Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@grafakir,

Ara karar sonrası gitmedim kardeşim ama ben de bu hafta gideceğim dys finish ordan bakmayacagiz bir kere gidelim net bilgi alalım boşuna beklemeyelim hiç değilse desin ki adam kardeşim 2_3 ay daha bekleyeceksiniz

@aro,

Kardeşim o kadar yavaşlarki bir de inanılmaz yoğunluğu var adamların benim arkadaş geçen sene iki ayda emekli oldu ben üç ay sonra ara karar çıktığını öğrendim daha onu da gidip sormasam soylemiyorlardi bana 😀

@Modality,

Kusura bakmayın bu 18 yıla cikti ne demek

@Avcı05,

Bu yıl muhabbeti nedir arkadaşlar ben hiç anlamadim

@koçyiğit66, mrb beninmde 1 ay snra 16 yılım 5700 pirim günüm doluyu basvuracagm sgk. Sizin hangi koldan aldınız..benim sag kol inş 50 verirler hwmen olurum

@K.Catalbas,
Sgk girisim 2004 Ben prim gun sartimi doldurdugum 3 şubatta başvurdum. sgk tarafindan sevk edildim uni. Hastanesinde yeniden heyete girdim 22 mayısta ara karar çıktı yeniden uni. Hastanesine sevk ettiler.ara karar herkese her koşulda cikiyo sanırım.

@Serhat/,
Kardesim banada kanun çıktığı tarihten yani 15 ocaktan önce 6 aylık

@Batax,
Hastaneye sizi sgk sevk edecek ve hastanedeki doktorlar size engel orani isgucu kaybı orani vb gibi bisey vermeyecek .sadece tetkiklerinizi tahlilleri ve fiziki muayenede gördüklerini yazacak ve sgk yüksek sağlık kuruluna gönderecek.bu yüzden sizin yapacağınız bisey yok

Moderatör tarafında düzenlendi:
@hakkaan, ilk basvuruda emeklilik talep formu doldurmussaniz otomatik olarak başlar işlemler e devletten emeklilik bilgilerine bakın ara ara
edevlet uzerinden emeklilik bilgilerime nereden bakabilirim?

Merhaba, 1 Mart ta yaptigim engelli emeklilik basvurumun hafif is gucu kaybi ile onaylandigini akrabama SGK ya gidince soylemisler.

Oradaki yetkisi ev adresime mektup gelecegini, telefonuma mesaj atacaklarini soylemis. Sizce bu ne zaman gerceklesir ?

BIrde emeklilik maasi almaya hangi tarihten itibaren baslayacagim fikriniz var mi? Il Saglik kurulunun karar verdigi tarihte mi yoksa SGK daki gorevlinin isleme alacagi tarihte mi?

INsallah herkesin gonlune gore olur

COk tesekkurler

Emekli olan arkadaşlar tek hastalıktan değerlendirmede Yüzde 40 altında emekli olabilen var mi

@ali_onur, merhaba arkadaşım inşallah onay alırsınız. Benimde sağ kol çalışma iş gücü kaybı 45le emekli ettiler

Benim 18 yıl 2 ay olmustu.

@koçyiğit66,
Hastalığınız nedydi hayırlı olsun emekllik sonrası çalışamaya devam ediyormusun onayladıktan sonra süreç nasıl ilerliyor

Benim önceden 49 oranlı raporum vardı . tip 1 şeker tiroid nöropati retinopati bugün sordun belirlenen düşeyde çalışma gücü kaybı yoktur diye karar çıkmış

@grafakir,

Gittim de buraya gelmenize gerek yok diyor adam başvuru yaptığınız yerden takip edeceksiniz dedi

Arkadaşlar başvuru yaptığınız yeri darlamaniz gerekiyor yoksa öğrenmek zor oluyor mail atınca otomatik cevaplar geliyor il kurulu fındıklı daymış oraya gittim maaş bağlanacağı zaman Unkapanı ilgileniyormuş ama diğer bütün işlemler başvuru yapılan yerden oluyormuş

Merhaba, Venöz ülserinden emeklilik için başvuru yapan oldu mu?

@dado84,

Yine yalan. Ondan sonra diyorlar ki doktora saldırdılar, görevliye saldırdılar falan. Yalan olsa neden bağlı bulunduğum SGK dosyanız Maltepe'de diyor ? Erol Olçok kampüsünü hayatımda hiç duymadım !!! Kafamızdan uydurmadık herhalde.

Bugün sgk aradım bizi niye arıyorsunuz dedi şaka gibi. Bende sizden daha yetkili varsa bilgi verecek söylerseniz orayı arayayım dedim 170 dedi😅 siz bu dediğinizi inanarak mi söylediniz sabah sabah bana şaka mı yapıyorsunuz dedim sözde sistemden vakti kurulda dedi gecistirdi. 120 gun 4 ay bitmis bir ara kadar üzerinden 1.5 ay geçmiş yazik valla.

@dado84,
Tüm iyi niyetimi bu süreçte kaybettim 2 yillik engelli raporu 6 ay onay mi ret mi bekle 1-2 ay maaş bağlansın bekle sonra tekrar başa dön heyet hastane sgk. Ayrıca temmuz sonu Aralık basi neyse ama sure yok zaman yok. Is akışı yok. Mağdur edilen insanların kaybettiği haklar ne olacak yazik işte tamda bu yuzden. 6 ay sonra red demek hak mi? Incelesinler tabiki kimse haksız yere bir kazanç elde etmesin ama çözüm bu olmamalı bence.

Üst Alt