Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

@Kronik34 merhaba benimde kazam var ama benim şahitler gelmiyor işden atılırlar diye karşı taraf uzlasmak istedi sonra erteledi beni 1.5 ay oyaladılar böyle.
Size hangi oranda işgücü kaybı oranı verildi?

Üç ay önce gidip muayene oldum ama bir şey demediler SGK danda bir sonuç çıkmadı beklemedeyim

Sana iş kazası tutanağı tuttularmı iş yerinde

evet ben sgk oradan da heyete gidip kalıcı oranımı çıkarttım

alla alla normalde 1 ay sürer diye biliyorum ben oranın çıkmasını ama

Son düzenleme:
@Kadimisci,

Sen engelli raporumu aldın sürekli iş göremezlik oranımı?

Son düzenleme:
Arkadaşlar dava açtığım işveren yogunbakimda bizim mahkemeyi nasıl etkiler mahkeme kapanır mı yoksa eşiyle mahkeme devam eder mi

@eda1984,
Çalıştığınız yer şirket ise şirket avukatı üzerinden devam eder. Eğer ki işveren şahit yazılmış ise mahkemenin uzamasına yol açar

Yok şirket değil lokantaydi zaten kapandı oda 2 sene önce Kişiye aitti ne olacak şimdi

Ben muayne oldum ama söylemediler nasıl öğrendin iş göremezlik oranını

hemen söylemiyolar ilk tüm muaneler olunuyor rapor kurula gidiyor 1 hafta sonraa veya 2 degişiyor tabi o . Sonra kurul toplanıyor kurul senide çagırıyor orada tekrar sorununu söylüyorsun orada kurul karar veriyor ama 3 4 hafta sonra sonuc çıkıyor sgk sistesinden

Arkadaşlar merhaba.Kurumsal bir şirkette çalışıyorum 2013 yılında is kazası geçirdim yüzde 14 sürekli isgorememezlik raporum var. 2021 yılında işverene dava açtım ve dava hâlâ devam ediyor. Eyt kapsamında 2024 mart ayında emekliliği hakkediyorum. Ben emekli olmak istemiyorum işveren emekliliği bahane ederek tek taraflı olarak emekliliği doldurduğum gün iş akdimi feshedecek. Sorum şu işe dönüş davası dışında kazadan dolayı emekliliği bahane ederek beni işten çıkardığı için işverene dava açabilir miyim

Merhaba arkadaşlar.10 yıl süren trafik iş kazası davam nihayet sonuçlandı.Davayı kaybettik ! ! ! Karşı vekalet ücretleri ve mahkeme masraflarını üzerime bıraktılar.Sakat kaldığım yetmezmiş gibi birde haksız çıktım.Olayı aşağıda özetleyeyim.

2014 aralık ayında taşeron olarak çalıştığım işyeri Roketsan A.Ş.' den evime dönmek üzere servise bindim.Yol üzerindeki bir kavşağa geldiğimizde servis aracımıza,kavşağın tam ortasında yandan başka bir araç çarptı ve devirdi.Vuran araca kırmızı fasılalı ışık yanıyordu ve tali yol konumunda idi.Ayrıca 1.09 promil alkollü idi.Bizim servis aracımıza ise sarı fasılalı ışık yanıyordu ve ana yol konumundaydı.Trafik iş kazası olmasından dolayı asıl ve taşeron şirketlere dava açtık.3 kişilik Bilirkişi heyeti %25 servis aracına ,%75 vuran araca kusur verdi.Adli tıp 9.3 sürekli iş göremezlik oranı belirledi.Yerel Mahkeme 2019 yılında sonuçlandı ve 110bin maddi ,20 bin manevi tazminata hükmetti.Manevi tazminatı aldım.Maddi tazminatı alamadım çünkü şirketler istinafa gittiler.istinaf lehime karar verdi.Bunun üzerine karşı taraf temyize gitti.Temyizde 1.5 yıl kadar bekledikten sonra "Noksan İkmali" yüzünden dosya geri döndü.Eksikler tamamlanıp tekrar temyize gitti.1 yıl kadar bekledikten sonra yargıtay kararı bozdu.Yeni bilirkişiler atanmasını istedi.Yeni atanan bilirkişiler servis aracına %0 ,vuran araca %100 kusur verdiler.Yerel mahkeme illiyet bağının kesildiğinden dolayı şirketleri haklı buldu ve vekalet ücretleri,mahkeme masraflarını (totalde 80bin tl) üzerime yıktı.Bu seferde biz temyize gittik.1.5 yıl kadar bekledikten sonra yargıtay kararı onadı ve 10 yılın sonunda alacağım 3 kuruş para enflasyon yüzünden zaten kuşa dönmüşken alamadığım gibi,üstüne birde haksız bulundum ve neredeyse almam gereken tazminat kadar vekalet ücretlerine mahkum edildim.Mağdurken daha mağdur oldum.Elimin sakatlandığı ile kalakaldım.

