@
doğaevrim
sınavınıza girin siz iyi puan alın zaten puan artık 4 yıl geçerli ben 2017 de raporu aldım sınav 2018 de yapıldı 2018 deki atamada yerleşemedim 2019 da aralıktaki atamada tercih yine yaptım meb vhki olarak ilk tercihimde ankaralıyım ve ankaraya atantım 9 ocak 2020 de açıklandı 21 ocakta başvuruyu yaptım evraklarımı verdim şuanda başlayacağımız günü bekliyoruz komisyon işe başlıyacağımız yeri belirleyecek hemde ankaraya 8 kişi alınıyordu 81 puan ile atandım ön lisans olarak umudunuz hep olsun çalışın girin sınavınıza başvuru yapmadıysanız martta geç başvuru 2 günlüge açılacak geç başvuruyu kaçırmayın
@
kar&yağmur
2018 de sınava girdim işkur üzerinden 30 a yakın kuraya başvurdum noter kuralarından 10 a yakınına çağrıldım asil liste olarak (emniyet,odtü,tüik,karayolları,sağlık bakanlığı,meb,adalet bakanlığı,aile ve sosyal,vb.) işkur üzerinden başvuru yapılır noter kurası ile alınacak sayının 3 katı asil ve asil sayısı kadar yedek liste belirlenir asiller kurumun sitesinde belirlenen tarihte mülakata çağrılır asiller asillerden gelmeyen olursa yedeklerden ilk sıradan başlayıp eksik kadarı mülakata gider genelde 2-4 hafta sonrası sonuçlar açıklanır.İşkur alımlarında genelde ikamet şartı olur ülke genelide olur ama az olur aynı kurum 2-3 ilan açarsa sadece 1 ine başvurulabilir sadece 35 yaş sınırı koyuyorlar çoğunda ve memur olarak almıyorlar beden işçisi büro işçisi yada temizlikçi olarak alıyorlar arkadaş yanlış söylemiyor bu aşamaları hep tecrübe ettim.Ama mülakat olan yerde yerleşmek baya baya zor oluyor zarf seçtirip ordaki soruları soruyorlar
genelde(öğretmen mülakatlarındaki gibi) mesala tüik te beden işçisi temizlikte mülakatta temizlik sorusu geldi sonra çalışacağın yerle ilgili sorular geliyor tüikte istatislikler aylıkmı yıllık mı yayınlanır eski adı neydi falan soruluyor odtü de bildiğin aileni eşini eski işini soruyorlar.Ama ekpss öyle değil yılda 1 atama oluyor artık ki 2018 den sonra puan geçerliliği 4 yıla çıktı ve 2016 ile 2018 de girenler 2018 deki atamada aynı anda tercih yaptılar araştırıp görebilirsiniz istiyorsanız.Ben 2018 de atanamadım 2019 12. ayda atama yapıldı ona başvurdum 9 ocak 2020 de ilk tercih sıramdaki meb ankara vhki olarak önlisanstan atandım bunu ösym tercih sırası ve puanla yapıyor o yüzden atandım belgeleri verdim şuan sağlık raporu il sağlıktan teyit ediliyor sonra işe başlıyacam işallah yani mülakat yok merkezi atama ile bu yıl 580 atama aldılar şubattada 750 engelli öğretmen alacaklar
ha karamsarlık değil bendeki ama 4 yıla yayılınca puanlar memur alımlarıda az olunca şansı azaltıyor o yüzden yüksek puan alıp doğru tercih yapmak gerekiyor çünkü bidaki atamada hatta 2021 deki atamada dahi 2018 de benle girenler ve bu yıl girecekler beraber tercih yapacaklar buda puan kritiği yaşatacak işallah herkez emeklerinin karşılığını alır istediği yerlere atanırlar