Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Yeni rapor almam soruna yol açacak mı?

softlandtr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa merhaba, ben de süreli engelli raporu alıyordum , her yıl yenileniyordu. Çalıştığım kurumda engelli kadroda çalışıyorum. Her yıl yenilenen raporları şirkete veriyordum. Sonra emeklilik başvurusu yaptım. Vücut kaybına bağı yaşlılık aylığı ile emekli edildim. Şu an halen aynı firmada devam ediyorum engelli olarak. Araya pandemi girdi, engelli raporları 1 Eylül 2021 e kadar uzatıldı. Benim emekliliğimde süreli ya da süresiz bir şey yazmıyor. Sağlık raporu için tekrar başvuru yapmam gerekiyor mu ?
Benim statüm ne oldu ? emekli statüsü mü ? Engelli emekli statüsü mü ? yoksa bu konuda bir boşluk mu var? şirketlerin engelli kadrolarına işbaşvurusu yapabilir miyiz? ya da çalıştığım şirketde engelli kadrosunda mı gözüküyorum.

Bu arada superonline.net den indirimli internet almak istedim , sağlık raporu ve engelli kimlik kartı istedi. süresi geçmiş olduğu için indirim yapamayız dediler. Aile ve sosyal hizmetleri aradım, yeniden engelli raporu çıkartmanız gerekir ki size engelli kimlik kartı verelim dediler.

Teşekkürler.

softlandtr

Emeklisiniz, alacağınız her rapor yeniden değerlendirme için risk doğurur, düşük oranlı rapor olursa emeklilik sonlandırılır. Bence yeni rapora bulaşmayın

Engelli statüsünde çalıştırmak için her yıl rapor istemeleri saçma. Kim neyi kontrol ediyor ki raporun tarihi umursansın. Hiç bir yenileme yapmasanız işyeriniz ne yapacak?

superonline'ı da engelli statüsünde yapmayın. Evdeki bulgurdan olmak var.

OturanBoğa ; e-devlet 4 B emeklilik bilgisinde rapor kontrole tabi mi ? Hayır yazıyor. Rapor İş Kazası/Meslek
Hastalığı/Özel Durum
Özel durum - Özür
derecesi yazıyor.
Rapor tarihi :2018 yılı.

OturanBoğa teşekkür ederim, artık şirket kabul etmeyip çıkarırsa yapacak bir şey yok memlekete dönüp tarımla uğraşacağım. Rapor almada sorun yok kalp bypass sonrası tam pankolit ülseratif kolit, demir eksikliği anemesi, şimdilerde eklem ağrıları için araştırma muhtemelen bukelamun hastağı. Bunlar kronik hastalıklar, rapor derecesi yükselir, düşmez. Benim endişem gereksiz işlemlerle vucudu yormak ayrıca genç bir doktora denk gelirsiniz, işlem yaparken bağırsagınızı deler , kolonoskobi nin 10 yıl geçerliliği var. Her yıl yaptırırsanız sağlık açısından ciddi risk alırsınız.

Üst Alt