Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olmuştum. Kontrol muayenesinde mağduriyet yaşar mıyım?

süreli rapor (balthzar hesaplama bazlı) ile emekli olduktan sonra sgk sevki ile hastaneye gidince bize verilen rapor şimdiye kadar başka kurumlarda da kullandığımız engelli raporu gibi mi olacak yoksa format farklı olduğu için emeklilik dışında da kullanmak için ayrı rapor mu alacağız ?

Emekli olma aşamasında rapor süresiz olsada bazı engellilerde süreli emekli edildiğini burdaki bazı paylaşımlardan gòzlemledim süresiz emekli olup sonrasında süreliye çevrilmesi mevzuat ve hukuk penceresinde olmaz gibi @deasn12,

@Konyaereğli

Evet vergi indiriminden kalp krizi ef 40

@deasn12,

Raporu sûresiz çikardim kalp hastaliği oran 55 SGK geri çevirip kendine bağli bir hastaneye sevk eti oran değismedi sadece sûresi birsene oldu,benim hastalığım iğleşmez oran değişmez

Rapor sûresi eylûlde bitiyor,nasıl bir sûrec izlicez acaba eskiye göremi yeniye göremi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim bildiğim vergi indiriminin ve raporun süresiz olması gerektiğidir. Yani raporunuz süresiz fakat vergi indirimininiz 2 senelik ise tekrar kontrol süresi konabiliyor.

Tabi benim bildiğim bu

Sûresiz raporu aldıktan sonra SGK raporu bir yiliğa indirdi,vergi indirimi sûresiz olur zaten,önemli olan raporun sûrekliliği,ağustosta yine heyete girecem,benim merak etiğim eski şartlara göremi raporu dûzenlicekler yoksa yeni yasayami

@Özgür0101,
Güzel insan senin raporun süresiz iken alınan vergi indirimi de süresiz ise eğer sgk engelli raporuna bakmaz vergi indirim raporunu dikkate alır...

Güzel insan rapor süreli ise vergi indirimi de süreli verilir. Rapor süresiz ise vergi indirimi de süresiz verilir. Sen hiç almış olduğun vergi indirimi belgesini eline alarak okumadın mı? Nedir ne değildir bu belge nasıldır diye merak etmedin mi?

@Özgür0101,

Beş sene sonra sizi çağırıp kontrol muayenesi yaptılar. Yoksa ilk emeklilik te bu yana sürelim emekli oldunuz. Anlamaya çalışıyorum.

Rapor kaç yılında alınması ne alakası var. Anladım.

Merhabalar, bugun kontrol muayenesine girdim, muayene erişkinler yönetmeliğine göre yapıldı, oranlar verildi. şimdi çıkacak raporu bekliyorum..

Merhabalar , rapor baltazara göre hesaplanarak verildi, hastalıklar kronik olmasına rağmen bu seferde 3 yıl süreli olarak rapor çıktı…

@garibald,

Tamam çıkan sonucu SGK’ya götürdünüz mü acaba
SGK’nın cevabı nasıl öğreniliyor onu merak ediyorum yani maaşın devam etmesi konusu

@hvsvn23,

Merhaba,yaşadığınız süreci açıkladığınız yazılarınızı okudum.Öncelikle arkadaşlarımızı belirsizliğe düşüren taraf emekli olduğunuz sistemin yanlış anlaşılması nedeni ile olduğunu düşünüyorum.

Siz ilk yazınızda 4B -BAĞKUR sigorta primleri ile emekli oldum şeklinde belirtmişsiniz.4B-Bağkur mevcutta var olan ve hala devam eden Engelli Emekliliği sistemi ike emekli olmaktadır.

Vergi İndirimi İle Emeklilik sadece 4A-İşçi sigorta primi ile yapılabilen bir emeklilik sistemi idi ve 15.01.2025 tarihinde yeni bir kanun ile yürürlülükten kaldırıldı.

