Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Ben Yorumları Okuduğum Kadarıyla Artık Emekli Olmak Tek Hastalıktan ℅60 Üstü Bakıma muhtaç yazısı isteyecekler

Yani Engelli olarak değil Malülen Emekli yapacak SGK

Kısaca özetlemiş durumu 😔

@hakkaan

şuan anadolu yakasındaki hemen hemen tüm şehir hastanesi ve eğitim ve araştırma hastanelerinde sağlık kurulu için randevu açık.

kartal göztepe şehir hastaneleri
haydarpaşa numune, sultan abdulhamit han, ümraniye, pendik, ataşehir eğitim ve araştırma hastaneleri

@ucuncubahar,

askeri hastanelerden uzak durun. özerk bölgedeki vatandaş gibi hissedebilirsiniz. Malum askeri hastaneye gidecekseniz 2 günde biter en kötü hazırlıklı olun. Çok erken gidin, ilk psikiyatri için sıraya girin. Psikiyatri için asker veya askeri okul arkadaşlardan öncelik isteyin. Sizin işleminiz 1 dakika falan sürüyor. Elinizde rapor varsa onu gösterip rica edin. Sonra dahiliye sırasına girin. Sonra KBB sırasına girin o diğer binaların birinde.

Bir de olur da bir rahatsızlıktan tanı aldıysanız, durumunuz kesinse, belliyse haliniz muayyneleri tamamladıysanız, evrakı teslim ettikten sonra 12:00'den sonra sizi çağıracaklar diye boşuna 3 saat beklemeyin. Herhalde mental sorunları var 3 saat bekletiyorlar. Zaman da vermiyorlar.

Ayakta beklemekten bel ağrısı skill'i açabilirsiniz. Telefon diye birşey icat edilmemiş burada. Ne zaman tamamlanır zahmet etmiyorlar sanırım personel yemekhanesinde yemek yiyebildiğinizi karnınızın acıkmayacağını falan sanıyorlar. Bu yönetime oy verenler siz bekleyin ama. Belki verdiğiniz oyu sorgularsınız bir umut. Bu da ince sitemim olsun alınmayın.

@turan1977,

Merhaba,
İsteniyor benim süresiz 67 oran vardı tek hastalıktanda %40 oranım vardı 2022 yılında aldım 3mart 2025ti eski kanuna göre emekliliğim başvuru yaptım bankam sevk ile eğitim araştırma hastanesine sevk etti baştan girdim tüm bölümlere tamamladım evrağımı hastaneye teslim ettim cuma günü heyete çıktım kimliğime baktılar benmiyim değilmiyim diye sonra biz evrakları bankanıza göndericez bankanız sgkya dediler işyerinizden yada sgk dan takip edin sonucu dediler beklemedeyim

@ozgur3005,

Hiç bilmiyorum bir şey söylemediler sadece benim eski raporumda %40 hematoloji oranım vardı doktor gittiğimde bu oran değişmez hastalığın süreğen ve kronik dedi yazdım ben görüşümü dedi ama elime bir kağıt v.s hiçbir şey vermediler biz görüş girdik sgk çalışma gücü kaybı değerlendiricek dediler sgknın listesinde hastalığım var ama net bilemiyorum tabi stresle bekliyorum sonucu

@ucuncubahar,

Hocam güncel raporunu hastaneden alıp bizzat SGK’ya elden ilettin mi yoksa hastanenin SGK’ya göndermesini mi bekledin

Bugun sevk kağıdımı almaya sıhhiye SGK ya gittim elime sevk kağıdını verdiler( 2 haftadir tarafıma göndermiyorlar zaten ) benim istediğim degil( Atatürk eğitim araştırma hastanesi yazmıştım ) kendi istedikleri Ankara eğitim araştırma hastanesine sevk etmişler bugun hastaneye gittim Ankara eğitim araştırma hastanesinin sağlık kurulu Zekai tarih Burak hastanesine taşımışlar zorlukla oraya gittim oraya rendavu yok dedim MHRS alamıyorum deyince cuma gunu sabah gel dediler gideceğiz bakalım

@radol03

Sağlık Kurulu kararı verince, Sağlık Kurulundan tekrar 4B - Emeklilik servisine gelecek dosya o güne kadar senin içinde belki 1 dakika 1 saat gibi geçecek.
Beklemeten başka yapacak bir şey yok malesef.

@ayerik

Benim son 7 yıl kuralına göre sigorta kolum 4c ama aktif çalıştığım bir kurum olmadığı için başvurularımı Cimer üzerinden dilekçe ile yapabiliyorum.
Son almış olduğum raporu da Cimer dilekçesine ek yaparak kendim başvuruda bulundum.

