Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keşke emekli olmasaydım diyen var mı?

Emekliliği hakedipte emekli olmak istemeyenleri buradan alalım.

(2008 ÖNCESİ GİRİŞ ve 16 TAM YIL 5.760 GÜN EMEKLİLİK ŞARTLARIM BENİM)
4C den emekliliği hakedeli 199 gün falan geçmiş.

çok mantıklı çünkü sağlık elverdikce emekli olmanın hiçbir mantığı yok. Belli bir hayat standartına alışıyorsun ve bu konfor alanını kaybetmek istemiyorsun doğal olarak

@spastik,
Biz kaçmaya devam edelim. Ardımızdan başka kaçanlar çok olur bana göre.

MAAŞLAR ÇOK DÜŞÜK OLUYOR YARIYA DÜŞÜYOR NEREDEYSE.

bir doktor bana keşke bir an önce emekli olsam demişti

@Ahmet T,

He vallahi çocuklar için para harcadıkça zevkten dört köşe oluyoruz, dünya umrumuzda değil.

@Tenê,
Senin çocuklar daha ufak. Allah hayırlı ömürler ve baht açıklığı versin.
Sen asıl çocuklara masrafı okul zamanında göreceksin. İnsanda DON bırakmıyor adi eğitim sistemi.

@alifatih1958, Sağol abı Allah razı olsun. Valla biri anaokuluna başladı, baya masraflı oldu. Bizim baba çok çocuk yaptı ama neredeyse bedava büyüttü. Biz az çocuk yapacağız, masrafla büyüteceğiz gibi. Muhtemelen bu günkü masraflar olsaydı biz okumazdık.

10 tane 1 lira da 10 liradır, 1 tane 10 lira da 10 liradır. Yani düzgün birini yetiştirmeyi başarsak birçok bozuk çocuğa bedel olur umuduyla yola koyulduk

Su cocuklara masraf konusunda ailelerle birlikte karar almak yada cimeri kullanmak en güzeli. Bazı Öğretmenlerin keyfi yerinde. Kendilerini velilerin yerine koymayıp ac köpek gibi su olsun bu olsun sunu alın bunu getirin diyorlar. Yazın cimere yazıyı sonra bakın arsız köpekler gibi aileleri bir daha külfet altına alabiliyorlar mı...

Ben devlet okulunda okudum, Allah'a şükür meslek sahibi oldum, üniversite de bitirdim. Çocuklarımı da lise sonuna kadar devlet okullarında okuttum, Allah'a şükür ikisi de üniversite bitirip meslek sahibi oldu. Devlet okullarına ağız büktüre büktüre şuurlu olarak kazık yemeye alıştırdılar bu milleti. Okul önemli elbette ama okuldan da önemli olan öğretmen. Çocuk güzel bir öğretmene denk geldiğinde zehir gibi yetişir. Ama henüz daha kendisini yetiştirememiş dandik bir hocaya denk geldiğinde milyonları döksen de çocuk nato mermer, nato kafa olarak yetişir. Eskiden öğretmenler ve imamlar mahallelerde baş üzerinde tutulan kimselerdi, herkes kendilerine saygı gösterirdi. "Eti senin, kemiği benim" derdi veli öğretmene. Çocuklar da öğretmeninden öcü gibi korkarlardı. Şimdi öğretmen sıkıysa bir "of" çeksin talebeye. Yedi sülale ile okul basılıyor, hatta piç kurusu çıkarıp bıçağı hocanın böğrüne batırıyor.
Hangi öğretmenin iyi olduğu, talebeyi iyi yetiştirdiği, hangisinin ise goygoycu olduğu mahalleli tarafından bilindiğinden insanlar belli, öğretmenlere yönelirlerdi haklı olarak. Şimdi mecburiyet var, mahallenden başka yerde çocuğunu okutamıyorsun, öğretmen seçemiyorsun. Kavun kelek de çıkabiliyor, leziz de, senin elinde değil. Sistemin elinde. Her iktidar değişikliğinde, hatta iktidar değişmese bile her üç beş senede bir sistem değişiyor. 12 yıl kesintisiz eğitim için tepinildi ama şimdi bunda vazgeçme gündemde. Bir kaç sene sonra tekrar yürürlüğe koyarlar.
Netice itibariyle bana göre özel okullar para tuzağı. Sağmal inek gibi ana ve babalar tokatlanıyor. Ana - baba iyi bir eğitim alsın diye özele yolluyor ancak inanın devlet okullarındaki eğitimin gerisinde kalıyor çoğu.
Eğitim ve sağlıkta özelleştirme olmamalı. Özel hastaneler de öyle. Sağlam adamdan seksen tane gereksiz tahlil isteniyor.
İstanbul'un Esenyurt isimli bir ilçesi var. Tam bir pislik, tam bir eşkıya yuvası. İnsanlar E-5 kenarındaki gökdelenlere ve kafelere kanarak oraya yerleşiyorlar ama daha sonra kafalarını duvardan duvara vuruyorlar ama ne çare, iş işten çoktan geçmiş oluyor. Pisliğin her türlüsü var. Gasp, hırsızlık, cinayet, terör, uyuşturucu, tecavüz. Unuttuklarımı da siz ilave edin. Çocuk kısa sürede bunlarla tanışıyor. İşte bu ilçede ve benzer sabıkalı ilçelerde veya bölgelerde çocuğu koruma maksatlı özel okula göndermenin bir izahatı olabilir ama diğer yerlerde hiç gerek yok bence. Ama paran bolsa bir şey diyemem.
Kısacası çocuk büyüdükçe masraf artıyor. Evli çocuklular bunu düşünerek emeklilik kararı vermeliler.
Selametle.

Alifatih bey özel okulları olanı eğitim bakanı, mandırası, süt ürünleri olanı tarım bakanı, otelleri olanı turizm bakanı, zengin adamı ekonomi bakanı, özel hastaneleri olanı saglık bakanı yapılırsa halk degil parası, fabrikası olan kazanır

@spastik, hocam selamlar. Yukarıdaki 2 yorumunuzda da çok haklısınız Size katıldığımı belirtmek isterim.

Arkadaşlar

65 yaşından sonra devlet memurunun çalışması yasak. 65 yaşından sonra isteseniz de istemeseniz de emeklilik psikolojisine gireceksiniz. O zaman ne yapacaksınız ?

65 yaşına daha çok var demeyin. Zaman su gibi akıp gidiyor. Yıllar çabuk geçiyor. Emekli olduktan sonra zamanı nasıl geçireceksiniz ?

Son düzenleme:
Şuan 1.5 yıl oldu memur olalı emekli olmayı iple çekiyorum sosyal yaşam bana göre değil şuan ki düşüncem böyle

@osmangazi, kardeşim selamlar. Babanla ilgili yazdıklarını okudum; doğrudur. 1 ay önce falan ilçe milli eğitime gidip hesaplama yaptırdım. Şu an emekli olsam alacağım aylık maaş 26 bin civarı / 600.000 de kıdem tazminatı şeklinde olacakmış.

Ben emekliyim ama yinede çalışmak zorundayım malüm emekli maaşı yetmiyor.Maaşım yetse inanın 5dk durmam ne yazıkki ekonomik koşullar insanı baya zorluyor.

Emekli olanlar genellikle pişman ek gelir yoksa.

Bende emekliliği dört gözle bekliyordum.

Son düzenleme:
Üst Alt