Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeliydim, ayrıldım. Emekli sandığından vergi indirimi ile emeklilik..?

Git bence halledersin.😁😁

Ankaraya gitmeye gerek kalmadı. Emeklilik dilekçesini iadeli taahhütlü Adana SGK ya gönderdim. Edevletten takip edebiliyorum . Dosyamı teslim almışlar ordan 4A emeklilik tahsise göndermişler. Ordan da Ankaraya gidecek emekli sandığı Kamu çalışanları emeklilik servisine.

Bi tanıdık bulduk Adana SGK da müdür yardımcısı dosyayi ben Ankaraya göndertirim dedi. Hadi hayırlısı bakalım

OturanBoğa

Merhabalar.
2000 mezunu astsubayım 2015 Haziranda kendi isteğimle istifa ettim. Sonrasında 4A SSK lı olarak çalıştım.

4A lı olarak 1.040 gün
4C li olarak 6.675 ( 3 yıl 8 ay 15 gün FHZ dahil )
Toplam 7.715 gün primim var.

Ekim 2020 de %42 engelli raporumu aldım.
Nisan 2021 de VERGİ İNDİRİMİ BELGESİ aldım.
14 Nısan 2021 de Adana SGK ya emeklilik başvurusu yaptım.

Son çalıştığım iş yerinde 4A lı olduğum için emeklilik başvurusunu SGK 4A biriminden yaptım.

Son 7 yıla bakıldığı için 1260 günü gecmedigim için (1040) 4A lı olarak degil , Emekli Sandığından 4C li olarak emekli olmak gerekiyor.

Adana SGK 4A birimi dosyamı Ankara KAMU ÇALIŞANLARI EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI na gönderdi Nisan 2021 de.

Aşama aşama ilerlerken dosyamın iki gün önce aylık bağlama birimindeki memura ulaştığını öğrendim. Buraya kadar bi sıkıntı yok fakat dün Emeklilik Daire Bşk.lıgindan görevli bi memur beni aradı.

Aylık bağlama birimi demişki bu durumda son 7 yıla bakılmaz son çalıştığınız yer 4A lı olduğu için sizi 4A servisi emekli edecek 25 yılınızı doldurmadınız çalışıyor iken emeklilik başvurusu yapmanız lazım vergi indirimi malulen gibi bisey vs. falan .

Bunla ilgili Adana SGK ya yazı yazıldığını banada bi nüshası geleceğini söyledi.

Beni arayan kişiye malulen emeklilik te maaşın çok düşük ve emekli olunca çalıştığın taktirde emekliliğin iptal olduğunu ve VERGİ INDIRIMINDEN emekliliğin ise tam tersi vergiden muaf olduğun için maaşının daha fazla olacağını ve resmî olarak çalışılabileceğini ve son 7 yıl kuralinin geçerli olduğunu izah ettim.

Fakat görevli kişi ısrarla sizin Emeklilik malulen gibi bisey son 7 yıl aranmıyor yazı yazılmış adanaya ulaşsın sonra yine konuşalım dedi.

Arkadaşlar bilen birisi bana bi yol göstersin ne yapmam lazım nasıl çözeriz bu işi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın çetrefilli bi iş.

emekli sandigi istifa sonrasi malulen emekli olunabiliyor açıktan engelli hakkıyla olunamiyor
5034 göre böylede 5510 dada bu durum geçerlimi

(Gölge)

Malulen değil ama VERGİ INDIRIMINDEN EMEKLİLİK başvurusu yaptım ben. Engelli raporu ve VERGİ İNDİRİM BELGESİ ile başvurursan primin ve hizmet yılın tutuyorsa olabilirsin.

Ama Kamu çalışanları emeklilik daire başkanlığı sorun çıkarıyor

Vergi indiriminden emekli olursan ssk 1261 gün mü olacak yoksa 1 ay ssk olsa nda vergi indirimine başvurabiliyormuyuz emekli oluna MEHMET DNCKL

Son düzenleme:
@turkuaz06

Merhaba benim durumum hakkında sizin bilginiz varmı acaba

@(Gölge)

SSK dan 4A lı olarak vergi indiriminden emekli olmak için 1261 gün olması lazım. Emekli sandığından emekli olmak için 1260 geçmeyeceksin ve görevde iken VERGİ INDIRIMINDEN emeklilige başvuracaksın. O şekilde bilgi aldim

(Gölge)

İstifa sonrası vergi indiriminden emekli olamadim şuan. Başvuru yaptım henüz cevap gelmedi ama tel ile konuştum görevde iken başvuru yapmam gerektiğini o yüzden olumsuz cevap geleceğini söylediler. Malulen olabilirsin ama ozaman da maaş çok düşük oluyor memur için konuşuyorum 2400-2600 arası.

Benim 1040 gün SSK primim var. 221 gün daha SSK (4A) lı olarak çalışıp ondan sonra SSK ya vergi indiriminden emeklilik başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı

Hayırlısı 5510 da da geçerli mi bu durum servet arkadaşımız malulenmi oldu acaba 1 ay ssk yatırıp olmuş tam anlamadım

Raporunu kaç görevden en neden başvurmadiniz hastalık istifa sonrası mi oldu engel durumu

Astsubay
kardeş sen eger tekrar memur olabilme ekpss ile imkan yoksa 200 gun kalan ne kadar sa ssk yatir ve ssk li iken vergi indirimi emsklilige basvur o zaman emekli olursun istifa sonrasi calismadan emekli olabilmen icin gelen olumsuz cevapla dava acman gerekir bu dava uzun surebilir ama bence en guzeli ekpss ile memur ol olamazsan ssk vergi indiriminden ol ama velakin memur en dusuk emekli maas 3200 vergi indirim ssk maasi sormak gerek onu bilmiyorum ama her durumda sen nasıl istersen oyle bir yol izle kolay gelsin

(Gölge) hocam özelden sana yazılmıyor, yazacaktım, bizim heyet raporları almamıza gerek yok, her türlü istediğimiz an malulen emekli oluruz.

MEHMET DNCKL

Malulen emeklilikte maaş düşük olmaz. Bu konuda sorun yok. Ama malulen emekli olan kişi çalışamaz, evet, bu bir sorun.

Malulen emeklilikte son sigortalılık hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Sakatlık oranına göre erken Yaşlılık emekliliğinde ise son 2520 primin fazlasının hangi statüde olduğuna bakılır.

@Cenk4444

E-kpss iki yılda bir yapılıyormuş. 2020 de yapılmış bu sene sınav yok 2022 de yapılacak. Raporum ve VERGİ İNDİRİM belgesi 2022 ekim ayında süreleri doluyor. 221 günü ssk dan tamamlayıp 4A lı olarak emekli olmayı düşünüyorum. Assubay iken primler yüksekten yattığı için maaş ta yüksek olur diye düşünüyorm.

Siz ne yaptınız Ekpss den memur olarak atanmıştınız . Vergi indiriminden emekli oldunuz mu olduysaniz maas ne kadar baglandi

Belediyeye engelli kadrosundan memur olarak başlamak üzereyim. Belediyede işe başladıktan ne kadar süre sonra Vergi İndiriminden emeklilik başvurusu yapabilirim.

Üst Alt