Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dmndmn,

Peki sizin şikayetiniz üzerine evraklarınızı Tekirdağ bilerek yollamışlarsa ?

@Kaçkar0834, ben aort kapak ve aort acendan ameliyatı oldum
Heyet normal engelli raporu gibi değil
Bilgiler sistemde sadece SGK görüyor buna ilaveten hiper tansiyon ilk evresi ve my ve ty diğer kapaklarda minimal olarak raporu medula ustunden SGK görüyor SGK nin heyeti red verdi itiraz ettik bizde haliyle SGK dys evrak takipte evrakların işlemlerini görebiliyorsunuz ama benim kafama takılan ayın 20sinde benim dosya işleme alınmış açıklama olarakta maluluyet hakkı diye yazilmis

@radol03,
İstanbul SGM Yanlış yere göndermiş. Tekirdağ'a göndermiş. Onlar da yanlış evrak diye Kadıköy'e göndermiş. Şimdi dosyam bu bölümde.

@dmndmn,
ANladim benim aklıma böyle bişey geldi belki bilerek yaptılar diye küçük bı ihtimal sonuçta umarım en kısa zamanda güzel sonuç gelir 😊

@AltayTuna,

15 ocak öncesi emekli olanlar kontrol muayenesi varsa yine baltazara göre değerlendiriliyor.Hak kaybı yok.Benim öyle oldu.Ancak muayene tarihindeki prim gün ve yıla mı bakıyorlar ,eski emeklilik tarihindeki mi bunu bilmiyorum.çünkü benim yıl ve prim zaten fazlaydı.

Arkadaşlar ben bir de şunu sormayı unuttum. Durum bildirir sağlık raporunuzda çalışma gücü kaybı oranı mı var ? Yoksa sadece tanı ve hastalık bilgisi, doktor yorumları mı var ?

@dmndmn,
Oran yazıyorlar nitekim benim durum bildirir 52 vermiş olduğunu belirtti işitme kaybı detaylarda 102+ dsb üstü cok ileri derecede İsitme kaybı olduğunu belirterek açıklama yapmışlar durum bildirir raporunu SGK ya gonderdiler

Belki farklı hastalık engel durumlarında oran yazıyorlarmı hastaneler bilemiyorum

Tanıyı belirtmiyorlar o tanı kısmını SGK hastalık listesine bakarak belirliyor hastane durum bildiride sadece oran hastalık detaylarını varsa ek belgeleri koyup gönderirler SGK ya tanı koymaya hastane yetkili degil o SGK mevzuatına ait belirleme kriteri

@Manemm,
hocam; peki işitme kaybından alınan % 52 oranlı rapor çalışma gücü kaybı listesinde ağır grubuna mı giriyor yoksa orta gruba mı?
ya da bunu ne zaman öğreneceğiniz belli mi ?

@strazyevsk, orta tanı grubuna girer 102 dsb olup denge kaybı yoksa orta tani

91 dsb üstü olup denge kaybı varsa agir tani

@Manemm,
Teşekkür ederim. Ben bölümlerin muayene kağıdında ilgili satır alanında nöroloji heyet doktorunun G71.0 - MUSKÜLER DİSTROFİ yazdığını görmüştüm. Raporu hala göremiyorum :) Çok gizli sanırım.

Neyse son aşamalara geldik. Bayram tatili bitsin sonuçlanacak zaten.

@DutchvanderLinde,
Dutch asıl senin bilmen lazım :)

Hastaneler ve SGK kurulu arasındaki trafiği anlamak çok zor. Bir insan tek hastalıktan yüzde 40 engelli raporu varsa tekrar iş gücü kaybı raporu al demek saçmalık zaten. O yüzden pek hakim değilim.

Bu arada dosyamda bugün de işlem yapılmış. Bayram izinleri yok muydu ?

28/03/2025...... Hk.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı02/04/2025 9:30 AMBÖLGE SAĞLIK KURULU

@dmndmn,

Şimdi sende yazan da kas hastalıgını simgeleyen genel isim, ben de yazan da. Normalde sorun olmaması icap eder ama işte kodları farklı olunca işkillendim. Bir de senin kod onların listesinde var ama benim kod yok. Hâlbuki aynı hastalık. Birebir listedeki kod ve isimle yazılmamasını bahane edecek kadar düşmezler diye umut ediyorum.

