Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yıl sonunda ehliyetimi yenilerken bir sorun yaşar mıyım?

@savuralp, Neden il Sağlık Müdürlüğü? Netice de size kodlar verilmiş değil mi? Ben İl Sağlık Müdürlüğü konusunu bir türlü anlamadım gitti hani sıfırdan sürücü belgesi alacak olsanız sorun yok ama var olan sürücü belgesi yenilecek .

@Engelliolmak, Merhaba daha önceki yazımda bahsettiğim gibi tabiblerin(hekimlerin) verebileceği kodlar değil bu sebebden İl Sağlık Müdürlüğü komisyonuna girecek.Şöyle bununla ilgili sağlık bakanlığının aslında düzenleme yapması lazım.Ama maalesef yapılmıyor 2016 dan beri aynı sıkıntılar

@savuralp, maaşallah çok hızlı işlemleri yapmışsınız.Komisyon sonucunu da paylaşmanızı rica ederim.

@saimakdeniz, Bu il sağlık müdürlüğünde sürücü olacak kişinin ne tip araç kullanacağı ve nasıl bir tertibat olması gerek onun hakkında kodları belirlemek değil miydi? Kodları belirlenmiş ve sürücü belgesini almış biri hayatı koyunca aynı kodlar ile araç kullanacak. Değişen ne olacak ki? İşte ben burada bunu anlamadım gitti. İlk alınan sürücü belgesi için evet kodların belirlenmesi açısından ama kodları belli olan için bir daha il sağlık kuruluna gidilmesi kadar saçma bir şey olamaz sanırım. Olması gereken şudur aile hekimine gidersin bakar sonra aynı kodlar dan sürücü olmabilir der konu kapanır. hepsi bu kadar bir hastaneye bile gitmeye gerek yok. Adamın ayağı yok daha ne ?

@savuralp, Hayırlısı olsun hangi il de başlatınız ?
Birde süreç nasıl işledi il sağlık müdürlüğüne siz mi verdiniz evrakları ?

Son düzenleme:
Türkiye'de her şey mümkün. Ehliyetinizi alamayabilirsiniz bile yani. Kalp krizi geçirdim by-pass ameliyatı oldum beni askere göndermeye kalktılar gerisini sen düşün. Eğer biraz araştırmamış bilgilenmemiş olsam itiraz etmesem askere göndereceklerdi. Umarım dilediğiniz gibi sonuçlar alırsınız.

Aile Hekimi sistem verirse veririm demişti ama denedi vermiyor direkt uzmana sevk ediyor dedi uzman Doktor komisyona sevi işaretleri birde tanıyı yazdı.

@saimakdeniz aile hekimi yoğun değildi hastanede sağlık kurulu sıra aldı 400tl yatırdım sağlık kuruluna bakan Doktor ayrı imiş pek sıra yoktu 1 saate bitti il sağlık dajgil.

@Erhan50 evet il sağlığa kendim verdim hazır dilekçe alıyorlar gün verdiler bu kadar beklemedyim.

Son düzenleme:
@savuralp, Hangi ilde başlattınız ?
uzman doktordan randevu almaya gerek yok o zaman ?

@Engelliolmak Aile hekimide aynı konuyu söyledi ama prosedür böyleymiş ben de uğraşmak istemezdim ama sistem böyle ne yazık ki sağlık Bakanlığı'nın bir düzenleme yapması gerekir.

@Erhan50 Düzce'den başlattım sağlık kurulu'ndaki çalışanlar bana anında randevu aldı sırada hemen geldi sağlık kurulu doktoru ayrı imiş kurula girecekleri öncelik veriyorlar.

