Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

27/01/2026 10:06:16Emeklilik Servisi (#### ######)Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########)
Evrak Postalandı-##### kurum içi otomatik postalandı.
BU SAGLIK KURULUNA GÖNDERİLMİŞMİ OLUYOR

Haziran 2025 te SGK ya başvuru yaptım hastaneye sevk yeni rapor aldım 2 ay sonra sgk fakülteye sevk bir rapor daha istediler onuda aldım hala bi sonuç yok beklemeye devam,
Bu ara ağır polinoropati rahatsızlığım mevcut koltuk değneği olmadan ayakta duramama ve refakatçi olmadan kısa mesafe bile yürüyemiyorum.

60 bin tl maaş alıyorum
Emekli olsam 20 bin tl alcam

Ne yapsam bilemedim
Bir suru hastaliğim var yaş 35
Psikiyatrik ve şeker hastasiyim
Fazla yaşıycağımı hiç sanmıyorum

Arkadaslar şehir hastanesinden sonra sgk fakülteye ara karar ile ftr ve nörolojiye sevk verdi kararsızmı kaldıkları için verdiler sizce iyi bişeymi ara karar veya ara karar verilipte ret alan oldumu?

@Hkn38, Emeklilik değerlendirmesi yapılırken mevcut rapora göre net bir karar alınamadığı zaman ara karar verilir. Bu ara kararla hastalığınız ile ilgili ne tür bilgiler istenildiği yazar.

Ara karar yazısını muayene olurken doktora gösterin ve SGK tarafından istenilen tüm bilgiler yazılsın.

Ara karar verilmesi iyi yada kötü birşey değil.

Ara karar sonucu emekliliği onaylanan ve red kararı verilenler vardır.

@BnymnYldz,

Anladım tşk ederim evet o kagıdı verdim ona göre yaptı ftr doktoru ama malesef iyi davranabilen anlayan dinleyen empati yapabilen bir doktora denk gelmedim iyi geçmedi diyebilirim eğer bir nebze vijdanı varsa gerçekten mevcut durumuma göre ağır iş yapamayacagımı yazmıştır, inşallah sonu hüsran olmaz korkmuyo değilim Allah yardımcımız olsun hepimizin

SGK memuru hanım ile geçen gün yaptığım telefon konuşmasını aktarıyorum.

Ben: Merhaba emeklilik başvuru sürecim hakkında bilgi almak istiyorum. En son ara kararla muayene olmuştum, hastane raporum bölge sağlık kuruluna gitmişti.
Memur: (TC no, sorgulama vs) Evet ağır derecede rapor kararı çıkmış ama çalışmaya başlamadan önce engelliymişsiniz o yüzden malulen emekli olamıyorsunuz.
Ben: Ben zaten malulen emeklilik için değil engelli emeklilik için başvurmuştum.
Memur: Evet 28/5 işaretlemişsiniz. Ama sizin sigorta girişiniz 2010 o yüzden 61 yaşına kadar bekleyeceksiniz.
Ben: ??!! Nasıl olur hanımefendi engelli emeklilikte yaş beklenmiyor süre dolduruluyor.
Memur: Diğer memur arkadaş daha iyi bilir ama o izinde, haftaya arayın.

SGK'nın ya en iş bilmez ya da en acemi memuruna denk geldim. 170'i aradığımda KEP iletisi görünüyor dedi ama içeriği hakkında bilgi yok. DYS'de ise şöyle görünüyor. Bakalım kutumuzdan ne çıkacak.

27/01/2026 15:13:55
--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Bölge Sağlık Kurulu Servisi' Klasör Kodu: '999' Klasör Adı: 'Entegrasyon Evrakları (###### ###### ##########)'

28/01/2026 10:30:17
Halkla İlişkiler Ve Bilgilendirme Servisi (###### ######)##### #####Evrak Havale Edildi-

28/01/2026 10:30:17
--###### ######Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.

Üst Alt