Bildiğim kadarıyla her bölümde nöbetçi çalışan bırakıyorlar. Bugün de ondan hareket olmuştur.

@DutchvanderLinde,

SGK tanı listesinde bendeki hastaık koduyla arama yaptım bulamadım. Sen nereden baktın ? Tanı listesinde bizim hastalık müsküler distrofi olarak geçiyor.

Bunun dışında ikisi de aynı hastalık.

@dmndmn,

Bu konuda paylaşılan bir liste linki vardı sanki orada görmüştüm ama yanlış hatırlıyor da olabilirim kod kısmını. Ama evet listede müsküler distrofi olarak geçiyor. Onu iyi hatırlıyorum. İnşallah miyopatinin de müsküler distrofi anlamına geldiğini bilen bir sgk yetkilisine denk gelirim de listede miyopati kelimesi geçmiyor diye red vermeye falan kalkmaz.

@Manemm,

benim rapor % 52 ama işitme kaybı 102 db değil, iki kulakta 120 db yani komple sağırım, konuşmam da sıkıntı yok, denge kaybı vs de yok.
kişi yalnızca komple sağırlıktan muzdarip ise orta mı ağır mı oluyor acaba?

@strazyevsk, zaten 102 103 dsb iki kulak üstü tamamen sağırlık olarak geçer buradaki en yüksek oran 52. İsitme kaybı iki kulakta tamamen varsa 52 oluyor konuşma bozukluğu var benim yüzde 20 Baltazar hesabı ile ikisi 62 cikiyor

Komple sağırlık orta taniya giriyor eger denge kaybın yoksa normal yuruyebiliyorsan ve duymanın dışında herhangi bir etkisi yoksa orta tani

Eger tamamen sağırlık ile beraber denge kaybı bas donmesi gibi bir sıkıntı varsa agir tanıya girer Buda malul olabilir

Arkadaşlar merhaba heyete çıkalı 60 gün oldu duş ekranından takip ediyorum ama sanki oradaki yazılar hiç degismiyor .galiba çok yavaş işliyor sistem SGK daki çalışan 1.5 ay demişti ama ses yok daha sizde durumlar nasıl.?

Herkese Merhaba
Ara karar çıkmış. Tekrar hastaneye sevk edilecekmişim. SGK'ya gideceğim.

Ara karar sonrası sevk aldığımızda yine bütün bölümleri mi dolaşacağız ? Bir de forumda ara kararın olumlu bir aşama olduğunu okudum. Doğru mudur ? İlave olarak çok soru sordum bağışlayın. Farklı hastaneden randevu alsam sıkıntı olur mu ?

Cimer'den şikayet yazın. 2 aşama bu şekilde ilerlettim. 3. aşamada teftiş başkanlığına mail attım. Ara karar çıkmış beni kadıköy SGK'ya çağırdılar. DYS'de hala not yok.

Mesela arkadaşlar DYS'ye 2 Nisan'da ara karar yazsaydı tekrar randevu için 22 Nisan'ı beklemeyecektik. Tayyip Erdoğan efendi 15 bin tl vermemek için yasa çıkaracağına sarayının yarısını kapatsa daha faydalı olurdu oysaki.

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim eksik evraktan ara karar verildiyse size zaten hangi evraklar istenecegi söylerler onları tamamlayıp tekrar vereceksiniz ben SGK ya vermiştim evrakları şimdi dys den takibe devam ediyorum.
@dmndmn,

Merhaba kardeşim eksik evraktan ara karar verildiyse size zaten hangi evraklar istenecegi söylerler onları tamamlayıp tekrar vereceksiniz ben SGK ya vermiştim evrakları şimdi dys den takibe devam ediyorum
@dado84
Hangi aşamadasin hocam dys de

@radol03,
Kadıköy SGK mail atmış. Tekrar hastaneye sevk edeceklermiş. Eksik evrak sebebiyle diye bir açıklama yazmamışlar. Kan tahlili mi vereceğim onu merak ettim. Veya bacaklarda elektrik cihazla ölçüm mü yapacaklar ? :)

