Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keşke emekli olmasaydım diyen var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
118
Reaksiyonlar
969
2004 ocakta atandım. %45 şizofrenim Emeklilik hakkı da kazandım. Hatta ailem, emekli olup hep birlikte İstanbul'dan başka bir şehre (Eskişehir) taşınmamızı teklif ediyorlar. Ama yine de teraddüt ediyorum. Emekliliğin geri dönüşü yok. Maaşın düşmesi , çalışma ortamından uzaklaşıp kısmen izole olmak gibi durumlar da malumunuz. Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bu yüzden forumdaki emekli olmuş üyelerinden fikir/tavsiye almak için bu başlığı açtım. Keşke emekli olmasaydım diyeniniz var mı ?

tamamen keşke emekli olmasaydım demiyorum ama yüzde 10 evet keşke emekli olmasaydım. eğer çalışma hayatın zor ise kesinlikle emekli olmak gerek.

@Descartes, Emekli değilim ama şu aralar işten çıktım. Ben olsam çalışabildiğim yere kadar çalışırım parasını flan kenara bırak.Bizim hastalığın en büyük sıkıntısı oluşan boş vakitte kendimiz ile baş başa kalmak. O zaman ilaç kullansak dahi bazı şeylerin geri dönme ihtimali artıyor.Sosyal biri isen bir ihtimal denenebilir ama sosyal değilsen çalışabildiğin yere kadar. çalışmak en mantıklı karar olacaktır.

@aro, Yok başkan bende %45 engel oranı var Malulen emeklilik için %60 ve üzeri olacak diye biliyorum Yani istesem de malulen emekli olamam. Benim derdim, erken engelli emeklilik. Bu şekilde yapınca emekli olsan da ekstra bir işte çalışabiliyorsun. Ama benim şu an yaptığım memurluk haricinde yapabileceğim bir meslek yok. Zaten emekli olunca düşen maaşı telafi edebilmek için tekrar çalışmaya başlamak da biraz tutarsız&saçma oluyor.

@creatinonofworld, sana DM gönderdim

@Descartes

çalışma şartların rahatsa, sende çalışabilir durumdaysan asla emekli olma.

1. işe giderken dahi olsa evden çıkıyorsun, sosyalleşiyorsun. emekli olunca evden çıkmak için sebebin ortadan kalkacak.
zamanla kötüleşirsin, misal ben evden çıkamıyorum. ilaçlarla uyu, uyan, uyu, uyan şeklinde bir hayat.
iş yerinde hiç olmazsa en azından 1 2 insan görüp günlük sohbet edebiliyorsun.

2. ekonomik, memur maaşı da az belki ama emekli maaşı en fazla 3 bilemedin 4 gün yetiyor.
tek isen bu süreyi 10 bilemedin 15 güne çıkarabilirsin. ama kalan 15 gün parasızlıktan kafayı yersin.

3. sebep bulamadım ama emekli olma.

Bu üçünden dolayı tavsiye etmem kardeşim.

@Descartes
Senin işin rahatsa ve işini de bulunduğun ortamı da seviyorsan tıpkı benim de önceden sevdiğim gibi gittiği yere kadar çalış o zaman .(y)

Son düzenleme:
@ucuncubahar,

:) Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim

Aynen; çalışma şartlarım rahat ve işlevselliğim yüksek. Bu sebeple elimdeki balığı kaçırmak istemiyorum.​
İşin diğer boyutu, senin de belirttiğin gibi eve kapanma durumu.​

@sokr@t, :) Fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim.

"""Senin işin rahatsa ve işini de bulunduğun ortamı da seviyorsan tıpkı benim de önceden sevdiğim gibi gittiği yere kadar çalış o zaman .""" diye yazmışsın

Aynen böyle düşünüyorum. Gittiği yere kadar çalışmaya devam edeceğim

devlet belli yaştan sonra zorla emekli etmesi lazım memurları , yeni nesle yer açılması lazım

Bu başlık devlet memurları için mi açıldı 4a kapsamında çalışanlar için mi hele o'nu bir netleyin de. Memurlar ye kürküm ye cukjayı dolduruyorlar yüksek eğitimvseciyesindeki 4a lılar ne yapsın. Engelliler ile ilgili bir konuyu tartışmaya açarken bu saatten sonra statünüzü, kaç asgari ücret karşılığında istihdam edilip te emekliliği sorduğunuzu net belirtin.

@GuemuesBurak, Memurlara laf ediyorsun da o bahsettiğin 4A lı çalışanlar yüksek eğitim seviyesine ulaşmak için gösterdiği çabayı ve başarıyı KPSS veya EKPSS sınavında gösterip başarılı olup memur olamamışlar mı ?