2016 yılında kodlu engelli ehliyeti aldım 2026 mayısta bitiyor süreç şöyle ilerliyor yaşadığımı anlatacağım e devlet kişisel sağlık bilgi formunu doldurdum aile hekime gittim süresi doluyor yeni kodlu engelli ehliyeti cıkaracağım dedim engelli raporumda yanımdaydı neroloji görmesi lazım dedim rapora baktı neroloji uzman doktoru muaayenesi olması lazım yaZdı sevk etti beylikdüzünde oturduğum için ertesi gün yani bugün beylikdüzü devlet hastanesine gittim ücretli vezneye önce nerolojiden kayıt açın dedi randevum yoktu doktora cıktım kayıt birimine dedi önce doktorla görüşün içirde hasta vardı cıktı tıkladım girdim dedim bu engelli ehlyetim kodlu bu engelli raporum 10 yıllık sürem bitiyor komisyona sevk istiyorum ufak bir kağıt yazdı dışarı cıktım kayıt açtılar tekrar girdim ben halldeceğim merak etmeyin dedi koınuya aşına şansım yaver gitti evraklarımı inceledi iyi bir muayane etti hastalık geçmişimin hakkında konuştuk tamam dedi ücretli vezne kağıdı yazdı vezneye gidip400 tl ödeme yaptım yukarı çıktım sistemden adım tekrar ekrana düştü içeri girdim evrakkı hazırladı komisyona sevk yazdı cuma komisyona götüreceğim ayrıca bir yazı yazılmadı Sürücü Adayları ve Sürücüler için Sağlık Raporu burda " ilgili hastanenin bulunduğu ilçeye göre bağlı olduğu Başkanlığa hastane tarafından şahsın talep formu ile birlikte resmi yazı ile yönlendirilir."burda anlamadıgım hastane ayrıca yazı mı yazacak yazıyı bize verip biz mi götüreceğiz dokturun verdiği komisyona sevk yazısı yeterlimi

Avcılar,Başakşehir,Beylikdüzü,Büyükçekmece,Çatalca,Esenyurt,Küçükçekmece,Silivri ilçeleri için Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı-6: bakıyormuş

@savuralp, komisyona sevk aldıktAN sonra hangi işlemleri yAPTINIZ

@ozdenkara uzman doktor il sağlık komisyonuna sevk etti kendim il sağlık müdürlüğüne gidip dilekçe verdim onlar zaten sistemde görüyor bana komisyon için gün verdiler 29 nisan'ı bekliyorum

Uzman doktor raporun çıktısını verdi onunla birlikte il sağlık müdürlüğü'ne gittim sağlık raporuna bakan biri var orada bir dilekçe doldurdum günümü aldım bekliyorum

Hastane hangi ilçenin sağlık müdürlüğüne bağlıysa oraya başvurabilirsiniz bildiğim kadarıyla

Ya da siz hangi sağlık müdürlüğüne bağlıysanız ikametgahınızın olduğu.

@savuralp, selamlar istanbulda farklıymış nöroloji komisyona sevk yazdıktan sonra aynı hastanenin sağlık kurulu yazı işleri odasına gidip komisyona sevk oldum kamu hastaneleri başkanlığı bildilrilmesi gerekiyor demek lazımmış ( öyle yaptım ) matbu bir dilekçe var onu veriyolar doldurup veriyorsunuz sistemden başvuru yapıyorlar sonra komisyon tarihi sms ni beklemeniz gerekiyor (istanbul beylikdüzü devlet hastanesi)

@Engelliolmak, İlk sağlık müdürlüğü isterse aynı şartlar bile olsa ehliyeti iptal edebiliyor.
Aslında il sağlık komisyonuna kontrol muayenesinde gerek bile yok ama istiyorlar. DR imzalı kağıt yetiyordu

Saglık ocağından ehliyet raporu için evraklarını al,sağlık kurulundan ehliyet yenileme randevusu al,harçların yatır, klinik muayenelerini olduktan sonra seni heyete sevk edecekler,sevk edildikten sonra bir ay içinde heyetin olacağı hastaneyi sana bildirecekleri gün ve saatte orda ol,heyete girdikten sonra yeni rapor e devletine düşüyor ordan çıkartıp yeni rapor ,yeni biyometrik resim ve 2115 tl harç parasını yatırdıktan sonra yeni ehliyetini alıyorsun,hayırlı olsun

Üst Alt