Bu ülkede tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olup da alamayan tek bir insan bile yok!
Varsa, iletişim eksikliğinden dolayıdır.
Bakın, Türkiye Sakatlar Derneği yıllardır ücretsiz olarak tekerlekli sandalye dağıtır.
İhtiyacı olan HERKES müracaat ettiği anda sandalyesi kendisine verilir.
Ve sıkı durun!
TSD tekerlekli sandalye dağıtacak ihtiyaç sahibi BULAMIYOR! Hem de 60 binin üzerinde üyesi ve 40 küsur şehirde örgütlü olmasına karşın!
Hatta ben de, bir derneğin (BEDD), "tekerlekli sandalye dağıtıyoruz, insanların sandalyeyleri yok..." sözleriyle DİLENMEleri ile, başka bir derneğin (TSD), ellerindeki tekerlekli sandalyeleri dağıtacak adam bulamamaları arasındaki tezatlığı vurgulamak için, TSD'nin sandalye dağıtım ilanını forumda duyurmuştum:
www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=4552
Dernekler/vakıflar kamu yararı güderler ve yasal olarak da kar edemezler (
bunun olup olmadığı da tartışmalıdır ya!).
Buna istinaden biçok kişi, "her yol mübahtır..."ı kabul edebiliyor.
Ama ben, dilenen imajın, engellilerin en büyük sorunu olduğunu düşünenlerdenim. O yüzden de "nasıl olursa olsun"u asla kabul etmem ve dahası bu mantıkla dilenenlerle de elimden geldiğince mücadele ederim
Tüm bunların yanında, elbette dernekler bir şekilde para toplamalıdırlar. Elbette bunun için birçok yolu deneyeceklerdir; kalem, defter satacaktır... Ama her şeyin bir adabı vardır
Benim derdim ne, biliyor musunuz?
Bu derneğin -ve benzerlerinin- ilanını gören/okuyan biri ile kapıda karşılaştığımda, ve ona dönüp, "yardım eder misiniz..." dediğimde, ben daha lafımı bitirmeden, cebinden 1 milyon çıkarıp, "allah yardımcın olsun" demesine deli oluyorum.
Oysa ben ondan sadece kapıyı açması için yardım isteyecekken, O kişi, o ilanın etkisine öyle bir girmiştir ki, ağzımdan çıkan "yardım" kelimesini hiç düşünmeden, para istemek olarak yorumlamıştır bile! (
örnekleri yukarıdaki bağlantılarda var)
Yani bu dernekler dileniyorlar diye, bana -ve tüm sakatlara- dilenci muamelesi yapıyorlar bu ülkede!
Onun için ben bu ilanlardan nefret ediyorum.