Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıldır 657 devlet memuruyum. Emekli olma prosedürü nedir?

karabal

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
30 Aralık 2014 güncel:

Tüm işlemleri tamamlanarak emekli oldum.herkese tsk ederim.

mrb.aranıza yenı katıldım.15 yıl 3 aydır devlet memuru olarak çalışıyorum.4 yıldır bipolar affektıf tedavısı goruyorum.artık çalışamaz duruma geldım.bu hafta heyete gırecegım.raporumu aldıktan sonra ki sürecde sızlerın bılgılerıne ve destegıne ıhtıyacım olacak.yardımlarınızı esırgemezsenız sevınırım

devlet memuru vergi indirimini almak zorundamıdır.sonrasında mı malüliyet için başvurması gerekir.ıkıncı sorumda malulen emeklilik için heyetten sonra nereye basvurmalidir?

Memurum. Malulen emeklilik icin nereden başlanacak?

Arkadaslar bir sorum var.657 devlet memuruyum
.15 yildir calisiyorum.raporlarim var ama ozurluluk raporum yok.malulen emeklilik icin heyete girip aldigim raporla kurumuma dilekce ile mi vereyim.yoksa sgkya basvurup onlarin beni hastaneye gondermesi mi gerekir.bir yol gosterirseniz sevinirim.nerden baslamam gerekiyor.

sgk ya başvurup onların sizi maluliyet tespiti için bir hastaneye sevkinizi isteyin sgk nın sevk etmediği sizin başka amaçla almış olduğunuz özürlü raporu malulen emeklilik veya vergi indirimi emekliliğinde geçmiyor
ayrıca şunu yazmışsınız .malulen emeklilik icin heyete girip aldigim raporla kurumuma dilekce ile mi vereyim.bu rapor için sizi sgk mı sevk etti sgk sevk etti ise rapor sonucunda %60 nı kaybetmiştir yazıyorsa sgkya dilekçe vermeniz gerekir emeklilik için

İlk olarak kurumunuza malulen emekli olmak için dilekçe verin kurumunuz sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecektir. Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Ayrıca siz neden malulen emekli oluyorsunuz, ilk işe giriş tarihinde raporunuz var ise ve belgeleyebiliyor iseniz 15 yıl hizmet sonunda erken emekli olabilirsiniz.

Ilk ise girerken raporum yoktu.normal kadroda basladim.

Bugun hastaneye gittim.evt kurumumdan yazi getirmem gerekiyormuş.kurumuma nasil bir dilekce vermem gerekiyor.yardimci olurmusunuz.

arkadaşım sgk il müdürlüğüne gidiceksin onlar sana yardımcı olur

Karabal bence vergi indirimine müracaat edin size daha faydalı olacaktır. Zaten prim ve yıl olarak tamamlamıştır vergi indirimi alıp emekli olursunuz.

Tsk ederim.bu hafta heyete girecegim.daha once raporum yoktu.heyet sonrasi sonucu sizinle paylasacagim.

________
Bugun doktorumla gorustum 45 gun heyet raporu verdi.emeklilik islemlerini daha sonra konusalim dedi.nasil bir prosudur izlemem gerekiyor.doktorumu nasil ikna ederim.ozurluluk orani olan raporum yok ama bir suru durum bildirir ve heyet raporum var.bana yardimci olurmusunuz

Anladigim kadariyla sgkya gidip kendini sevk ettirmek gerekiyor.direk hastaneye gittim ve maluliyet icin rapor almak icin kurumundan yazi getir dediler.yarin sgkya gidecegim.

Bugun doktorum 45 gun istirahat raporu verdi.maluliyet icin gereken islemleri baslat.ben yazmam gerekenleri yazar elimden geleni yaparim dedi.zaten doktorum egitim arastirma hastanesinde doktor yani raporu alacagim yerde.yarin sgk il mudurlugune gidecegim.prosuduru inanin hic bilmiyorum ve zorlaniyorum.

bugun sgk il mudurlugune gıttım.bagkur ve ssk da sevk oluyormuş emeklı sandığında direk gıdıp rapor alıp dilekçe ıle kurumuma verecekmişim.kurumum sevk etmetmeyecekmiş.vergi indirimi ile emeklı sandığında emekli olamıyormuşum.bilginize.

bugun sgkya gittim kurumun sevkıne gerek yok dırek gıdıp hastaneye başvur raporunu al ve dılekce ıle kurumuna ver dediler.emeklı sandığında vergi indirimi ile emekli olunmuyor dediler.

arkadaslar merhaba.

cuma gunu heyete gırecegım.bugun doktoruma heyete verecegım kâğıda psikyatri bölümünü doldurttum.tedaviye kısmen cevap vermektedir yazdı.calışamaz yazmadı.

Heyete verecegim kagıda doktorum bipolar bozukluk ıcın tedavi de kısmen fayda gösteriyor.
bordorline kişilik bozuklugu belirgin sekilde gözlenmektedir .

bipolar bozukluk kısmen duzelen % 40 diye biliyorum.bordorline bozukluk içinse özürlülük oranı % 30 olarak görünüyor tabloda.

