Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

9 Ocak 2025’te Resmi Gazete’ de yayımlanan yasa ile 2008 öncesi ve sonrası sigortalılar arasındaki ayrım kaldırıldı. Ancak bu değişiklikle birlikte, 2008 öncesi sigortalılar birden fazla yeti kaybı oranı toplamı gibi artık engelli vergi indirimi raporuyla emekli olamayacak. Yeni sistemde yalnızca SGK sağlık kurullarından alınacak “çalışma gücü kaybı” raporuna göre emeklilik mümkün olacak.

Vergi indirimi esaslı engelli raporlarında, birden fazla hastalığın oranları toplanarak genel engellilik oranı belirleniyordu. Bu yöntem, bireyin sosyal yaşama katılımını da dikkate alıyordu. Oysa SGK sağlık kurulları, yalnızca en yüksek engellilik oranını baz alarak çalışma gücü kaybını hesaplıyor. Bu durum, çok sayıda engelli birey için hak kaybı anlamına geliyor.

30.09.2025 tarihinde güncelleme olmuştur.
Kaynak: Takvim

merhaba,

yarın raporumun yenileme işlemleri için sgk gideceğim,gitmedden sgk yi aradım ilgiki memur buraya gelmeden herhangi bir araştırma hastanesine gidebilirsiniz burda vakit kaybetmenize gerek yok dedi, kendisine şöyle dedim biz gittiğimizde hastanede bizden ödeme ralep ediyormuş diye, hayır dedi sgknız olduğu için ödeme çıkmaz dedi doğru mudur. ne önerirsiniz teşekkür ederim.

Geçmiş yıllara ait raporları istiyorlar eskişehirdeyim İstanbul ve antalya da ki hastaneleri arasam olur mu illa oralara mı gitmem lazım

@senli, Ben yedi ay önce yaptım işlemlerimi, değişmiş olabilir belki ama gidip bir devlet hastanesinde aldım raporumu. Ücret ödemedim. Tavsiyem eğitim araştırma hastanesi tercih etmeniz. Ara kararla mutlaka eğitim araştırmalardan birine gitmenizi istiyorlar çünkü.

Burada aylardır emeklilik için bekleyen, çabalayan, çırpınan arkadaşlar var.
Çoğunlukla merak ediyorlar, bizim dosya neden gecikti ya da hastanedekiler mi yavaş, SGK daki memurlar mı yavaş şeklinde.
Aslında önümüzdeki günlerde başlayacak bütçe görüşmelerinde herkesin aradığı cevap var:

"AKP-MHP iktidarı, milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkına erişimini zorlaştırarak 200 milyar liralık gelir yaratmayı hedefliyor.
Ancak aynı iktidar, önümüzdeki yıl şirketlere 768 milyar liralık vergi affı getiriyor.

Bu, yaklaşık 4 milyon emeklinin bir yıllık toplam maaşına denk geliyor. Resmen zenginlere hediye veriyorlar."

Fakirin, fukaranın ekmeğinden, umudundan çalıp zengine bol kepçe dağıtan bir AKP-MHP iktidarı var.
İşin tuhaf tarafı adamlar gökten zembille inmedi. 25 yıldır varlar.

Dipnot: Bu adamlar eskiden iyiydi diyenlere, şuan çekilen sıkıntıların özellikle emekli maaşlarının açlık sınırında olmasının sebebi
2008 yılında çıkarılan Sosyal Güvenlik Yasasından kaynaklanıyor ve yine bu adamlar bilerek isteyerek çıkardılar.

@senli, ödeme talep etmiyorlar eğitim araştırma hastanesi olsun gittiğin yer ötv indirim li istersen para ödersin yoksa ödemezsin

Üst Alt