Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020/1 Ataması İstiyoruz

Suskun Mutsuz Umutlu

elinde bir vesika varmı ki..

ispatlar mısın bu dediğini. çünkü bu alımlar düpedüz kamuya yapılan atamalar. nasıl doldurmuyor engelli açığını.

inş 24 şubat görüşmesinden bir haber çıkar en azından takvim açıklansın ne zaman olucağını bilelim

levent akdoğan
Görüşmeye katılacak grupta siz var mısınız?

Kim katılacaksa, lütfen şu kanun teklifinin (4 sayfa) çıktısını alın. Görüşmede önlerine koyun. 2018'de kendi (MHP) vekilleri verdi (sağolsun), o tarihten beri komisyonda bekletiliyor. 1 yıl 3 ay oldu.

https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1461.pdf (sağ üstteki aşağı doğru ok simgesine tıklayarak PDF'yi indirebilirsiniz)

3. Atama'dan çok çok çok çooook daha önemli kamudaki engelli kontenjanının yüzde 5'e çıkartılması. Lütfen görüşmede ağırlığı buna verin. Kontenjan artınca atama sayıları, kadrolar zaten artacak doğal olarak.

Çok büyük fırsat, vekillerin gücü bir yere kadar, ama bu öyle değil. Umarım iyi kullanırsınız bu fırsatı.
Bol şanslar, iyi haberlerle dönersiniz umarım.

3.Atama çok zor.Hazırını zor yapıyorlar...

kar&yağmur

Birşeyi ispatlama zorunluluğum veya isteğim yok. Ama sen gerçeği öğrenmek istiyorsan yetkilileri arayıp merak ettiğini sorabilirsin.

alla alla ben de sınava girip denicektim yani...alim olmuyomuş...alla alla ....

Suskun Mutsuz Umutlu

ispatlayamayacağın yada doğruluğu ispatlanamayan şeyleri söylmemek gerekir diye düşünüyorum...

neyse özetle şunu söyliyim burda atama bekleyen ve yüksek puan almış arkadaslar var ,haklı isteklerine destek vermenin mantıklı olacağını düşünüyorum,destek verme zorunluluğu yok elbette ama en azından onların da bizler gibi olduğunu bir gün bizlerde onların konumunda olduğumuzu ve aynı konuma yada olumsuz zor koşulları yaşama ihtimalimizin var olduğunu düşünüyorum..

doğaevrim
siz sınavınıza girin şansınızı deneyin hanım efendi. olumlu düşünün. güzel düşünün. ben bazen olumsuz düşünürüm. bu sizi etkilemesin. olumsuz düşünen kimse etkilemesin. ama siz ders çalışmalarınıza devam edin.

kar&yağmur
sen hala olayı anlamamışsın neyse panpa :D uğraşamam.

atama bilgisi var mı hiç 24 şubat görüşmesinden bişe çıktımı

@doğaevrim

sınavınıza girin siz iyi puan alın zaten puan artık 4 yıl geçerli ben 2017 de raporu aldım sınav 2018 de yapıldı 2018 deki atamada yerleşemedim 2019 da aralıktaki atamada tercih yine yaptım meb vhki olarak ilk tercihimde ankaralıyım ve ankaraya atantım 9 ocak 2020 de açıklandı 21 ocakta başvuruyu yaptım evraklarımı verdim şuanda başlayacağımız günü bekliyoruz komisyon işe başlıyacağımız yeri belirleyecek hemde ankaraya 8 kişi alınıyordu 81 puan ile atandım ön lisans olarak umudunuz hep olsun çalışın girin sınavınıza başvuru yapmadıysanız martta geç başvuru 2 günlüge açılacak geç başvuruyu kaçırmayın

@kar&yağmur
2018 de sınava girdim işkur üzerinden 30 a yakın kuraya başvurdum noter kuralarından 10 a yakınına çağrıldım asil liste olarak (emniyet,odtü,tüik,karayolları,sağlık bakanlığı,meb,adalet bakanlığı,aile ve sosyal,vb.) işkur üzerinden başvuru yapılır noter kurası ile alınacak sayının 3 katı asil ve asil sayısı kadar yedek liste belirlenir asiller kurumun sitesinde belirlenen tarihte mülakata çağrılır asiller asillerden gelmeyen olursa yedeklerden ilk sıradan başlayıp eksik kadarı mülakata gider genelde 2-4 hafta sonrası sonuçlar açıklanır.İşkur alımlarında genelde ikamet şartı olur ülke genelide olur ama az olur aynı kurum 2-3 ilan açarsa sadece 1 ine başvurulabilir sadece 35 yaş sınırı koyuyorlar çoğunda ve memur olarak almıyorlar beden işçisi büro işçisi yada temizlikçi olarak alıyorlar arkadaş yanlış söylemiyor bu aşamaları hep tecrübe ettim.Ama mülakat olan yerde yerleşmek baya baya zor oluyor zarf seçtirip ordaki soruları soruyorlar

