmasın kimse, içmeyin içirtmeyin kendinize yazık etmeyin, gördükçe üzülüyorum.

Her neyse,beni fazla ilgilendirmez..komutanların askerlik yapamaz demişlerse 3 kez de hava değişimi almışsınız,bu sefer askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.. komutanlarını ve hekimleri kızdırmışsan belki hava değişimi bir kez daha tekrar edebilir.

@About,

Abi vallaha kusura bakma gerçekte iyi birisiyim çok esrar içen birisi de değilim yoksunluk çekmiyorum abi bırakmıştım sadece kafam dağılsın diye hava değişimde zaten 1 sefer içtim zaten özür dilerim senden yine abi pskolojik bozuk olduğu için öyle dedim abi yardım et vallaha bana bu sefer kesin gidermiyim acaba @oğuz

Amirlerin kıta işlevsellik formunda sizinle ilgili negatif düşünceler,askerlik yapamaz gibi,yazarsalar ise elverişli değildir raporu almanız kolay olur,ancak nihayetinde son kararı sizi muayene eden hekim veriyor.. işlevsellik formalarını da sizden isterler.

Sevk alıp hastaneye gitmeniz gerekiyor,bana yazdıklarını sizi muayene eden hekime de anlatmanız gerekir,genel kaide 2 kez hava değişimi 3.de elverişli değildir veriliyor.

İstisnai durumlarda 3 kez en fazla 4 kez de verilebiliyor,siz 3 kez hava değişimi almışsınız,en kötü ihtimal hava değişimi 1 kez daha tekrar eder,ama bu kadar uzayacağını zennetmiyorum..siz hastaneye sevk almaya bakın.Özel sorunlarınız askeriye için bir anlam taşımaz,önemli olan sizin sağlığınız hasta olup olmadığınız,hastaysanız tutmaz gönderirler.

Yazacaklarımı fazlasıyla yazdım,bundan sonrası için kolaylıklar diliyorum/Geçmiş olsun.

@About,

Perşembe günü sanırım hasteneye gidicem abi komutanlar işte hava değişimi alıyorum diye sinirliler o yüzden bana takıntılılar inşallah alırım abi çünkü 3 hava değişimi almışım @OğuzHan112

Bölük asubayı az önce gördü abi ikide bir bir askerliği bitireceksin diyor zorluyor beni abi nişanlıyım kız kaçırmışım babam hasta borçlarım var ne yapıcam abi biraz akıl ver abi bana @OğuzHan112

Borçlarım var Tehtit ediliyorum kız kaçırdım dedemlerde kalıyor burda komutanların baskısı beni daha kötü etkiliyor ne yapıcam bilemiyorum kendime yada başkasına zarar vermekten korkuyorum komutanlarım diyor eğer ben kâğıda gidebilir yazarsam gidersin diyor doğru mu abi bise kâğıdımda ısrarcı ve kaygı yazıyor sence muaf olabilir miyim abi @OğuzHan112

Bölük asubayımız beni göndermek istemiyormış görüşler öyle yazılıcak heralde ama yarbay da eski askeri işlevlilik kağıdına barışta ve savaşta askere elverişli değildir yazmışsı bu sefer de yarbay aynısın yazarsa çürük alabilir miyim abi @OğuzHan112

Son düzenleme:
Komutanlar şimdi kâğıdımı doldurdu heralde rapor verilmesin ilaçla tedavi filan bölük komutanımda kâğıda görüş yerine askerin pskolojik sıkıntısı yoktur ailevi Sorunlar yüzünden askerlik yapmak istemiyor yazmış sence ne olur abi çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Son düzenleme:
@About,
Kesin olarak komutanların böyle yazmışlar ise hekimin kanaatine kalmış,hava değişimi verebilir..son kararı hekimler vermiş olsa da işlevsellik formlarına askerlik yapamaz gibi olumsuz not düşmeleri gerekiyor.

Siz çok sabırsızsınız, biraz sabırlı olup akışına bırakmalısınız, hep söylüyorum hastaysanız zorla askerlik yaptırmazlar,ne amirleriniz ne hekimler risk almaz,hastaysan gönderiler.

İşimiz gücümüz var,devamlı buraya bakamıyorum.

Komutan senin bişeyin yok diyor ama ben çektiğin açıyı biliyorum burda olmuyor artık dayanamıyorum @OğuzHan112

Bunu hastaneye sevk olduğunda seni muayene eden hekimle de paylaş.

@About,

Hava değişimi istemiyorum artık hava değişiminde daha kötü oluyorum zaten 3 sefer almışım hava değişimi birliğe geline daha fazla kötü oluyorum komutanlarım bişeyin yok diyor dayanamıyorum artık intihar edecektim arkadaş yakaladı komutana söyledi ona rağmen hayla biriyim yok senin diyor acaba doktora bunaları anlatsam çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Ben bütün şikayetlerinizi olduğu gibi sizi muayene eden hekime anlatın demiştim zazet.

Vermeyince mabut neylesin Mahmut?

Süreci aileniz ve komutanlarız ile birlikte çözmeye çalışın.

@About,

Abi yarın yarbayın yanına gidicem hasteneye çıkıcam çarşamba günü de başka birliğe geçicem olduğum yerde başka birlik alıcak hastaye gittikten sonra yeni birliğimde askeri işlevlik filan yeniden doldurulur mu çürük vermezlerse eğer hastane elverişlidir derse askeriyeye gidip yine kâğıtlarla yine hasrete gidebilir miyiz @OğuzHan112

Son düzenleme:
Hastaneye çıkıcam derken? Kıta işlevsellik doldurup Hastaneye sevk ettiler mi?

@About,

herşeyim halledildi işte komutanlar psikolojisi bozuk değil filan yazdılar sadece yarbay yazı yazacak 3 hava değişimi almışım çürük vermezlerse bi daha hastaneye çıkabilir miyim hava değişimi almicam git gel git gel zorluyor artık @OğuzHan112

Hastaysanız hastaneye sevk almakta, sevk istemekte, Hastaneye gitmekte bir sınır yok.

Hava değişiminin de bir sınırı var,4 kez sınırdır,3. De bir sonuç çıkmadıysa 4. Hastane sevkinde net bir karar verilecektir.

@About,

Abi yine tekrardan yazıyorum yarbay görüş yerine elverişsizdir yazdı rdm de öyle ama takım komutanı ve bölük komutanı yapar gibi şeyler yazdı yarın hasteneye gidicem ne olur sence abi 3 sefer hava değişimi almışım zaten bu sefer muaf ederler mi abi @OğuzHan112

Üst Alt