Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS Başvurularını yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Büyük ihtimal öyledir. Hala bilgiler düzeltilebiliyor.

Arkadaşlar bugün 30 tl bankaya yatirdim fakat ösym de hala engel bölümü değişmemiş yani engel durumu yok diyor acaba sorun ne olabilir ilk kez basvu yaptığım için mi??

arkadaslar parayı yatırıp sonramı okuldan ösym den kayıt yaptırıyoruz yoksa önce kayıt yaptırıp sonra mı paramı yatırıyoruz ?

Kayıt yaptırdım parayıda yatırdım başvurumda sistemde gözüküyor. Ancak Tam vücut engel oranı 46 yazıyor aşağıdaki seçimlerden sadece göz 32 yazıyor. Normalde kronik(süreğen) 20 yi sisteme ekleyemediler. Herkestemi böyle bir de sorun olur mu?

Kardeşim bende de öyle oldu tek hastalık eklendi grup olarak aldıkları için üstünde toplam rapor oranı eklendi halkımızda hayırlısı olur inşallah

Arkadaşlar ben hala anlamadım neden ösym de engel bölümünde engelli bulunmamaktadır yazıyor insaallah sorun olmaz..

arkadaşlar herkesin sayfasında nerde ise engel bulunmamaktadır yazıyor. ösym yi aradım yakında düzelir dedi. bazı arkadaşalara da sayfada sorun var demişler. bi konu daha var ben de sinir ve iskelet sistemi rahatsızlığım ve raporda sınıflanamayan yazıyor, aile ve sağlık il m. görevli ortopedik kaydetti. dedim ortopedik değilim o da size uyan başka başlık yok dedi. benim gbi çok kişi de olmuş. ösym yi aradım dilekçe verin kesin dedi. arkadaşlar bilgilerinizde yanlışlık varsa ÖSYM yi arayın. ilerde atamanız olduğunda bilgi yanlışlığından sorun çıkıyormuş

eğer bi yanlışlık oldu ise yapmanız gereken dilekçe( klavuzun son sayfasında var)yi doldurmak ve aile ve sosyal p.b.il müdürlüğünden yeni durumunu gösterir imzalı mühürlü 'Ön kabul ve taahhüt beyanı' ile ÖSYM ye verilecek

arkadaşlar benim basvuru formumda
SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİLERİ
Engel Durumuna İlişkin Bilgiler
Engelli Grubu (Sürekli)
Tam Vücut Engel Oranı (%) 45
Süreğen Hastalık (Kronik) (%) --
yazıyo sorun olur mu

arkadaşlar merhaba;

2012'de ömss'ye lise mezunu olarak girip milli eğitim'e hizmetli olarak atanmıştım. 1 yıl çalışıp asaletimi aldıktan sonra üniversiteyi bitirmek için istifa ettim. 2016 ekpss'ye üniversite mezunu olarak başvuracağım. sorun şu:

ösym üzerinde eğitim bilgilerim güncel durumda, o konuda bir sıkıntı yok. başvuruyu internet üzerinden yaparken engel bilgileri kısmına geldiğimde farkettim ki, yüzde yazmıyor. 2012'de de başvururken o bilgi eksik miydi hatırlamıyorum, fakat sorun yaşamamıştım. elimdeki raporda ise bu yüzde bilgisi, yüzde 40 işgücü kaybı olarak mevcut.

şimdi bu durum sorun teşkil eder mi, onu merak ediyorum. ekpss kılavuzuna baktığımızda iş gücü kaybı yüzde 40'ın altında olanların başvuramayacağı yazılı fakat sistem başvuruma izin veriyor. sınava girip, tercihleri yapıp, atanmam yapıldıktan sonra benden durumumu belgelememi isteyeceklerse sorun yok. fakat tercihleri kontrol ederlerken eleme yapacak olurlarsa problem olur.

aranızdan prosedürü bilenler varsa, ne yapmam gerektiği konusunda (raporu yeniden almak, ösym bürolarına bizzat başvurmak, taahhütname vs.) yönlendirmelerinizi bekliyorum. bir de, benim bu raporu yenilemem ne kadar sürer? (yanlış hatırlamıyorsam 2001 ya da 2002'de 1 2 haftamı almıştı heyet vesaire işleri.)

kayzersouze Sanırım sistemsel bir sorun var sadece sizde değil bir çok kişide engel durumunda yüzde yazmıyor bir süre sonra düzeltileceğini umuyoruz. Sınava girdikten sonra puanınıza göre tercihlerde atanırsanız atandığınız kurum raporunuzu diplomanızı kimliğinizi vs isteyecektir ösym ile alakası yok. Yeni rapor çıkartmak isterseniz yine 2-3 hafta gibi bir süre gerekecektir.

Engel durumunuz Elbette görünmez siz zaten engelli sınavına giriyorsunuz O buton da sadece Normal sınavlarda engelli olduğunuz için başvurdugunuzda görünür kpss, üniversite vs vs anlaşılmayan

Engel durumunuz zaten başvuru görüntülede görünmektedir bu yerterlidir

Başvuruda ki engel yüzdesi kimsede mi gözükmüyor? Birde lise/üniversite hatası yüzünden verdiğim dilekçe hala işleme konulmadı, başvuru süresi dolduktan sonra konulabilir mi?

ayın 14 üne kadar dilekçe süresi olduğunu okumuştum. siz sadece dilekçe mi verdiniz

arkadaşlar engel durumum görünmüyor diye herkes yazıyor orda problem yok merak etmeyin ancak engel durumunda yanlışlık olanlar değiştirmeli memurun bilgileri yanlış doldurmamasına dikkat edin yoksa ona bişe olmaz sorumluluk size ait

Sayın sarasota, raporum 2 yıl süreli fakat sistemde(ösym) sürekli yazıyor sorun olurmu?( Kayıt yapıldı, para ödendi gözüküyor.) Ne yapmamız gerekir...

Life, Arıkan çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. Yazdıklarınızı okumadan önce durumu araştırmak için ÖSYM çağrı merkezini de aradım. "Yüzde bilgisinin olmaması problem teşkil etmez" şeklinde cevap aldım. Teyitli bilgidir yani, yayabilirsiniz.

Sınava gireceklere de şimdiden başarılar diliyorum.

Akil

Sorun yok herkes de aynı yazar ,Asıl raporunu atandığın kurum alacak sonra kafanı yorma

Teşekkür ederim. Allah'a emanet...

merhabalar benimde bir sorum olacak .BİR KAMU KURUMUNDA CALIŞMA DURUMU yazıyıor kura için basvuru yaparken burda takıldım ve basvuru yapmadım.calışmadıgım için boşmu bırakmalıyım.

slm ilkokul mezunuyum kura için tercih çıkmadı üç adet şık vardı kamu kurumunda memur kamu kurumunda sözleşmeli kamu kurumunda işci diye şık vardı bende okulda işci olarak çalışdıgım için işci kısmını işaretledim başvurunuz tamlandı oldu bankaya ödeme yaptım 15 lira umarım yanlış olmamışdır

Merhaba ben bisi sorcam kuraya basvurdum acaba Özür oranı yüksek olmasının bi avantaji varmı. ?

kerem19
Tercihler daha baslamadi diye biliyorum basvurular bitince baslicak

klavuz yayınlandıktan sonra mı raporu osym merkezine onaylatıyoruz

mrb arkadaşlar....ekss başvuruları nezaman ve nasıl bi yol izlenmeli...rapor süreci ne...bilgisi olan ark.yardımcı olursa sevinirim

Üst Alt