genelde(öğretmen mülakatlarındaki gibi) mesala tüik te beden işçisi temizlikte mülakatta temizlik sorusu geldi sonra çalışacağın yerle ilgili sorular geliyor tüikte istatislikler aylıkmı yıllık mı yayınlanır eski adı neydi falan soruluyor odtü de bildiğin aileni eşini eski işini soruyorlar.Ama ekpss öyle değil yılda 1 atama oluyor artık ki 2018 den sonra puan geçerliliği 4 yıla çıktı ve 2016 ile 2018 de girenler 2018 deki atamada aynı anda tercih yaptılar araştırıp görebilirsiniz istiyorsanız.Ben 2018 de atanamadım 2019 12. ayda atama yapıldı ona başvurdum 9 ocak 2020 de ilk tercih sıramdaki meb ankara vhki olarak önlisanstan atandım bunu ösym tercih sırası ve puanla yapıyor o yüzden atandım belgeleri verdim şuan sağlık raporu il sağlıktan teyit ediliyor sonra işe başlıyacam işallah yani mülakat yok merkezi atama ile bu yıl 580 atama aldılar şubattada 750 engelli öğretmen alacaklar

ha karamsarlık değil bendeki ama 4 yıla yayılınca puanlar memur alımlarıda az olunca şansı azaltıyor o yüzden yüksek puan alıp doğru tercih yapmak gerekiyor çünkü bidaki atamada hatta 2021 deki atamada dahi 2018 de benle girenler ve bu yıl girecekler beraber tercih yapacaklar buda puan kritiği yaşatacak işallah herkez emeklerinin karşılığını alır istediği yerlere atanırlar

3,atama için bir duyum alan var mı ara ara yazın arkadaşlar buralara

Atama yok daha sınava çalışın !

Merhaba bu ösym yi aradım dedi ki 2018 deki puanın yanar 2020 ye girersen kesin bilgisi olan varmı 2018 dede 85 almıştım 2020 ye girerde daha düşük alırsam diye başvuru yapmadım sınava ama geç başvuru yapsammı ki bilgisi olan varsa acil yazsın lütfen buraya geç başvuru bitmeden başvuracagım eğer öyle bişey yoksa bide acaba 2020 atamasında atanırmıyım bu puanla atama ne kadar olur bilemedim ortaöğretimden girdim bu arada sınava

Allah rızası için bilen varsa cevap yazın bu foruma takip ediyor olacagım

Kevser er
2018 deki puanınız 4 yıl geçerli dir yanmaz. Eğer 85 den fazla alırsanız veya düşük alırsanız hangi puanınız yüksekse tercihlerde ösym yüksek olan puanınızı baz alır

Bende öyle biliyordum ama ösym çağrı merkezini engwlli birimini aradım ve tam tersini en son hangi tarihte girersek onun geçerli olacağını söyledi birdaha arıyayım en iyisi teşekkür ederim

Kevser er

Bir daha bir yeri aramanıza gerek yok. Yanlış bilgi vermiş size. En yüksek puanınız neyse, o baz alınır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Madde 3, bend A

"Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır"

2018'de aldığınız puanınız 2022, 2020'de alacağınız puan 2024'e kadar geçerli.
Dolayısıyla 2020 yılında vereceğiniz tercihte geçerli 2 tane EKPSS puanınız olacak. Hangisi yüksek ise o puan dikkate alınacak.

Teşekürler geç başvuru yapacağım gerçi 85ten daha yüksekte ne alacaksak artık

ÖSYM de çalışanların birsey bildiği yok ben 2018 te onlisanstan girmiştim sinava o sira lisansta bitirdim. Acaba lisansta tercih yapabilir miyim diye aradim. Yapabilirsin demistiler

Böyleleri memur olmuslar ama biz olamıyoruz😡

Sanmıyorum artik ek atama yapacaklarını nisan sınavından sonra atamalar olur ancak.

herşeyi hep son dk yapıyorlar hiç belli olmaz

Sınavdan önce değilde sınavdan sonra belki yaz gibi yapabilirler. atamalar yaza denk gelmiş. İşkur üzeri alımlar bu aralar çok yapılıyor. madem açık var merkezi atamayla yapsalardı.

İşkur sayfasında sürekli engelli kamu ilanları oluyor. Ama merkezi atamada az kadro veriliyor. Anlamadım gitti..

Olacağını hiç sanmam. Olsa da ne kadar olacak ki 2 yılda 2-3 bin kişi aldılar diyanet olmasa yine idare ederdik gerçi ama...
İstorika işkur'dakiler torpilliler, tanıdıklarını alıyorlar.

2020 Ekpss

Merhaba arkadaslar 2020 ekpss atamalarında lisans kontenjanları artarmı sizce başka bloglarda acayip moralimi bozdular engelli alımı çok az yapılacak 93 Altı puan alan ümitlenmesin gibi moral bozucu şeyler paylaşılıyor bence hiç belli olamaz atamalar artar puanlar düşer hatirlasaniza 2018 ekpss yapilamadan hemen önce atamalarda puanlar 69' a kadar düştü... ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

Geç başvuru zamanı başvurumu yaptım bir gün önce ortaöğretimden sonra lisansımı alıncada lisanstan atamış olarak yazmak dileği ile...

Üst Alt