Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS Başvurularını yaparken nelere dikkat etmeliyim?

civilian hocam bende ayni sorun var bi bilgim eğer bir bilgi alırsan beni de bilgilendirirseniz sevinirim tşk ederim

Merhaba öncelikle bütün rakiplerime gireceği sınavda başarılar diliyorum ☺😊👍 ben laboratuvar 2 yıllık mezunum alan varmı bu sınavda yoksa 2 yıllıklar ile orta öğretim ilkokul diye mi ayırdılar

civilian
Kardesim bende görme olarak başvuru yaptım bugün sordular 16 puntomu istersin 18 mi istersin dedi veya okuyucu ister misin dedi yalnız okuyucu olunca kitapçığa bakmıyor mussun ben 16 punto istedim allah hepimizin yardımcısı olsun

2014 de girdigim ekpss icin sadece para yatirmam baska birsey yapmamam yeterli sanirim ? Engel durumum egitim durumum degismedi.

daha önce kuradan girmiştim . şimdi ise Liseden sınava girmek istiyorum ösym şifremle baş vuru yapmak istiyorum şu hatayla karşılaşıyorum... bilgisi olan var mı ? [h=3]Başvuruya Engel Durumlar[/h]
  • 2016 EKPSS'ye AİS'den başvurabilmek için 2012 ÖMSS'ye / 2014 EKPSS'ye başvurmuş olmak gerekmektedir. Diğer adaylar başvurularını 2016 EKPSS Başvuru Merkezlerinden yapabilirler.

[FONT=arial]Yukarıdaki durum(lar)dan dolayı başvuru işlemine devam edemezsiniz.[/FONT]
[FONT=arial]Başvuru Adı:
2016 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI[/FONT]

Arkadaslar Merhaba, parayi yatiramiyorum Halk Bankası da Akbankta problem çıkarıyor. Oturum adedine ne yazmamız gerekiyor?

Mehmet6868 hocam yalniz kodlayıcı istiye biliyomuyuz o zaman kitapçığı kendimiz okuyacagiz dogru mu biliyom bi de ek süre veriyomu kodlayıcı için tşk ederim

Benim bir sorum olacak cevaplarsaniz çok sevinirim. Lisans mezunuyum okuldan sadece çıkış belgesi aldım fakat su an yanımda çıkış belgesinin fotokopisi var başvuruda fotokopiyi kabul ederler mi cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar çok telaş yapıyorsunuz. Bikaç gün içinde sistem düzelir. Hem banka hem de Osym de aksamalar olabilir.

Daha Önceden EKPPS'ye Girenler Nasıl Başvuru Yapacak?

Bilgisi olan arkadaşlar yardım..

Arkadaslar lütfen cevap verir misiniz? Para yaptırmaya çalışıyorum halk Bankası oturum adedini soruyor Akbankta ÖSYM'ye başvuru yaptıktan sonra para yatırın diyor.

KKELEBEKK yaralı paylaşımın için teşekkür etmeden okuyup geçmek istemedim :) çokk tesekkür ederim :)

Oturum adeti 1 yaz yatir. Yani topu topu kaç sinava gireceksiniz diyor. Zaten girecegimiz tek sinav var

Merhaba bugun sinava kaydimi yaptirdim fakat engel durumu kismina yüzdesini yazmadılar cp hastasiyim raporumda kronik cp yaziyo ama ortopedi cp isaretlediler sinava girersin sorun olmaz dediler ama kafama takildi sorun olur mu yardim ederseniz sevinirim

net ten başvuruyu yaptım internet bank tan ücreti ödedim teknoloji ne güzel bide bizlere çok çok kontenjan ayırsa hükümet ne ala ne ala sevgiler her keze

KKELEBEKK

Arkadaşlar herkese slm.Öncelikle sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum inşallah hakkımızda hayırlısı ne is o olsun.Bende bu gün ekpps ye başvurdum sosyal hizmetlere gittim ordan ön başvuru formunu alıp ösym bürosuna geldim fakat ösym bürosunda gözüme çarptı sosyal hizmetlerden aldığım evrakta GENEL ENGELLİ ve Engel grubu 1 de Ruhsal ve Duygusal yazıyor.Benim asıl engelim kolumda ve kaza sonrası verilen oran %35 ve %25 de pskiatri doktoru verdi raporum sürekli.Benim şimdi ösym den aldığım evrakta toplam engelim %53 yazıyor o doğru ama altında zihinsel yazıyor bunu bana zararı olur mu sosyal hizmetleri aradım önemli değil dediler.ösym ye sordum biz sadece %53 lük orana bakıyoruz dediler sizce bişey olur mu ?