şimdi bu iki orana göre cuma gunu girecegim heyette ortalama ne cıkar.ben umutsuzluga dustum.

bendede bipolar bozukluk var 15 senedir tedavi görüyorum heyete girince yüzde 15-20 gibi komik bir rakamla veye yüzde 50 verselerde 1 sene sonra tekrar muayene olmak üzere geçici bir süreliğine veriyorlar.nasıl bipolar bozukluk kısmen düzelen oluyor neye göre oluyor doktorlara sordunmu en son çıkan balzarth hesabında ne kadar oluyor bakmadım

Calisamaz ibaresi yazsaydi cok iyi olacakti.tedaviyle kismen duzelen yazdi

ozurluluk raporu hakkinda

Arkadaslar bisey soracagim.diyelimki bipolardan % 40 verdiler.bordorlinedan % 30 verdiler ikisi % 58 yapar formule gore.ama bordorline emeklilik kriterleri icinde yer almamaktadir.o zaman % 40 mi baz alinir.ayrica diyelimki % 58 verdiler yanina calisamaz yazdilar o zaman yine 16 yili beklemek mi lazim.

Bugun heyete girdim carsamba gunu sonuc cikacak.cikan sonucu sizinle paylasirim.fakat yukarda ki konular kafama takildi.

%53 rapor verılen memur nasıl emeklı olabılır

arkasaslar bipolar hastasıyım %53 rapor verıldı.kendim gıdıp başvurup aldım.kurumuma henüz vermedim.15 yıl 5 aydır çalışıyorum.16 yıl dolunca bu raporla dilekcemı vermem gerekiıyor.fakat ben çalışabilecek durumda değilim.bu raporu hic göstermeden kurumuma maluluk ıslemlerımın başlatılması diye yazsam onlarda beni hastaneye sevk etse %60 alabilrsem mamülıyetden emekli olayımmı.9 ay var henüz ve ben artık çalışacak durumda degilim

yok mu cevap verecek kımse

Eğer durmunuzun maluliyeti gerektirmediğine dair bir rapor verilirse, o zaman -malulen yerine- erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanabilirsiniz. Bunu şartları da 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinde belirtilmiştir:

Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla

Raporum % 40 bipolar %30 bordorline toplam %58 verilmis.surekli ibaresi yazilmis.ben 15 yil 5 aydir calisiyorum.aralik gibi gunum doluyor.16 yil yani.simdiden dilekcemi versem 5510 sayili kanun cercevesinde gunum geldiginde emekli olmak istedigimi belirten bir dilekce ile basvursam olurmu.cunku calisabilecek durumda degilim.raporluyum.bilgilendiriseniz sevinirim.

Kurumunuzun sevki ile % 60 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız, söylediğiniz yöntemi deneyin tabii. Ya da çalışamaz raporu alın ve 9 ayı o raporla doldurmaya çalışın. Günü geldiğinde Yaşlılık emekliliğine başvurursunuz

Not: Yaşlılık emekliliği için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabi olursunuz:

hizmet süresi ile emekli olurlar

İzinli olmanızı sağlayacak bir rapor alıp verseniz, emeklilik zamanı gelene dek raporlu şekilde idare etseniz, sonra malulen emeklilik talebi için elinizdeki raporla başvursanız, olmaz mı? Bu yok bana makul geliyor.

öncelikle verdiğiniz bilgiler yardımlarınız ıcın cok teşekkür ederim.haklısınız raporla o sureyı geçirmek zamanı geldıgınde muracat etmek uygun olacaktır.ben hemşire olarak çalışıyorum.bu hastalıkla calısmak ve hastalarla uğraşamamak ( kendim ayakta zor ıdare ediyorum sersem sersem doaşıyorum ilaçlardan dolayı)o yüzden simdiden verirsem o bekleme suresını gunum geldıgınde yasamamıs olurum dıye duşundum

Şimdiden verip maluliyetinizin kurum kaydına geçmesini istiyorsunuz... Mantıken doğru ama, bilemedim.

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar? Maluliyete temel olacak raporu bugünden kurumuna verip ilerleyen aylarda emeklilik için işleme koydurmak mümkün müdür?

ayrıca formları okurken bır hemşıre hanım başvuru yapmış emeklı sandığından ona ıslemının onaylandığını suresının dolmadığını belirtilen tarıhte emeklı ıslemlerını normal emeklıler gibi baslatabılecegını %45 oranı ıle erken yaşlılık emeklılıgının onaylandığını okumuştum.o yüzden ısrarla sordum size.

yalnız %58 raporum var maluliyet olmuyor kı.16 yılda emeklı olabiliyorum degılmi.ama dıyorum ya kurumuma vermedim.hicbir ısleme baslamadım

elimden geldiğince rapor almaya calısacagım.zor ve mesakatlı bır surecmıs gerçekten ıykı sizler varsınız.insana yalnız olmadığını hıssettıryorsunuz.cok saolun.alllah razı olsun.

