--* 14 kasim 1994 den bu yana 657 ye tabi hemşire olarak çalişiyorum
* işe girdiğimde engelli değildim
* 2003 yilinda sürekli ibaresi olan %45 lik vergi indirim raporu aldim
* 14 kasim 2011 tarihinde 17 hizmet
yilim dolduğundan erken engelli kademeli emekliliğine başvurmak için işlemlere başladim
* emekli sandiği genel müdürlüğü kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanliğinin sağlik kuruluna iletilmek üzere erken kademeli engelli emekliliğinden yararlanmak istediğimi bildiren dilekçeyle vergi indirim raporumu iliştirip kurumum araciliyla başvurumu tamamladim.
şimdi cevap istediğim sorularim:
1. Başvuru sonucum ne zaman gelir?
2. Bu şartlar ile emekli olabilir miyim?
3. Emekli maaşim ve emekli ikramiyem ne kadar olur?
4. Emekli olunca kayit altinda başka bir işte tekrar çalişabilir miyim?
-------emeklilik isleri daire baskanligindan basvuru yaptim başvuruma gelen cevabi yaziyorum.
adi gecenin
5510 sayili kanuna göre özür durumu dikkate alinmak suretiyle emeklilik hakkindan yararlanip yararlandirilamayacaginin bildirilmesini istenmesi üzerine emeklilik sicil dosyasinin incelenmesinde saglik kurulu raporunun fotokopisi gönderildigi görülmüstür.
konuyla ilgili
5510 sayili kanunun geçici 4. maddesinin 6. fikrasi ;
bu kanunun yürürlüge girdigi tarihten önce 5434 sayili kanun hükümlerine tabi olarak çalismaya baslamis olup,çalismaya baslamadan önce ilgili mevzuata göre alinmis ve en az % 40 oraninda özürlü olduklarini gösterir saglik kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oraninda dogustan özürlü olduklarini belgeleyenlerden aylik talep tarihinde bu kanunun 4. maddesinin 1. fikrasinin (c) bendi kapsaminda sigortali olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kollari primi bildirilmis yada emekli kesenegi ödenmis olmasi kaydiyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alinarak yaslilik ayligi baglanir. ancak çalismaya basladiktan sonra, kurumca yetkilendirilen saglik hizmet sunucularinin saglik kurullarinca usulune uygun düzenlenecek raporlar ve dayanagi tibbi belgelerin incelenmesi sonucu ,kurum saglik kurulunca çalisma gücündeki kayip oraninin;
a) %50 ila %59 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar en az 5760,
b) %40 ila%49 arasinda oldugu anlasilan sigortalilar,en az 6480 ,
gün uzun vadeli sigorta kollari primi bildirilmi? olmasi kaydiyla,haklarinda bu fikra hükümleri uygulanir .hükmünü amirdir.
söz konusu hükme istinaden ilgilinin durumunun incelenmesi için; saglik kurulu raporunun aslinin gönderilmesi gerekmektedir.
--------bugün kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanlığını aradım vergiindirimi yani özür raporum oradaki sağlık kurulundan çıkmış aylık bağlama birimine gönderilmiş ama raporum kabul edildimi edilmedimi bişey denmedi aylık baglama birimine gitmiş olması kabul edilmiş demekmi yani emekli oluyormuyum bu konuda bilgisi olan cevaplasın lütfen....
-------raporum kabul edildi (Burada 2003 yılında aldığı raporun kabul edildiğini söylüyor) indirim yapılmamış özür oranımda.aynen kabul edildi.ancak 18 yıl yani 6480 günüm kasım ayında doluyormuş.kasım ayında emekli sandığına kurumumdan normal emeklilerdeki gibi başvuru yapacakmışım.tekrar sağlık kuruluna girmek yok yani.nasipse kasımda emekliyim.memurlarda kademeli erken engelli emekliliği ile ilgili sorulara cevap verebilirim.kademe kademe hepsini öğrendim işlemleri yaparken çünkü.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...yasi-beklemeden-emekli-olmak.html#post1107737