Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dado84, Ben de bu sabah Göztepe'ye Anadolu yakası SGK'ye gittim. Benim karar da çıkmış ama göremiyorlar. Ay sonunda belli olur dedi kız. İyimser düşünmek için sebep arayan biri olduğumdan "red gelse gelirdi herhalde" dedim, "yoo red de gelebilir kabul de" deyiverdi. :oops:

Öncelikle hepinize teşekkür ederim.

Hastalığım 4. evre böbrek yetmezliği fakat 3. evre olarak değerlendirmişler. Engel oranım %70 GFR<30 .

Kontrol gerekmez diye yazmışlar.

Çok iyimiş inşallah sende hayırlı haberler alırsın🙏 irtibatta kalalım bana da haber gelirse yazarim

Eski yasayı sırf prim eksikliği yüzünden kaçırmıştım. Şu anda 4094 prim günüm var ve hafif tanı için 4100'ü bu ayın 23'ünde tamamlamış olacağım. Bazılarına onay geldiği için ben de şansımı denemek adına başvurmayı deneyeceğim. Raporumun sonuçlanması için beklemeye zamanım var. Zaten ara karar olmazsa 3.5 ayda çıkıyormuş. Eğer bana da onay gelirse, hemen işten çıkacağım ve bir daha asla çalışmayacağım. Şimdilik biraz zamanın geçmesini bekliyorum.

bemde sonuç bekleyenlerdenim 4 03 2025 te ilk raporum gitti sonra ara karar geldi oda 17 06 2025 te teslim etmişim o zamandan beridir beklemedeyim dedim engelli raporu çıkarayım o zaman dedim onuda 12 09 2025 te teslim aldım kuruldan çıkardım 100 de 88 rapor aldım gecen hafta gittiğim sgk dan da rapor çıkmış dedi ama daha görünmüyor dedi bu hafta sonuna kadar sonuçlanır dediler herkes gibi beklemedeyiz sonuçlarınız inşallah olumlu çıkar sağlıklı günler arkadaşlar ....

@ilker evlen,

Dostum ,9 ay sonucun çıkmasını bekledik şimdi sonuç çıktı dediler 😃 biraz da sonucun resmiyete dökülmesini bekleyeceğiz galiba bunlar ne kadar bu insanlardan faydalanabilirsek kardır gözüyle bakıyorlar mevzuya yatirtabildikleri kadar prim yatirtacaklar eğer yada cikmasaydi 2026 2.ayda emekliydim olaya bak ya çoğumuz da bu şekildeyiz

@cfylmaz, Ara kararım haziranda çıktı, rapor bana iletilmedi elbette,:) SGK Sağlık Kurulu'na ne zaman iletildiği muamma. Tek bildiğim kararın çıktığı ve henüz sisteme yüklenmediği.

Arkadaşlar bügün az önce sgk yı aradım hafif çalışma gücü kaybından emekliliğim onaylanmış 18 yıl 4680 gün istiyorlar ben 1998 girişliyim günümde 5435 gündü yani bütün şartları karşılıyorum yarın gel başvurunu yap dediler tüm kardeşlerimin arkadaşlarımın sevinmesi dileğiyle sağlıklı mutlu günler dilerim …

merhaba

ampute olupta emekli olan olan var mı ben doğuştan amputeyim kalçadan itibaren ayağım yok aynı durumda olup sonuç alabilen oldu mu

@ilker evlen,

Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun ama burada bir konuda yanlışlık var. 1998 sigorta başlangıcı demişsiniz. SGK hafif tanı için 18 yıl sigorta süresi ve 4680 gün prim demiş size. 2008 öncesi tüm hafif tanı alanların şartları, 18 yıl sigorta süresi ve 4100 prim günü olmalıdır. Yani size SGK yanlış bilgi vermiş olmalıdır ki, burada okuyanların kafası karışmasına yol açmaktadır. Lütfen bu konuda daha aydınlatıcı bilgilendirmenizi rica ederiz.

Son düzenleme:
@Batax,
25 09 1989 girişliyim yanlış yazmışım 4680 gün istedi sgk 18 yılda olması lazım dedi tlf nda konuştum yarın sabah emeklilik başvurumu yapıcam

2008 öncesi hafif tanı alan bütün SGK'lılar 4100 prim gününe tabidir. 4680 prim günü sadece 2008 yılı sonrası işe girenler içindir. Size bunu diyen SGK memurunun yeni yasadan haberi yok her halde.

Üst Alt