copy pasta yaptım.daha once alıntı olarak paylaşılmış.oturan boga bende aynı yolu denesem diyorum.ama benım sadece vergı ındırımım yok.ve raporum 1 haftalik.
--* 14 kasim 1994 den bu yana 657 ye tabi hemşire olarak çalişiyorum
* işe girdiğimde engelli değildim
* 2003 yilinda sürekli ibaresi olan %45 lik vergi indirim raporu aldim
* 14 kasim 2011 tarihinde 17 hizmet
yilim dolduğundan erken engelli kademeli emekliliğine başvurmak için işlemlere başladim
* emekli sandiği genel müdürlüğü kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanliğinin sağlik kuruluna iletilmek üzere erken kademeli engelli emekliliğinden yararlanmak istediğimi bildiren dilekçeyle vergi indirim raporumu iliştirip kurumum araciliyla başvurumu tamamladim.
şimdi cevap istediğim sorularim:
1. Başvuru sonucum ne zaman gelir?
2. Bu şartlar ile emekli olabilir miyim?
3. Emekli maaşim ve emekli ikramiyem ne kadar olur?
4. Emekli olunca kayit altinda başka bir işte tekrar çalişabilir miyim?
-------emeklilik isleri daire baskanligindan basvuru yaptim başvuruma gelen cevabi yaziyorum.
adi gecenin 5510 sayili kanuna göre özür durumu dikkate alinmak suretiyle emeklilik hakkindan yararlanip yararlandirilamayacaginin bildirilmesini istenmesi üzerine emeklilik sicil dosyasinin incelenmesinde saglik kurulu raporunun fotokopisi gönderildigi görülmüstür.
konuyla ilgili 5510 sayili kanunun geçici 4. maddesinin 6. fikrasi ;
bu kanunun yürürlüge girdigi tarihten önce 5434 sayili kanun hükümlerine tabi olarak çalismaya baslamis olup,çalismaya baslamadan önce ilgili mevzuata göre alinmis ve en az % 40 oraninda özürlü olduklarini gösterir saglik kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oraninda dogustan özürlü olduklarini belgeleyenlerden aylik talep tarihinde bu kanunun 4. maddesinin 1. fikrasinin (c) bendi kapsaminda sigortali olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kollari primi bildirilmis yada emekli kesenegi ödenmis olmasi kaydiyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alinarak yaslilik ayligi baglanir. ancak çalismaya basladiktan sonra, kurumca yetkilendirilen saglik hizmet sunucularinin saglik kurullarinca usulune uygun düzenlenecek raporlar ve dayanagi tibbi belgelerin incelenmesi sonucu ,kurum saglik kurulunca çalisma gücündeki kayip oraninin;
a) %50 ila %59 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar en az 5760,
b) %40 ila%49 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar,en az 6480 ,
gün uzun vadeli sigorta kollari primi bildirilmi? olmasi kaydiyla,haklarinda bu fikra hükümleri uygulanir .hükmünü amirdir.
söz konusu hükme istinaden ilgilinin durumunun incelenmesi için; saglik kurulu raporunun aslinin gönderilmesi gerekmektedir.
--------bugün kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanlığını aradım vergiindirimi yani özür raporum oradaki sağlık kurulundan çıkmış aylık bağlama birimine gönderilmiş ama raporum kabul edildimi edilmedimi bişey denmedi aylık baglama birimine gitmiş olması kabul edilmiş demekmi yani emekli oluyormuyum bu konuda bilgisi olan cevaplasın lütfen....
-------raporum kabul edildi (Burada 2003 yılında aldığı raporun kabul edildiğini söylüyor) indirim yapılmamış özür oranımda.aynen kabul edildi.ancak 18 yıl yani 6480 günüm kasım ayında doluyormuş.kasım ayında emekli sandığına kurumumdan normal emeklilerdeki gibi başvuru yapacakmışım.tekrar sağlık kuruluna girmek yok yani.nasipse kasımda emekliyim.memurlarda kademeli erken engelli emekliliği ile ilgili sorulara cevap verebilirim.kademe kademe hepsini öğrendim işlemleri yaparken çünkü.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...yasi-beklemeden-emekli-olmak.html#post1107737

Rapor alıp çalışmayarak hizmet sürenizi 16 yıla tamamlayıp aşağıdaki kapsamda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bana en makul görünen yol bu.

Eğer durmunuzun maluliyeti gerektirmediğine dair bir rapor verilirse, o zaman -malulen yerine- erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanabilirsiniz. Bunu şartları da 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinde belirtilmiştir:

Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla

Peki bir sorum daha olacak .yardim ederseniz sevinirim.kurumuma yazacagim dilekce icin bir ornek varmi.nasil yazmaliyim.5510 sayili yasayi belirteyim mi.ornek var mi elinizde.

Özel bir şeye gerek yok aslında. "Ekte yer alan % XX oranlı sağlık kurulu raporuma istinaden 5510 sayılı yasanın Geçici 4. maddesinin 6. fıkrası uyarınca Yaşlılık emekliliğimin gerçekleştirilmesini" vs.vs.vs.

Peki sadece raporumuzu gonderiyoruz.daha onceden almis oldugum nobet muafiyet, durum bildirir,kullanmis oldugum raporlar var.onlarida dosya halinde gondereyimmi.

Üst Alt