Biz müracaat edeli 1 ayı geçti, bu gün Ümraniye SGK yı aradım 3 ay sürüyor işlemler dedi,okyanus ötesinde mi onaya sunuyorlar anlamadım, evrakları ben elden teslim etseydim 3 güne biterdi

karaçiğer nakli sonrası engelli emekliliği olmuyor mu , hastalık listesine göre sadece malulen emekli mi olabiliyoruz ? birde sgk ya sorduğum da malulen emekli olanların ehliyetine el koyuluyor dediler doğrumu ?

@radol03

İlk mesajımda da yazdığım gibi senin normal şartlarda yaklaşık bir 15 güne daha ihtiyacın var.

@ucuncubahar,

Zaten bugün memur olan kişiyle konuştum
Senin eğer onaylanırsa emekliliğin açıklanması bayramı bulur dedi
Neyse bekliyoruz artık bu sene hiç onaylanan görmedim eğer onay alırsam sizlerle paylaşacağım inşallah alirim

ilk başvuru sonrası ssk sevki başvuru anında mı gerçekleşiyor?
yani başvuru için evrakları doldurdunuz kurum size hastaneye sevk edecek, size bir hastaneye sevk edildiğinize dair bir kağıt mı veriyor?

Yoksa emekli olacak kişinin kendisi mi mhrsden randevu almalı?

@strazyevsk

her iki durumda olabilir.
- başvuru yaptığın anda kurum seni herhangi bir hastaneye sevk edebilir (memur senin tercih ettiğin hastaneyi sorabilir)
mhrs den randevu almak kolay değil, kurumun sevk ettiği hastane randevu açmayabilir, sen yakalayamayabilirsin randevu gününü vb. zorlukları olduğu için alttaki seçenek daha mantıklı.

- mhrs den sana en uygun hastaneden randevu bulup alıyorsun, sonra kuruma gidip randevum var diyerek başvurunu yaparken randevunun olduğu hastaneye sevk yaptırıyorsun.

iki yol da mümkün. sen hangisini tercih edersen.

@strazyevsk,

Bence ilk basvuru halinde SGK dan direk sevk kağıdını alın ben 17 gündür göndermediler gidip kendim aldım göndermiyorlar sevk yazıldı diye sisteme giriyorlar ama kendin gideceksin cuma günüde hastaneye gideceğim rendavu bulamadım hastanedeki birisi cuma gel dedi sağlık kurulu raporu icin

Yanı 17 gun basvuru kağıdını bekledim yetmedi rendavu al git diyor rendavu zaten sistemde 20 günden önce yok birde ordan 20 gun gidiyor 2 ayı buluyor en iyisi basvuru esnasında kağıdı alıp hastaneye rendavu bulamazsan hastaneye gidip sağlık kurulundan bir kac kişi ile görüş sorumlu olanlar var orada yardımcı olsunlar yoksa rendavu icin 15 gun önceden çıkmıyor beni gitmiş kendi yakınındaki hastaneye sevk etmişler oysa ben kendi evimin yakınındaki hastaneyi istemiştim boyle şerefsizlik yaptilar

Son düzenleme:
@ucuncubahar @Manemm
öncelikle teşekkürler.
anladığım kadarıyla sevk işlemini ssk'ya başvuru sırasında kurumun insiyatifine bırakırsak kurum x bir hastaneye ya da bizim talep ettiğimiz bir hastaneye sevk kağıdı çıkarıyor.Bu sevk kağıdına konu olan işlemin mhrs üzerinde kaydı bulunmuyor.
doğrudan hastane sağlık kurulu bölümüne gidip sevk aldığımızı göstererek işlemleri başlatıyoruz.
fakat hastaneye gittiğimiz de mhrs kaydı olmayacağı için o gün sağlık kurulu tamamen dolu ise işlemlerin ertesi güne kalma olasılığı mevcut gibi duruyor.

kişi ssk'ya başvurmadan x bir hastaneden sağlık kurulu randevusu alıp ssk'da sevki bu hastaneye çıkartırsa daha pürüzsüz sıkıntısız hallolur gibi.
herkese kolaylıklar

Arkadaşlar devlet bizi emeklilik yapmamak için neden geç bekletiyor biliyor musun az bi düşün derim!! AKEPE engelli veya işçi emekli süresini uzatıp bayram parası vermemek için ve bayram bitişi sonra yapacakları dahil söz duydum çünkü sırf bayram parası vermemek için bizi bekletiyorlar ki seçim gününde yaklaştıkları zaman ikinci EYT çıkacakları diye konuşma yapılıyor nasılsa millet enayi ya bize saf davranıyor. SGK çalışan memurları suçu değildir en büyük suçlusu BAŞI kanun veren kişidir.

