Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf oldum. Sisteme ne kadar sürede düşer?

Hiçbir şey vermiyorlar zaten. Ama e-devlet e girdiğinde 1-2 ay daha muaf olduğun gözükmesi normal. Belgeler Ankara’ya gidiyor, onaylandıktan sonra PTT ile evinde muafiyet belgen gelecek. Zaten gelen belgenin aynısı e-devlet Te yer alıyor. Doktor muaf dediyse biraz sabret. Evrak işleri biraz zaman alabilir

Merhaba muafiyet için pazartesi günü sağlık kuruluna çıktım askerliğe elverişli değilsin dediler 2 gün sonra e devlete düşer dedi ama bugün 5.gün hala yansımadı bu normal mi yoksa kararları falan değişmiş olabilir mi bilgisi olan var mı

2-3 haftadan bir kaç aya kadar sürebilir.
Muafiyet verilmiş, askerlikle ilişkiniz kesilmiş acele etmeyin.

@ömer.q,

@OğuzHan112 Hocam bazı yerlerde msb onaylamamış ya da yeniden test istemiş veya muafiyetten ertelemeye çevrilenler var diye okudum o yüzden tedirgin oldum süreç bitmiş algısı oturmadı

Abi askerlik durum belgesi sorguladığımda PDF indirince 18.05.2026 tarihine kadar ilişiği yoktur diyor. Acaba muafiyet olmadı mı veya daha düşer mi sisteme. @OğuzHan112

@ömer.q Bana da doktor 3-4 güne düşer sisteme dedi 10 gün oldu bugün daha düşmedi bugün gidip sordum hastaneye msb personel alımı var onun yoğunluğu olabilir Ankara’da diye tahminde bulundular

@Operadaki Hayalet hastanedeki raporu çıktı olarak verdiler e imzalı kurul kararı elverişli değildir diye fakat kesinleşmesi için msb onay vermeli dedi

Merhaba. Ben muaf olmadım ama bir yıl sevk ertleme aldım. Gördüğüm kadarıyla muaf olunması hakkındaki raporların onaylanıp sistemde görünmesi bir ayı buluyor. Sevk ertleme raporlarının onaylanması da bu kadar uzun sürüyor mu?

@Operadaki Hayalet, şöyle bir durum oldu: ben kuruldan raporu pazartesi teslim aldım. Aynı gün askerlik şubesine teslim ettim. Askerlik şubesindeki memur bana sistemin o anda çalışmadığını söyledi. Raporun bir fotokopisini alıp, verdiğim raporu bana geri verdi. İşlem bir hafta kadar sürebilir, haftaya kontrol et, değişiklik olmazsa kütüğünün bağlı olduğu şubeyi ara dedi. Ben beklemedim bir hafta, dün aradım. Kontrol etti oradaki memur. Dedi ki bunu kaydetmiş ama işleme almamış (nasıl oluyorsa?). İşleme alacağını söyledi. E-devlet üzerinde rapor var mı diye kontrol ettim bugün. Görebiliyorum raporu. Daha önceki günlerde var mıydı e-devlette, emin değilim. Tekrar aradım askerlik durumum değişmediği için. Dedi onay bekliyordur MSB'de. Ben MSB'nin sitesine (https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/gecici-rahatsizligi-olanlarin-ertelemeleri) baktığımda görüyorum ki sevk geciktirme raporu alındığında sizin dediğiniz gibi erteleme oluyor. MSB'nin onaylamasına ilişkin bir bilgi yok. MSB'nin onayı buradaki șemaya göre yalnızca "Askerliğe Elverişli Değildir" raporu alınması durumunda gerekiyor. Sizce memurun söylediği gibi MSB onayı mı bekleniyor yoksa bu onların yapması gereken bir işlem mi?

Üst Alt