Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf oldum. Sisteme ne kadar sürede düşer?

@OğuzHan112,

Tekrardan selamlar. Bugün E-devlet askerlik hizmetini sorguladığımda "

ASKERLİK BİLGİLERİNİZ

Askerlik hizmetinden muaf tutulduğunuz için askerlikle ilgili yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır. Aşağıdaki “Askerlik Bilgilerim” düğmesine tıkayıp geçmiş dönemlerdeki tüm askerlik bilgilerinize erişebilirsiniz.

DURUMUNUZ 29/09/2025 tarihinde askerlik hizmetinden muaf tutuldunuz." Yazıyor. Sanırım süreci tamamladım.
Fakat kafa karışıklığım devam ediyor. :) TSK Sağlık kurulu raporu kararında hala "Ertesi yıla bırakma" yazıyor. Bu bir sorun oluşturur mu ?

Merhaba benim askerliğe elverişli değildir raporum TSK Sağlık kurulu raporları kısmına düştü. Ancak askerlik bilgilerimde hala güncelleme olmadı. Bunun için bir şey yapmam gerekiyor mu ?

@cimeyil03, Hayır her şey otomatik yürüyor bir şey yapmana gerek yok.
bir süre sonra eve askerlik şubesinden muafiyetle alakalı evrakların posta yoluyla gelecek.
geçmiş olsun.

Sistematik olduğunu zamanla düzeleceğini düşünüyorum.. elverişli değildir kanaatine varmışlar o yönde bir karar vermişler.. çok aklını kurcalıyorsa bağlı bulunduğun şube ile Bir görüşün.

Başka bir konu içinde de yazmışsınız,verilen raporun karar bölümünde ertesi yıla bırakma yazıyor? Siz bu durumu netleştirmek için bağlı bulunduğun şube ile görüşün.

Çok kişiye yazıyorum,hata yapmayalım.

@maalesefyine,

Moderatör tarafında düzenlendi:
@efo3737,

sadece ankssiyeteden mi verdiler ? hastahane yatıs raporun var mıydı peki epikriz ?

@OğuzHan112,
Teşekkürler hocam.

@kara duman,
Merhaba ben 8 ekimde heyet raporu aldım haftaya e devlete düşer dediler aradım askerlik şubesini askerlige elverişli degildir yazılmış bakanlık onayına gönderilmiş dedi 1 ay oldu e devlet de askerligim kısmında gözükmüyor tsk saglık raporu kısmında da rapor gözükmüyor ne yapmalıyım

@Caner 98, Bazen 1 ay sürebiliyor 1 hafta daha bekle sonra askerlik şubesine bir sor bazen raporu yazarken hastahane hata yapıyor düzeltsin diye hastahaneye geri gönderiyor tsk.

@cimeyil03,
Ben rapora itirazda bulundum tsk ertesi yıla bırakma kararı verdi seneye subay olarak başlarım inşallah

@kara duman,

Aradıgım da onay bekleniyor dedi muaf kararı falan iptal olma veya kabul olmama durumu varmı acaba

@Caner 98, O ihtimal sıfıra yakın hastahane raporda yazım hatası yapsa bile tsk hastahaneye geri gönderip düzeltin diyor iptal durumu yok yani buna zeyil olmak deniyor ama zeyil durumu olsa e devlette yazar zeyil oldu diye stres yapmayın bazen yavaş yürüyor işler.

Merhaba. Ben 16 Ekim’de heyete girdim ve halen e devlette ne tsk sağlık kurulu raporu bölümünde ne de askerliğim bölümünde bir değişiklik yok. Sağlık personeliyim bu yüzden tekrar başlayışta yapamıyorum süreç sonuçlanmadığı için tahminen ne zaman onaylanmış olur?

@Caner 98 bu arada sizinki sonuçlandı mı acaba?

@oguzz388,
Askerliğim kısmından bakacaksın. TSK sağlık kurulu raporu kısmında benim raporum halen görünmüyor. Islak imzalı olduğu için olabilir. Ama bugün askerliğim kısmı “16/10/2025 tarihinde askerlik hizmetinden muaf tutuldunuz.” olarak güncellendi.

@caan006,
Ben FMF hastasıyım ve bana geçtiğimiz Ağustos ayı genetik test ile teşhis konuldu. Ataklarım olduğundan askere gitmeme 5 gün kala hastalığımın muaf olduğunu öğrendim. Bundan dolayı muafiyet verildi.

Merhaba,

Ben bedelli askerliğe gittim, fakat krizler, ataklar geçirince beni askerlik yaptığım şehirdeki psikiyatriye sevk ettiler. Ordaki doktor da burda işlemler uzun sürer, hava değişimi vereyim git istanbulda yaptır dedi. İstanbul’a geldim. Burda askerlik şubesine gidip sevk aldım ve ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yönlendirildim. Psikiyatrist aynı zamanda heyet doktoruydu. Tek muayeneyle askerliğe elverişli değilsin dedi ve ertesi gün yani dün heyete çıktım, beni içeri almadılar bile, direkt dışarı çıkıp senin doktorun onay vermiş, D/1’den artık muafsın, raporun 10-15 güne e-devlete düşer dedi. Ama bugün hava değişimimin son günü, teslim olmam gerekiyor ama nüfusa kayıtlı olduğum askerlik şubesini aradım, istanbuldaki askerlik şubesine de gittim, dönmene gerek yok raporun onaylanmış zaten, evde firar olarak bekle dedi. Ama askerlikteki komutanım aradı, raporun bize ulaşmadı, atlayıp buraya gelip teslim olacaksın diye korkuttu biraz. Ne yapmam gerekiyor ? Askerlik şubesi firar olsam bile edevlete düşünce silinecek hepsi merak etme, gidip teslim olma, boş yere askerliğine devam edersin dedi. Raporum ne zaman düşer tahmini ?

@Helsing222, Rapor Ankarada onaya gidiyor 15/30 gün arası sürüyor onaylanması.

Birliğine teslim olursan rapor onaylanana kadar askerliğin biter zaten muaf olma tarihin hastahane heyetinin muaf kararı verdiği tarih benim şahsi kanaatim birliğine teslim olma Ankara onayını bekle ama muaf olduğuna dair belge var değilmi elinde.

@kara duman,
Hayır öyle bir kağıt yok. 3 kez gittim hastaneye. E imza atılmadı, atılınca mesaj gelecek, mesaj gelince önizleme raporunu alabilirsin dediler. Ama elimde doktorun muayene sonrasında kararının yazdığı rapor var. Raporun en üstünde eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulu yazıyor büyük harflerle. Şu maddeler gereğince ve şu tanıdan dolayı askerliğe elverişli değildir yazıyor doktor kağıdında.

@Helsing222, Tamam oda yeterli olur.
Süreci e Devlet TSK e imzalı sağlık raporları kısımından takip edebilirsin.
Geçmiş olsun

Üst Alt