Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Merhabalar, iki ayrı hastalıktan %50'nin üzerinde raporum var. (nöroloji 50 ve serebral palsiden dolayı fizik tedavi 52) Mart ayında emeklilik başvurusu yaptım. Haziranda ara kararla Fizik Tedavi bölümünden detaylı muayene oldum. Red de gelmedi, kabul de. Red ettiklerinde nasıl haberimiz oluyor acaba? Arıyorlar mı? DYS sistemi çalışmıyor, telefon hattı doğru bilgi vermiyor.

Başvuyu nereye yapıldı ise oraya sorabiliyorsunuz çünkü sistem iptal dys çalışmıyor belgenet üzerinden gidilecek İstanbul Avrupa yakasında Unkapanı SGK sağlam bilgi veriyor veya sizin neresi ise onları darlamanız gerekiyor😂

@dado84, Göztepe Anadolu yakası SGK'ya gideceğim o zaman. Keşke kurumlarımız çalışsa değil mi? DYS'de nisandan beri hareket yok. Bu kadar zor olmamalı bu işler.

@pınar-deniz,
Bak hepsini geçtim benim tam dokuz ay sürdü belki biraz daha sürecek bu iş ama hep kosturdum ben burdaki çoğu insan da biliyor ara karar çıktı onunla uğraştım kurula gitti kurul sırası vs şimdi bugün Unkapanı SGK ya gittim ordaki sonuç cikmiş ama göremiyorum dedi bı on güne kadar tebliğ edilir dedi 😄 şimdi bizimki durum bildirir raporu ya emeklilik başvurusu ordan onay geldikten sonra basliyormuş bide 😂😂

@dado84, analar kuzular doğurdu senin su emeklilik Mehmet’in ablası ile bir sonuc doguramadi :) elhamdulillah bizimki 8 ayda tamamlandı yoksa bizde dokuz doğuracaktık

Arkadaşlar bugün 16:30 engelli avukatlardan oluşan bir grup, Anayasa Mahkemesi üyeleri ile görüşecek sanırım bir çoğunuz bu konudan habersizsiniz bir gelişme olursa size vereceğim linkten takip edin

Görüşme çoktan bitmiştir şuan derleyip toplayıp haber verecekler

Son düzenleme:
@dado84, hadi inşallah olumludur.gop a gidin bir an evvel tebligata güvenmeyin güya bize de yollamışlar ara karar çıktığında vs hiç bir şey gelmedi biz gittik yine Bağcılar dan öğrendik ara kararı.

Çarşamba bende SGK ya uğrayıp bilgi alacağım emekliliğim hakkında yazarım buraya gelişmeleri

Mevcut rapor engelilik oranı %100 Emeklilik için Şişli SGK başvurdum bugün itibariyle 12 ay geçti bu süreçte 3 ay önce ara karar verdiler istenilen hekim muayenesini tamamladım. Henüz bir sonuç yok.

red gelenler ve itirazı kabul olmayanlar nasıl emekli olacak yaşı mı bekleyecekler hem engelli olup hemde sağlam statüsünde mi değerlendirilecek gerçekten tuhaf

Arkadaşlar bu anayasanın mahkemesi şikayeti sonucu ne oldu bu sene belli olacak mı ?

@dado84,
Ben de anlamadım bekliyoruz ama bu kadar önemli bir konuda sonuç yok.
Bilgisi olan varsa haber verirse çok iyi olur.

@dado84,
Chp milletvekili aylin Yaman,a instagram üzerinden mesaj atmıştım o zaman daha sonuçlanmadı takip ediyorum demişti şimdi durum nedir bende bilmiyorum

Diyelim ki sonuç olumlu geldi emekli olduk mahkeme de kararı iptal etti diyelim ne olacak bizim durumumuz 😄😄

@zeytin81,

Kardeşim çalışıyorum ben 2006 temmuz girişim 5900 gün oldu prim engelli olmadan önce Media Markt engelli olduktan sonra trendyoldayım .. bu bayram ikramiyesi vs dediğin nedir tam olarak kardeşim?

@dado84, çalışmıyorsanız ve başvuru tarihinden itibaren maaş almaya hak kazanırsanız bayramda verilen ücretleri de hak etmiş olurdunuz diye düşünmüştüm.ama çalışıyorsanız zaten karardan sonra tahsis başvurusu yaptıracaklar.

@zeytin81,

Dimi bende öyle duydum şuan biz durum tespiti ićin başvuru yaptık onay gelirse emeklilik için başvuru yapacağız sonra bide onun için bekleyeceğiz 😄 SGK toplu bişey vermez de belki şirket o da 4 sene oldu belki 4 maaş verir açlığımızı az biseyde olsa unutturur bize 🤣

Arkadaşlar bişey soracağım bilen varsa yazabilir de çok sevinirim . Unkapanı karar cikmiş ama göremiyorum dedi daha önce böyle biseyle karsilaşan varmı daha ne kadar sürer SGK nın evrak yollaması veya araması??

@dado84, sabah küçükçemece sgk ya gittim 4 ağustosta sağlık kuruluna giden dosyam hala kurul sırasındaymış incelemeye dahi alınmamış dedi memur

@GülKara, kontrol muayenelimi yoksa kontrole gerek yokmu.. Banada hafif düzey geldi 1.5 sene sonra emekliyim kontorl gerekmez yazıyordu bende sag kol brakiyal pleksus

Üst Alt