Arkadaşlarımız süresiz Engelli Vergi İndirimi belgesi ile emekli olduğunuzu düşünerek yanıt verince bir yanlış anlaşılma ile karşılaşıldığını düşünüyorum.

Sizin belgeniz anladığım kadarıyla süresiz Engelli Sağlık Kurulu raporu ve oranı %55 idi.

Sizin emekli olduğunuz Engelli Emekliliğinde 2025 yılından önce mevcut yani sizin almış olduğunuz raporu inceleyerek ister süreli ,ister süresiz olsun bağımsız kararlar ile yaşadığnız gibi süreli (kontrol muayenesi) yada yeni rapor almaları istemleri ile sonuçlandırıyorlardı.Süresiz (kontrol muayenesi olmadan) Engelli Emeklilği ilk başvuruda gerçekleştiren olmuş olabilir ancak ben hiç karşılaşmadım.

15.01.2025 tarihi itibari ile Engelli Emekliliği daha zorlaştırılarak mevcut raporlar başvuru tarihi itibari ike 6 aydan eski ise yeniden rapor almaları talep edilerek veya 6 ay veya daha yeni bir rapor ile başvuru yapılıyorsa tek hastalıktan ayrıntılı bir inceleme ile sonuçlandırılıyor,neredeyse hepsine kontrol şartı veriliyor.

Bu bağlamda 4B-Bağkur sigorta primi ile Engelli Emekliliği ile emekli olduktan sonra kontrol muayenesi ne yazık ki normal bir akış gibi oluşturulmuş durumdadır.Kontrol muayeneniz sonrası İnşAllah sonuç hakkınızda hayırlısı ve dilediğiniz gibi olur.

@BnymnYldz, arkadaşımız genel olarak olay akışlarını net ve güzel bir dille ifade ettiğini belirtmekte yarar görüyorum.Söyledikleri genelde göz ardı edilen önemli konulardır.

@deasn12, arkadaşımız önemli olan bir konuya değinmiş,kendi adıma teşekkür ederim.Raporlarımızda neler yazdığını bilmemiz ileri yaşayabileceğimiz süreçlere büyük katkı sağlayacaktır.

@barcan88, yazısında belirtiği gibi SGK rapordan bağımsız nasıl emekli ederse ne yazık ki o şekilde emekli oluruz.Kontrol muayenesi sadece emekliliğin başında değil ,belirli nedenlerle farklı bir zamanında karşımıza çıkabilir.

Umarım hepimize faydalı bir paylaşım olmuştur.Herkesiin hakkında hayırlısı İnşAllah.

Saygılar.

@Konyaereğli,

Üstadım merhaba,

İlaç raporu zorunlu yenileme süreci; 2025 yılı içerisinde süresi tamamlanmış,yenilenmemiş ve kurum tarafından uzatılmış sağlık veya ilaç raporlarını kapsamaktadır.

Sizin gib kendi iradesi ile yenilemiş arkadaşlarımızı kapsamamaktadır.

Saygılar.

@Cano06,

Hastane sgk ya kendisi gönderdi raporu, bende bugün teyit için raporu götürdüğümde , raporunuz bize ulaştı , sisteme işleyeceğiz, eğer oranda bir sıkıntı yoksa (Allah’a şükür yok) emekliliğiniz devam eder bir sonraki kontrol muayenesine kadar denildi.

@garibald,

Cevap için teşekkür ederim. ☺️
Sgk bana da bir sıkıntı yok demişti ama .
Acaba sgk dan da devam edeceği konusunda bir bilgi mesaj gelecek mi.
Emin olmak istiyorum da 😊

@Cano06,

SGK bazen kabul edebiliyor gidin bir sorun kabul ederlerse sizin için iyi olur

@mehmet-41,

Evrak tesliminden sonra incelediler bağlı oldıgım sgk. Tamam bi sorun yok demişlerdi

Üst Alt