Bu arada benden resim istmediler sadece kimliğim , raporum ,engelli kimlik kartım ve diplomamı götürdüm sosyal hizmetlere orası bunların hiç birini almadı sadece form verdi ösym bürosuna geldim orası hepsini aldı ama resim felan istemediler.

Ekpss hakkında bir kaç soru ?

Ben bundan önce ekpss kura sistemiyle girdim ama şuan lise mezunu oldum ve raporumda engel yüzdesi değişti şimdi benim baştan nelere gitmeme lazım neler yapmama lazım ve ekpss başvuru yerleri olarak okul değilde ösym merkezine gitsem olur mu ?

sadece halk bankın kartlarıylamı internetten ödeme yapabılıyoruz farklı bır bankanın kartını kullanamıyormuyuz ödeme için....halk bakın sayfası çıkıyor hemen...

EKPSS için ödenmesi gereken ücreti ödeyerek ilinizdeki ösym başvuru merkezine giderek yeni öğretim durumunuzu ve raporunuzu işletebilirsiniz başvurunuzu yapabilirsiniz. Kimliğinizi, diplomanızı ve raporunuzu yanınıza almayı unutmayın. :)

sınavda verilen ek süre sınav günü mü belli olacak. kayıdımda baktım 60 dakika yazıyor?

İlk kez başvuru yapacak arkadaşlar listede belirtilen okula gitsek işlemlerimiz yapılır mı yoksa ösym merkezine mi gidilecek?

aile bakanlığına raporudamı götürmemiz gerekli

aile bakanlığına raporudamı götürmemiz gerekli fotokopisi olmazmı engel bilgi formu aday başvuru formu falan bunları aile bakanlığındamı doldurucaz

@civilian ÖSYM merkezleri olarak belirtilen kurumlardan biri ise belirttiğiniz okul, zaten işlemleriniz burada yapılacaktır. Bulunduğunuz yerdeki ÖSYM koordinatörlüklerine bakabilirsiniz ÖSYM sayfasından.

@activisiony onaylı bir örneği olması gerekir elinizde raporun. yalnızca fotokopi olmaz. ama aslı yanınızda olursa bu durumda onaylamasını yapabilirler. Aile ve sosyal pol. bak. 'dan yalnızca ön kayıt formu verecekler size. Bunu kendileri dolduracaklar sizin bilgileriniz ile. Aday başvuru formunu internet üzerinden çıkarttırıp kendiniz dolduracaksınız. ÖSYM'ye ön kayıt formu ve diğer belgelerle birlikte sunacaksınız.

KKELEBEKK öncelikle teşekkür ederim bir sorum daha olacak ben görme grubundan engelliyim ancak normal punto'da okuyabiliyorum beni normal punto'da sınava alırlar mı yada 16-18 punto'dan girmenin avantajı süre veya soru değişikliği yönünden var mıdır ?

zendark okuyucu talep etmezseniz ek süre verilmez.
can12 aşağıdaki başlığı inceleyin, bu şartlardan birini taşıyorsanız ve ek süre verilmemiş görünüyorsa ÖSYM ile yeniden bir görüşün. Ancak engel bilginizin ön kayıt formunda da istenildiği gibi olması gerekir. Yani ön kayıt formunda eğer eksik bilgi varsa bunun için de aile sosyal ile görüşmeniz gerekir.

http://www.engelliler.biz/forum/eng...durumlarda-ek-sure-verilecek.html#post1656547

KKELEBEKK hocam ben kendim okuyup sadece kodlayıcı istebiliyoz mu bu durumda ek sure veriyo mu tşk ederim

Merhabalar,

Raporumun aslını kaybettim ama elimde yetkili doktor imzalı aslı gibidir damgası olan ve mührü olan kopyası var

Kabul edilir mi?

Üst Alt