-Keyfin yerinde ise ve sıhhi şartlar el veriyorsa çalışabildiğin kadar çalış derim naçizane olarak.
-Emekli olup da kendi işini kurmak gibi bir düşüncen var ise iyice tartıp düşünmek gerek zira yeni bir iş kurmak, kendinin patronu olmak güzel gibi gözüküyor ancak bir müddet piyasaya kendini tanıtma dönemin olacaktır mutlaka.
-Emekli olup da çalışmaya devam edeceğin ikinci bir işin hazır ise (Devletten emekli olduktan sonra özel sektörde çalışmak gibi), yeni çalışacağın yer kafana yatıyorsa emekli olup çift maaş ile elini çok rahat hale getirebilirsin.
Sağlığın zorluyorsa sen de işi gücü fazla zorlama, “tık” diye gidiyor insanlar.
Ben mesela, vaktim doldu hemen emekli oldum. İşim gücüm hazır değil idi ama ekmek yediğim meslekten bıkmıştım. 6-7 ay kafa dinledim, kış mevsiminin geçmesini bekledim ondan sonra bir iki özel sektörde çalıştım ama sarmadı özel sektör (alavere dalavere) ayrıldım ve sonra bir yerden çağırdılar gittim 15 yıl çalıştım.
Sağlıktan yana sıkıntılar zuhur edince tamamen bıraktım çalışmayı. Ve çok huzurlu ve mutluyum.
Meşgalen yoksa evde sıkılırsın. Evli isen hanımın zaten seni evde pek istemez. Sen de karı dırdırından İllallah dersin.
Ama kitap okumak, resim yapmak, enstrüman çalmak, balık tutmak, sosyal yardım derneklerinde faaliyetlerde bulunmak vs vs gibi meşgalelerin varsa hiç sıkılmazsın. Yoksa kahvehane müptelası olursun.
@Descartes,