Kardeşine emekliliği için SGK'ya gittiğimde siz randevu alın randevudan 3 gün önce bize gelin seg evrakı verelim dediler evde 6 ay önce s alınmış bir rapor vardı onu verdik sevke gerek kalmadı kabul edildi şu anda bekliyoruz e-devlet'ten takip ediyoruz

@strazyevsk,
Hastaneye gitmeden rendavu Alman gerektiği söyleniyor ama ben gittim ayarladım sagolsun yardımcı oldu Cuma’ya gel başlatalım dedi ,
yoksa 13 martta gidecektim cunku MHRS uygulamasında rendsvu görünmüyor 182 de 20 günden önce çıkmıyor diyor bende oyle olunca gittim hastaneye sağlık kurulu kağıdı ile rendavu almadan işlemleri başlatacağım ,sen hastaneye gitmeden önce o bölüme ( sağlık kurulu erişkin ) yakın zamanda rendavu varmi bakarak git belki yakın zamanda rendavu olabilir hic yoksa rendavu 182 yi ara sonuç olarak cok geç tarihse en son hastane ile görüşmeye çalış ben hic bulamadım aradığımda 13 marttan önce cikmaz yarın ara demişti 182 o yuzden hastaneye giderek işlerimi hızlandırdım sevk kağıdını basvuru günü almaya çalış posta ile gönderiyoruz deyip göndermediler

Zaten bölümlere gidip muayene olman en az 1 veya yarım gününü alabilir erken gidersen sonrası bitince muayeneler sağlık kuruluna teslim ediyorsun onlar sana su gun heyetimiz var deyip su tarihte gel diyor sonrası heyet günü gidiyorsun durumunu kontrol ediyorlar sonucu SGK resmî yazı ile bildiriliyor akabinde SGK sağlık kurulu maluliyet tespiti ( çalışma gücü kaybı ) listeye bakıyor tanı oran tutuyorsa emekli olabilir yazısı alman icin seni ya arıyor veya çalışmıyorsan şartlar uyarsa emeklilik işlemlerini baslatiyor süreç 2 3 ayı buluyor hastane ile birlikte

Eskiden olsa vergi indirimi uzerinden 2 haftada 1 haftada sonuc alanlar oluyordu bildiğin SGK işgücü yüklediler bizede zamandan kitlediler

sondaki dediğin gibide olabilir lakin SGK senin istediğin hastaneye sevk ederse olur ,etmezse boşa gider rendavu en iyisi sevk kağıdı sonrası hastane müracaatını yapman daha sağlıklı SGK yer yer değişiklik gösteriyor uygulamaları
Öncelikle eğitim araştırma hastanesi olmasına cok dikkat edin devlet hastanelerini kabul etmeme durumları oluyor SGK sağlık kurulunun

@Manemm

SGK ya gittiğinde seni hastaneye sevk ediyorlar ya.

Form dolduruyorsun.

Formun İsmi "Sağlık Kuruluşuna Sevk Talep Belgesi" Ek-11

Google a yazdığında görsellerden örneğini de görebilirsin.

Halen tedavi gördüğüm Sağlık Hizmet Sunucusuna sevkimi talep ediyorum. (………………Hastanesine).

İkametgahıma yakın Sağlık Hizmet Sunucusuna sevkimi talep ediyorum.

Başvurunu alan memur o gün psikopata bağlamadıysa, sana gıcıklık yapacağı tutmadıysa randevu aldığın hastaneye sevkini yapar.
1. seçeneği seçip Randevu aldığın hastanenin ismini yazdıktan sonra sevk etmemesi için en ufak bir sebep yok.

Formların örneklerine buradan bakabilirsin :

Özetle : Hiçbir memur biz o hastaneye sevk etmiyoruz, illa bu hastaneye gideceksin demez.

Tek hastalığı olup hastalık listesinde hastalığı bulundugu halde emekli başvurusu yapmış kişilerin başvuruları reddedilmeye başlanmış birkaç yerde paylaşım vardı

@ucuncubahar,
Bende oyle biliyorum lakin ben başvuruma istinaden aynı gun degil posta gelecek denildi ve 20 güne yakın gelmedi gittim kendim sevk kağıdı gelmiyor oraya yazdım hastanenin adını dedim basvuru günü beni kendi kafalarına göre hastaneye sevk etmişler zaten demiyorki başvurduğun gun sevk olmuş ,kagit gelmiyor niye o zaman bana gelecek deniyor herneyse gittim sevk kağıdını aldım burası yeri değil senin kağıdını veriyim git muayeneni ol rendsvunu al dedi delirdim ama simdi patlasam suçluyum sonuçta kamuda kimseye ses çıkartamıyorsun zaten 17 ocakta basvuru yapmışım is akdi var diye sevk etmeden iptal etmişler sonra tekrar başvurdum 3 haftaya yakın belkledim yanı alay konusu oldu aptal yerine konuluyoruz hatali islem yapıyorlar soyle yapmalısın diyorlar hatalarını görmezlikten geliyorlar o olmadı basa sardım yetmedi yeni basvuru yaptım başvuruma is akdi devam ediyor yazmam lazımmış yaptım ( normalde oyle birsey yok iste bana var ) memurların hatasını 2 aydir cekiyorum bunlari bana yaşatanlari allaha havale ediyorum

Üst Alt