Asgari ücret bu seviyedeyken memur maaşı 40 K yı geçmemeli geçiyorsa neyin kimin memuru olduğunuzu sorgulamanız gerekir kaldı ki herkes memur olacak diye bir kaide dünyada yok.

65 yaşından sonra bir memurun çalışması yasak. 65 inden sonra isteseniz de istemeseniz de emeklilik psikolojisine gireceksiniz.

Babam kamu işçisiydi. İkramiyeler tediyeler kesildi tabi ama 2004 te emekli olunca maaşı arttı. Memurlukta şimdi emekli olsan 15 yıllık memurun alacağı 22.000 gösteriyordu en son memurlarnet. 400.000 de kıdem tazminatı.

6 aylık falan SSK yani özel sektörden emekli olmuştum. (2018 EKİM ile 2019 NİSAN arası idi)

Memurluk çıkınca iptal olmuştu.

@Descartes

65 yaşından sonra devlet memurunun çalışması yasak. 65 yaşından sonra istesen de istemesen de emeklilik psikolojisine gireceksin. O zaman ne yapacaksın ?

-Keyfin yerinde ise ve sıhhi şartlar el veriyorsa çalışabildiğin kadar çalış derim naçizane olarak.

-Emekli olup da kendi işini kurmak gibi bir düşüncen var ise iyice tartıp düşünmek gerek zira yeni bir iş kurmak, kendinin patronu olmak güzel gibi gözüküyor ancak bir müddet piyasaya kendini tanıtma dönemin olacaktır mutlaka.

-Emekli olup da çalışmaya devam edeceğin ikinci bir işin hazır ise (Devletten emekli olduktan sonra özel sektörde çalışmak gibi), yeni çalışacağın yer kafana yatıyorsa emekli olup çift maaş ile elini çok rahat hale getirebilirsin.

Sağlığın zorluyorsa sen de işi gücü fazla zorlama, “tık” diye gidiyor insanlar.

Ben mesela, vaktim doldu hemen emekli oldum. İşim gücüm hazır değil idi ama ekmek yediğim meslekten bıkmıştım. 6-7 ay kafa dinledim, kış mevsiminin geçmesini bekledim ondan sonra bir iki özel sektörde çalıştım ama sarmadı özel sektör (alavere dalavere) ayrıldım ve sonra bir yerden çağırdılar gittim 15 yıl çalıştım.

Sağlıktan yana sıkıntılar zuhur edince tamamen bıraktım çalışmayı. Ve çok huzurlu ve mutluyum.

Meşgalen yoksa evde sıkılırsın. Evli isen hanımın zaten seni evde pek istemez. Sen de karı dırdırından İllallah dersin.

Ama kitap okumak, resim yapmak, enstrüman çalmak, balık tutmak, sosyal yardım derneklerinde faaliyetlerde bulunmak vs vs gibi meşgalelerin varsa hiç sıkılmazsın. Yoksa kahvehane müptelası olursun.
@Descartes,

Ali Fatih Bey'in söyledikleri tamamen doğru. Evli kişi emekli olursa evde baya bir sorun çıkıyor. Bende 39 da emekli oldum. Ekonomik olmasada evde hanımın işine karışmaya başlayınca baya bi sorun yaşadım. Sonra çalışmaya başladım. Meger evde durmak ne kötü bir şeymiş.

@GuemuesBurak,

Sanki asgari ücret alanların hepsi oxford MIT mezunu da devlet bilerek işe almıyor ilkokul mezunu memur alıyor sana göre.
kardeş sınav orada çıkabilecek konularda belli, yüksek eğitim seviyen varsa gir sınava sonuçları buradan paylaş bizde kutlama yapalım. dünyada da mı böyle bilmiyorum ama hayret ediyorum bazı cevaplara. neden bu kadar düşmansınız ulaşamadığınız şeylere? bende işçiydim oturdum sınava çalıştım özendim,imrendim hayal ettim kazandım. bu düşmanlık ne? sanki memur olunca Ali Koç seviyesine mi çıktık. sadece idare eder bir hayatımız oldu. buna da şükür. ben 10 yıl gurbette aileden uzak çalıştım neler çektim bir ailem bir Allah bilir. hiç te ye kürküm ye olmadı. sizin derdinizin memurlara olması çok abes asgari ücreti memurlar belirlemiyor başkaları belirliyor. tepki vereceksen onlara ver.
@Descartes, hocam istanbul dışına çıkmak istiyorsanız ailecek ,tayin seçeneğini de değerlendirebilirsin. bir süre de yeni bir ortamda çalışırsın.