@dmndmn,
Beni de aramislardi sevk edecegiz gelin buraya diye gitmiştim sevk kağıdı vermişlerdi altında da 3 tane evrak vardı istedikleri ben evrakları tamamladık SGK'ya gittim onlarda aldılar evrakları işleme koydular siz yine de bı gidin SGK ya belki engelli raporunu felan isteyebilirler belkide muayene edeceklerdir

@dmndmn,

Değişiyor. Hastane sevki ile eksik evrak temini ayrı şeyler aslında. Eksik evraklar nelermiş söylerler elinizde varsa teslim edersiniz direk. Size sevk kağıdı verip de hastaneye yönlendirirlerse de o sevk kağıdında hangi bölümlerden ne isteniyor detayları yazıyorlar. Mesela beni de hastane sevk yaptılar. Sevk kağıdında nöroloji ve ftr'ye kontrol falan yazıyordu. Tüm heyeti gezmedim o iki branşla hallettim. Tabi o branşlarda da hemen bakıp evet demiyorlar. Baya detaylı muayene edip herhangi bir testin tekrarını isteyebiliyorlar. Ben de kas hastasıyım mesela benden elimde hazır olmasına rağmen yeni bir EMG çekimi istemişti. İşler orada biraz sıkıntıya giriyor. İstedikleri testlerin tetkiklerin yapılması için randevu kovalamak gerekiyor haliyle. İnşallah sizin eksik evraktır da SGK ya verir kurtulursunuz. Hastane sevk ise biraz daha uzayacaktır süreç.

@Bertolocci,

Dostum gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor son işlem 24.03 gösteriyor başka bir hareket yok SGK daki abi bayramdan sonra bı gel bakarız dedi adam izne çıkmış onu bekliyorum şaka gibi 😃

@DutchvanderLinde,
Şimdiden aynı hastaneye 24 Nisan olarak ikinci randevuyu aldım. SGK'ya sevk yazısı yazdıracağım... Tetkikler için farklı bir güne mi randevu alacağım ?

EMG'yi 24 nisan günü yapamaz mıyım ? Bir de kan tahlili isteyebilirler. CK değeri kas hastalarında daha yüksek çıkıyor.

@Bertolocci,

Teşekkür ederim. Ben ne olur olmaz randevu aldım yine. Hastaneye gir derlerse sevk yazısı yazdıracağım.

tamamladığınız 3 evrak neydi ? Tarihi ne zamandı ? Benim genetik raporlar vardı. Bir de kan tahlili çıktısı alayım belki kan tahlili isterler.

@dmndmn,

Engelli raporumu istediler , askerî çürük almıştık onun muaf raporunu istediler birde hastaligimla alakalı bı ameliyatı yapan doktorun ameliyat raporunu ve ameliyat notunu istediler bende hastaneye götürmeden SGK ya verip tamamladım

@dado84,

Tamam dostum ama SGK da mi dosyan hastaneye sevk edildin mi gelen evrak hangi bölümde şuan ve kaç aşama olmuş toplam

@dmndmn,
Emg'yi örnek verdim. Benden EMG tekrarı istemişlerdi. Sizden belki başka bir test/tetkik isterler belki de hiç gerek görmezler. Şansınıza denk geleceğiniz doktorun saykoluğuna bağlı. Belki de Halden anlayan liyakat sahibi bir doktora denk gelirsiniz elinizdeki testlere bakar bitirir mevzuyu. Aman kas biyopsisi istemesinler de en zoru o malum.

Olur da EMG falan isterse aynı gün yaptırma şansınız yok gibi bişey. Çok sıra var. Bana 15-20 gün sonrasına veriyorlardı yalvar yakar bir hafta sonrasına araya sıkıştırtabilmiştim.

Az önce bir mail aldım. Kadıköy SGK'dan.

Sayın sigortalımız,

Ara kararlarda hastaneler randevu olmadan da işlem yapabilmekteler. Bu durum hastanenin kararıdır. Sizlere verilen sevk evrakı elektronik imzalıdır. Sevk evrakları posta ile veya kişiye elden teslim edilmektedir.

Yarın veya çarşamba gideyim de artık sevk yazısı mı ara karar yazısı mı ne vereceklerse elden alayım :) Yalnız randevu almadan muayene edileceğini pek sanmıyorum.

Üst Alt