OturanBoğa
Merhabalar.
2000 mezunu astsubayım 2015 Haziranda kendi isteğimle istifa ettim. Sonrasında 4A SSK lı olarak çalıştım.
4A lı olarak 1.040 gün
4C li olarak 6.675 ( 3 yıl 8 ay 15 gün FHZ dahil )
Toplam 7.715 gün primim var.
Ekim 2020 de %42 engelli raporumu aldım.
Nisan 2021 de VERGİ İNDİRİMİ BELGESİ aldım.
14 Nısan 2021 de Adana SGK ya emeklilik başvurusu yaptım.
Son çalıştığım iş yerinde 4A lı olduğum için emeklilik başvurusunu SGK 4A biriminden yaptım.
Son 7 yıla bakıldığı için 1260 günü gecmedigim için (1040) 4A lı olarak degil , Emekli Sandığından 4C li olarak emekli olmak gerekiyor.
Adana SGK 4A birimi dosyamı Ankara KAMU ÇALIŞANLARI EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI na gönderdi Nisan 2021 de.
Aşama aşama ilerlerken dosyamın iki gün önce aylık bağlama birimindeki memura ulaştığını öğrendim. Buraya kadar bi sıkıntı yok fakat dün Emeklilik Daire Bşk.lıgindan görevli bi memur beni aradı.
Aylık bağlama birimi demişki bu durumda son 7 yıla bakılmaz son çalıştığınız yer 4A lı olduğu için sizi 4A servisi emekli edecek 25 yılınızı doldurmadınız çalışıyor iken emeklilik başvurusu yapmanız lazım vergi indirimi malulen gibi bisey vs. falan .
Bunla ilgili Adana SGK ya yazı yazıldığını banada bi nüshası geleceğini söyledi.
Beni arayan kişiye malulen emeklilik te maaşın çok düşük ve emekli olunca çalıştığın taktirde emekliliğin iptal olduğunu ve VERGİ INDIRIMINDEN emekliliğin ise tam tersi vergiden muaf olduğun için maaşının daha fazla olacağını ve resmî olarak çalışılabileceğini ve son 7 yıl kuralinin geçerli olduğunu izah ettim.
Fakat görevli kişi ısrarla sizin Emeklilik malulen gibi bisey son 7 yıl aranmıyor yazı yazılmış adanaya ulaşsın sonra yine konuşalım dedi.
Arkadaşlar bilen birisi bana bi yol göstersin ne yapmam lazım nasıl çözeriz bu işi.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın çetrefilli bi iş.