Walla benim tek bilgi var başka da bir bilgi ne gördüm ne duydum, 2008 den sonra sigorta girişin varsa, emekli olursan çalışamıyorsun. Ayrıca emekliliğini verdiğin zaman tekrar rapor alıyorsun o rapordan gecebilirsen emekli oluyorsun.
Benim bildiğim kısım bununla ibaret başka da bir bilgi duymadım, görmedim..
Tamam işte benim bildiğim bilgi de bu şekilde. 'Önemli bir diğer değişiklik ise, engelli vergi indirimi raporu ile emeklilik hakkının sona ermesidir. Artık emeklilik işlemleri doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çalışma gücü kaybı oranına göre yürütülecek. Engelli emeklilik hakkından yararlanmak isteyen sigortalılar, SGK'nın sağlık kurullarından çalışma gücü kaybı raporu alacak ve bu rapor SGK sağlık kurulu tarafından onaylanırsa, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını tamamlamaları halinde emeklilik hakkı kazanacaklar.'
Bak burada da belirtmiş benim söylediğim şeyi günün primin dolduysa gidip tekrar rapor alacaksın eğer çalışma gücü kaybında oran alabilirsen emekli olabiliyorsun.
Ama ben kendi adıma söyleyeyim ben 2008 sonra ilk sigorta girişim olduğu için, emekli olsam bile devlet beni tekrar sigortalı bir işte çalışmama izin vermiyor,
Eğer işe girersem emekli maaşımı kesiyor direk..
Benim şuanda prim günüm senem herşeyim dolduğu halde emekli olmuyorum bu durumdan ötürü...