Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ctberkalp
Geçmiş olsun kardeşim emeklilik için başvuru yapacağın zaman 28/5 iş gücü kaybı tesbiti yani engelli emeklilik istiyorum demeyi unutma kardeşim ben serebral palsy tanısı ile emekli olmak için dün tahsis talebinde bulundum yani emekli oluyorum

@emdo
Ağır iş gücü kaybı tesbiti demek malulen emeklilik demek emekli olduğunu taktirde bir yerde çalışamazsın demek

BEN KURUL DANIŞMAYA SORDUM DOKTORA GİRDİĞİMDE MALULEN EMEKLİLİK İSTİYORMUŞSUN DEDİ DANIŞMA ÖYLE DENEBİLİR ENGELLİ EMRKLİLİK İŞARETLİ DEDİ

@güllerin efendisi açıkçası herkes başka bişey söylüyo bana engelli emekliliğinıiiz hayırlı olsun diye mail geldi evrak takibinde ağır iş kaybı yazıyo ben anlamadımki neye inanacağım ve ilk müracaatımda sgkya form doldurtmuşlardı sadece hastalığımla banka bilgilerini yazmıştım

@emdo, Ağır iş kaybı yazıyorsa doğru şekilde müracat etmişsin, normal engelli raporunda o yazmaz engel oranı yazar, seninki durum bildirir rapor banka bilgisi istedilerse tahsis muracatınıda yapmışsın, işlem yapan kişi sana iylik yapmış...
E devletten tahsis bilgisi veya maaş bilgisine bakabilirsin veya çalışma hayatım yaz o kısımda emeklilik kısmına gir tahsis çıkmışsa görünecektir
Hayırlı olsun, ilk mesajında engelli raporu ve engel oranı yazdın o yüzden karıştı, seninki durum bildirir rapor

@Beylikduzu teşekkür ederim hayır kadam karıştı benim var 6470 günüm oranım %52 fiziki olarakta bi engelim yok nasıl malülwn diyolar hatta sgkya mail attım engelli emekliliğiniz hayırlı olsun diye cevap geldi bilmediğim için işleyişi kafam karıştı gerçi yarın gidicem sgkya yüzyüze konuşucam zaten evrak gelmiş sgkdan eve 5510 4.maddesi 1.fkkra a bendi çalışma gücü aylığı bağlanması talebi falan yazıyo

@güllerin efendisi, eskisi gibi değil işlem yapılan ayı gösterir sadece, mesela benim 5 ay müracatım görünüyor 6 ayda sonra 8. aya kadar hata veriyor 8. ayda ara karar çıktı o ve işlemleri görünüyor 11. ayda işlemler oldu birde o ay görünüyor.
Ay bazında aramak gerekiyor tüm işlemleri tek ekranda göstermiyor, birde artık işlemlerin en aşamada olduğu aanaşılmasın diye bölüm isimleri kapatıldı ######## olarak çıkıyor
DYS sadece sgk iç yazışmaya açık kısaca birşey anlaşılmıyor.

@güllerin efendisi,
Şu anda işleminiz yapılamamaktadır. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz

@emdo,
Ya ben beş gün bile Aralık versem aynı harayi veriyor Ekim'de kasimda yapmıyor sadece Aralık içi. Yapıyor bunu .......Şu anda işleminiz yapılamamaktadır. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz

@İstanblue34,
Kardeşim sadece Aralık için yapıyor bu hatayı mesela 1-30 Ekim yapıyorum hepsi çıkıyor ama Aralık'ta beş gün bile Aralık versem cikmiyor

Evet arkadaşlar en net bilgiyi veriyorum.başvuru tarihimiz mart 2025 . 1 ara karar (Haziran ayı) malullük ile emeklilik kararı Aralık 2025.e devlet sgk da çalışma hayatımda maaş almaya başladığı tarih 01.04.2025 yani eğer sgk da aktifliğiniz yoksa başvuru sırasında ve süreç boyunca toplu ödeme alıyorsunuz.

18 eylulden beri bekliyorum mayısin 20 sinde başladim 7 ay tam doldu bu ne be çalışmassan aclıktan geber diyecekler 7 ay

@zeytin81,

Benim dosyam,da ankara Yüksek Sağlık kurulundan pazartesi günü geldi salı günü gittim bakmış sanada toplu ödeme yapacağız dedi ama yılbaşı olunca emekli kaydını girmedi bu gün yapacaktı sozde yapmadı artık cuma sabahı zebellah gibi tepesine dikilecegim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Üst Alt