Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025'te engelliler kaç prim günüyle emekli olabilir?

adamo

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
6
2025’te engelliler kaç prim günüyle emekli olabilir?
2025 yılı itibarıyla %40 ve üzeri engeli olan bireyler, 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günüyle yaş şartı olmadan emekli olabilir.

Diye bir bilgi var, dogrumudur?

2025 yılından itibaren engelli emekliliğini kolaylastirdik, diye açıklama yapmıştı bir yetkili.

@adamo,

Kolaylaştırmışlar mı :)))) eminim öyledir.. senin sigorta girişin nedir ve hastalığın nedir.. bunlara cevap verirsen yardımcı olabilirim..

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Teşekkür ederim Bülent abicim, desteğin için :)

@OturanBoğa, Aynen öyle abi insanları emekli yapmamak için herşeyi yapıyorlar, emekli yapsalar bile gidip tekrar çalışamıyorsun. Verdikleri emekli parasınla geçinmemizi beklemeleri gerçekten şaka gibi ::):):):)

Bu bahsettiklerinizi ve tabloyu herkes biliyor, sadece bahsettiğim gibi bir bilginin doğru olup olmadığını başka kaynaklardan duyan var mı diye sormuştum.

Walla benim tek bilgi var başka da bir bilgi ne gördüm ne duydum, 2008 den sonra sigorta girişin varsa, emekli olursan çalışamıyorsun. Ayrıca emekliliğini verdiğin zaman tekrar rapor alıyorsun o rapordan gecebilirsen emekli oluyorsun.
Benim bildiğim kısım bununla ibaret başka da bir bilgi duymadım, görmedim..

Tamam işte benim bildiğim bilgi de bu şekilde. 'Önemli bir diğer değişiklik ise, engelli vergi indirimi raporu ile emeklilik hakkının sona ermesidir. Artık emeklilik işlemleri doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çalışma gücü kaybı oranına göre yürütülecek. Engelli emeklilik hakkından yararlanmak isteyen sigortalılar, SGK'nın sağlık kurullarından çalışma gücü kaybı raporu alacak ve bu rapor SGK sağlık kurulu tarafından onaylanırsa, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını tamamlamaları halinde emeklilik hakkı kazanacaklar.'
Bak burada da belirtmiş benim söylediğim şeyi günün primin dolduysa gidip tekrar rapor alacaksın eğer çalışma gücü kaybında oran alabilirsen emekli olabiliyorsun.
Ama ben kendi adıma söyleyeyim ben 2008 sonra ilk sigorta girişim olduğu için, emekli olsam bile devlet beni tekrar sigortalı bir işte çalışmama izin vermiyor,
Eğer işe girersem emekli maaşımı kesiyor direk..
Benim şuanda prim günüm senem herşeyim dolduğu halde emekli olmuyorum bu durumdan ötürü...

Moderatör tarafında düzenlendi:
%40 engelli bir memur (2008 sonrası işe başlayan), 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim gününü tamamladığında yaş şartı aranmaksızın emekli olabilecektir.

Bu bilgi çok onemli

Üst Alt