Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 tarihli raporla ÖTV'siz araç alamayacak mıyım!?

ibrahim 20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam ben yuzde 55 ortopedik ve kronik rahatsızlığım var. 2013 rapor aldım ve 2016 da emekli oldum vergi indiriminden. Ötv indirimi için raporuma açıklama yazmamışlar. Ve ötv için vergi dairesi yeni rapor istiyor. Hastaneye gittim yeni rapor alacaksın, il sağlık müdürlüğü eski rapor bozman lazim diyor. Kafam karışmış durumda. Eski raporum bozulursa yeni rapor yüzde 40 geçmezse emekli maaşım kesilir diyorlar. Su an elim kolum bağlı durumdayım. Size sorum su vergi ind. Raporuyla ötv ind. Raporu farklı ki aynı mi. Şimdiden teşekkürler.

ibrahim 20

Kardeşim ehliyet aldınmı sağlık müdürlüğü nden yeni raporunu aldınmı vergi indirimi raporunda neler yazıyor raporunu paylaşabilirmisin

Il sağlık ehliyete tamam diyor benim b var değişecekmiş. Dr lar ehliyete onay veriyorlar. Ama raporda benim açıklama kısmında ötv indirimli ve özel donanımlı araç alır ibaresi alır yazısını yazmyor. Ben onlarıda geçtim. Yeni rapor alırırlar da %40 alamazsam emekli maaşını kesebilirlermi. Kafam buna takılıyor.

ibrahim 20

Bende aynı senin gibi raporla gittim benim vergi indirim raporunda da yazmıyor ehliyet kodlarıyla vardım ordaki bayan olur dedi bana siz ehliyetinizi değiştirin olmaz derlerse özelge istersiniz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrahim 20

Raporunuzda sakatlığa dair detay bilgi ve oran varsa, ehliyet/raporu ile birlikte (birbirini tamamlar mahiyette) işleme koymalı vergi dairesi ve araç alımınızı onaylamalı.

Merhabalar,
Raporumu 2013 tarihli %55 sol bacak tan ayrıca kronik.Vergi dairesine gittim benim gibi arkadasın birisi almıştı. Bende şansımı denıyim dedim vergi dairesindeki memur arkadaş açıklama kısmında ibare ye gerek yok tanı yeterli dedi. Benim tanı da sol bacak 40 derece fleksiyon +5 cm kısalık yazıyor.Ehliyet için hastanede dr dolaştım ort. dr. otomatik vites yazdı direk. Nasip olursa bu ayın 20 de il sağlık müdürlüğünde komisyona gireceğim. Hayırlısı.
Ayrıca bir sorum daha olacak. Olduki vergi dairesi yeni rapor istedi. Ben vergi indiriminden emekli oldum 1 sene önce Yeni rapor oranı düşerse diye korkuyorum. Araç içinalınan rapor ayrımı yoksa aynımı. teşekkürler.

Selamlar,

Lütfen vergi dairesinin her dediğine güvenmeyin. Eğer raporunuzda sürekli ibaresi varsa 2007 den sonraki tüm raporlar geçerli. İl sağlık müdürlüğüne gidip sorun sizi en doğru onlar yönlendirir. Vergi dairesi nedense prosedürü doğru uygulamıyor ön yazı ile gidince seslerini çıkarmıyorlar.

Selamlar hastanede ehliyet için muayeneye girdim. Ortopedi dr hiç bir tahlil tetkik istemeden elimdeki özürlü raporunda yazılı olan 5 cm kısalık ve sol diz fleksiyon 40 derece yapamıyor yazdı ve not olarak da otomatik vites kullanması gerekir yazdı. Ögle arası vergi dairesine dr yazdığı ehliyet raporundaki notu ve sağlık raporunu gösterdim tamam dediler . Açıklama kısmında ibare yazmıyor dedim. Bayan memur arkadaş da rapordaki tanı ve ehliyet raporunda ki otomatik vites kodu yeterli olacak dedi. Bu ayın 20 de il sağlık da kurula gireceğim hayırlısı. Sonucu sizlerle paylaşacağım.

Bülent bey merhaba daha önce size yazmıştım raporumla ilgili perşembe ünü kurula girdim ve kurul bana 78 ve 47 kodlarını yazmışlar salı sonucu alacağim. Umarım vergi dairesi sorun çıkarmaz.

vergi indirim raporu ve ötv raporu farkı

Arkadaşlar selamlr.Benim farklı bir sorunum varÖtv siz araç için sağlık kurulundan 10.02 ve 47 kodu verdiler. otomatik vites ve iki teker taşıt kullanamaz. Ehliyetimi çıkarttım vergi dairesine gittim. Vergi dairesi 2013 vergi indirim raporum oranlı ve tanı lı olduğu halde Açıklama kısmında otomatik vites kullanması gerekli rapor olması gerekiyor dedi Şimdi benim 1.5 sene önce emekli oldum. Yeni rapor alırsam eski raporum%55 ötv için alacağım rapor %40 altı bir oran dr lar verirse emekliliğim iptal mi olur. Yardımcı olursanız sevinirim. Benim durumumda olan varmı teşekkürler. acil cevap yazarsanız sevinirim.

Otv siz arac icin saglik kuruluna nasil basvuru yapiliyor. Aile hekimine mi gidiliyor once ? Ayrica, bu raporda oran belirtilmiyor degil mi ? Sizin sorunuza gelince, benim bildigim oranli rapor hazirlanirken otv ibaresi yer almiyor. Teshise gore kendileri anliyorlar. Basarilar.

ibrahim 20

Yeni alınacak engelli sağlık kurulu raporunda oran düşerse, evet, bu durum emeklilik açısından risk oluşturur. SGK bir gün çıkıp kontrol muayenesine çağırabilir...

Raporda otomatik vitese dair değerlendirme olmayacak. Olması gereken şey, manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanabilir mi kullanamaz mı, bunu değerlendirmek:

"a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.
bkz"

Üst Alt