şu yüksek motor arac alabiliyorsanız indirim beklemeyin diyenlere çok gülüyorum. Abi düşük motor alınca engelliyiz, dişimizle tırnağımızla kazıyıp iyi bi gelire sahip olunca engelli değil miyiz? Sırf engellisiniz diye bir hak veriliyor size, ve başarılı olunca geri alınıyor böyle bi saçmalık var mı? Ayrıca 4.4 motorda ÖTV bildiğim kadarıyla % 130 civarı. Yani 0km normal satış fiyatı 400 bin küsür olan bir araç aslında 150 bin tl falan. Buradaki 250 bin tl ötv dünyanın en zengin adamı için bile önemli bir paradır.
Engelliler 10.000 TL ötv ödemesin diye indirim yapılıyor, 250.000 tl ödemesine kimse bişey demiyor. Nasıl olsa engelli, 1.6 buna yeter. Belki ben profesorum doktorum? Belki tıpkı trilyonluk arabalara binen sporcular gibi ülkemi temsil eden bi sporcuyum? Yani engelliyim diye yükselemez miyim? Hep alt sınıfta kalmak zorunda mıyım? Siz sadece engelli olma özelliğiniz için 10.000 tl ödemiyoken, ben de aynı özelliğe sahip olduğum halde neden 250.000 tl ödeyeyim?
Hem madem 1.3 araç bütün ihtiyaçları karşılayabiliyor, o zaman bütün makam araçları da 1.6 motor sınırlamasıyla alınsın? Bu ülkede belediyeler hariç 100.000 tane makam aracı var, kaç tanesi 1.6'nın altında? Milletin parasıyla alınıyor o araçlar. Bize 1.6 ya bineceksin diyen zihniyet bizim paramızla en baba arabalara biniyor.
" Yasalar eşitlik için vardır, ayrıcalık değil." Diyen arkadaşlar; Her engelli sırf engelli oldu diye, 1.6 motor kullanan, en alt kademe çalışanlarla eşit olmak zorunda değil. Atıyorum X (engelli)kişi çok çalıştı çabaladı, yaptığı işte çok iyi yerlere geldi, ona göre eğitim aldı ona göre kendini geliştirdi ve kendi şartlarına sahip diğer insanlarda olan tüm özelliklere de sahip. Tek fark engelli olması.
(YANİ TIPKI DİĞER 1.6 MOTOR KULLANAN İNSANLARLA ASLINDA EŞİT İŞİ YAPTIĞI HALDE; EŞİT MAAŞI ALDIĞI HALDE 1.6 ARAÇ ALIRKEN ÖTV ÖDEMEYEN ENGELLİLER GİBİ)
Bu durumda onun eşit olması gereken insan modeli 1.6 araç kullanan insanlar, o çevreye, o gelire, o eğitime ya da genel olarak o şartlara sahip insanlar değil. Bu durumda kendi şartlarına sahip olan insanlarla EŞİT - ADALETLİ şekilde yaşayabilmek için devletin tıpkı alt kademelere yaptığı şeyi yapması gerekmez mi?