Bu gibi durumda hukuk sistemi,devlet diyor ki,işverenlere dava açabilirsin,sgk ya dava açabilirsin,sigorta şirketlerine dava açabilirsin,vuran araç sürücüne dava açabilirsin.Kime açarsan aç en nihayetinde oluşan zararı bunlar birbirine rücu ederek öderler.Bizde şirketlere dava açtık.Olması gereken şirketlerin tazminatı ödemesi ve karşı tarafa rücu ettirmesi idi.Ama her ne hikmetse öyle olmadı.Sanırım sıradan çinko karbon vatandaşa uygulanan tarife bu.

Çin Atasözü;
Sanıkların ikisi de zenginse,hakim istifa eder
Biri zengin diğeri fakirse,zengin kazanır
İkisi de fakirse,adalet yerini bulur

@riddick, çok geçmişsin olsun kardeşim Allah hakkını bırakmasın insan ne diyeceğini bilmiyor 10 sene hukuk mücadelesi veriyorsun ve mağdur taraf olarak haksız bulunuyorsun sözün bittiği yerdeyiz aslında.

@riddick, abi birde bir şey soracam benim davada 8 sene yerel mahkeme sürdü dosya şimdi istinafta bu temyiz süreleri ne kadar sürdü istinaf ve Yargıtay süreçleri ?

@Müslüm21,

İstinafta 2 yil kadar bekledi.yargitayda da 1.5-2 yıl arası sira geliyor.ama yargitay suprizlerle dolu.en ufak evrak ve benzeri eksiklikte dosyayi geri yolluyorlar.eksikler tamamlansin diye.Hukuk dilinde Noksan İkmali deniyor buna.tam bir rezillik çünkü dosya eksik icin yollanip tekrar yargitaya gönderildiginde yine sira bekliyorsun.

@riddick,
Sen yolcu konumundasin ve sifir kusurun var. Yani sigorta poliçe limiti atk rapor oranın %9 olduğuna göre tazminat odemek zorunda burada servis aracı sıfır kusur diğeri %100 kusurlu ise sigorta ve sgk zaten kusurlu olana rücu eder. Senin davanı avukatın iyi takip etmemiş. Rapor oranin %0 olsa zaten tazminat alamazsin ama %9 diyorsun.
Vekalet ücreti herkese çıkar.

@bjk11, benim dosyamda istinafta kaldı bir ses çıkmıyor bu istinaf süresi ne kadar sürüyor bilgin var mı? Bu arada Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesinde.

@Müslüm21,

İstanbul istinaf 2 yil ama Diyarbakır belki daha hızlı dönüş yapar. Yalnız istinaf yargıtay yolu acik derse + yargıtay sürecini beklersin.

@bjk11,

Avukatin takip edeceği birsey yok ki.neyi takip etsin?yerel mahkemede de ,istinafta da davayi kazanmisim.yargitay yerel mahkemelerin eksik inceleme yaptigina kanaat getirip bozmuş dosyami.tekrar yerel mahkemeye dönen dosyam hakkinda aleyhime karar vermiş mahkeme.bizde itiraz etmisiz gerekcesi ile.yargitay gerekcelerimizi makul bulmamış.adam calistiranin sorumlulugu,kusursuz sorumluluk,tehlike sorumluluğu gibi kavramlar yargitayin kendi yerlesik ictihatlarinda olan kavramlar.bunlari dile getirmisiz.hic orali olmamislar.avukat napsin yakalarina yapisamaz ya.

@riddick,

Sigorta poliçe limitini rapor oranina tazminat olarak öder.
Diger olaylar icin dosyaya bakmak lazim.
Neyse Sigorta sana tazminat ödemiştir.

@bjk11, Yargıtay süresi kısalmış diyorlar o nekadar sürer abi?

benim tazminat yüksek xx milyon süresiz teminat mektubu var bankada

@Müslüm21,
Yargıtay süreci uzun sürüyor. Bozma yaparsa teminat mektubunu davali avukatı geri ceker. Onama yaparsa parayi alirsin. Yargıtay gideli kac yil oldu?

@bjk11, daha yargıtaya gitmedi Diyarbakır istinafta 7 aydır herhangi bir inceleme yok bekliyoruz. Yargıtay 3, 4 sene sürer mi.

@bjk11,

Allah allah birileri bişeyler ödedi haberim yok demekki.sen de haklisin tabi.boyle absurt bir karar çıkmış olamaz diye düşünüyorsun.ama cikti.kimsede beş kuruş odemedi manevi tazminat dışında.

@Müslüm21,

İstinaf 2 yil İstanbul da
Yargıtay 3 ya da 5 yil Ankara
Diyarbakır İstinaf belki 2 yil sürmez İstanbul gibi yoğun olmaz.

@riddick,

Kardeşim yanlis anlama ama %9 oran almışsın yani araçların sigortasi sana tazminat ödemek zorunda poliçe limiti dahilinde faizi ile alirsin. Uyap vatandaş portalindan dava dosya ve icra dosyalarını kontrol et. Göremezsen avukat icra açmadan sigorta ile anlaşıp parayı tahsil etmiştir. Avukatını ara ve araç sigorta poliçe limitini faizi ile ödeme yaptı mi diye sor.

Üst Alt