@alifatih1958, bey selamlar üstteki mesajda ilk cümlenizde """Keyfin yerinde ise ve sıhhi şartlar el veriyorsa çalışabildiğin kadar çalış derim naçizane olarak""" diye yazmışsınız. Aynen bu fikirdeyim. 14 senedir aynı kurumdayım. 65 yaşına kadar çalışırım gibi büyük iddialarda da bulunmuyorum. Şimdiki halimi referans alarak yapabildiğim kadar yapacağım diyorum.

Ayrıca """kendi işimin patronu olayım""". Gibi bir düşüncem yok. Sermayem olsa da ticaretten falan anlamam. Ayrıca emekli olunca maaşlar çok düşecek. Bu yüzden, aradaki farkı telafi etmek için tekrar çalışmayı da mantıksız buluyorum.

Sağlığım da çalışmamı zorlamıyor. Yatarken Clonex 700 mg / Seroquel 100 mg yutup yatıyorum. Sabah kafam mis gibi olmuş halde uyanıyorum. Mesaiye başlayınca kafa dağıtıyorum. İşimi severek yapıyorum. Bu açıdan da emekliliğe gerek görmüyorum

@m.okanoyun, bey, lafı ağzımdan aldınız. Şu an hayatımda birisi olmasa da evlilik yapmak istiyorum. Ve yüzden emeklilik işleri zorlaştırır diye düşünüyorum Hem maddi anlamda , hem de sizin yukarıda yazdığınız şekilde hanımla problem yaşamamak için.. Sadece kendi adıma yazıyorum evlendikten sonra emekli olursam bu iş yürümez. En büyük etken de maaşın düşmesi. Aileyi geçindirmek iyice zorlaşır Ondan sonra daha farklı problemler çıkabilir.

@Ben_Claudius, hocam, eyvallah. Daha çok zamanı var. Babam 2008'i baz alarak konuyu açtı. Senin yazdığın gibi tayin işi daha mantıklı . Özür gurubundan tayin isterim. Garanti ceptedir demiyorum ama normal il dışı tayine göre , olma ihtimali daha yüksek. Ama kurulu düzeni değiştirip farklı bir şehirde ve yeni bir kurumda çalışmaya alışmak. İlk başlarda bu biraz zorlayabilir. Daha zamanı var. Bekleyip göreceğiz. Bir de yukarıda yazdığın diğer konuyla alakalı yorumların için de "helal olsun" diyorum

Son düzenleme:
@Descartes,

Eğer ki nasip olacak eşinizinde bir geliri olacaksa bir karavan ile turlara gidebilir ve o zaman ikinizinde meşgalesi olabilir. Şayet en önemli meslek olan ev hanımı olursa o zaman belediye kursları yardım kuruluşları gibi yerlerde zaman geçirmek daha iyi olur. Evin reisi erkek olsada kralı kadınlar. Ve kadınlar ayak altında dolasan birini maalesef istemiyor. Ev sahibi 70 yaşında ama sırf kar getirmese bile gidip dükkanda duruyor akşama kadar.
Amcam ve yengem emekli memur. Ama yengem hergün amcamdan yaka silkiyor. Haaa emekli olup evde mutlu olmanın başka bir formülü ise evin tüm işlerini erkeklerin yaptığını gördüğüm yuvalarda ise hem erkek hem kadın mutlu😄😃😁 gözlemlemelerim bu kadar

Bende kuruma malül emeklilik dilekçesi verdim. Fakat vazgeçtim. Malül emeklilik yerine, engelli emekliliği tercih etmem daha doğru olacak. Kontrol muayenesi var. Birisi şikayet ettiğinde tekrar sevk yapıyorlar. Bu saçmalıklar varken malul emekli olmamam daha doğru olur. Birikim yapmaya devam.

@m.okanoyun, :) Karavanla gezmek & turlara katılmak güzel fikir ama pek bana göre değil. Daha ortada fol & yumurta yok. Karşımıza münasip bir eş adayı çıksın da sonra bu konuları değerlendiririz. :p Bu arada , değişik "gözlemlemeler" yapmışsınız. Evli erkek evde oturmaz. Çalışıp evini geçindirecek bir gelirinin olması lazım. Ayrıyeten ev işlerinde hanımına yardımcı olması gerekir. En basitinden bulaşık makinesini doldurup boşaltır. Sağın solun tozunu alırken eşine yardımcı olur. Bu şekilde istikrarlı bir devamlılık olursa aile yuvası da mutlu olur. Nacizane fikrim bu şekildedir.

ne güzel çalışacaksın evine eşine çocuklarına bakacaksın evin ihtiyacını gidereceksin ne kadar güzel birşey üstelik zevkli olur benim için ama olmayacak

Üst Alt