Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94'ten bu tana TSK personeliyim. Engelli raporu ile erken emekli olabilir miyim?

HZLGONZALES

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben TSK mensubuyum. Hizmete başlama tarihim 13.07.1994 ve halen çalışıyorum.
2015yılında intersitiyel pönomoni rahatsızlığımdan dolay GATA tarafından sınıfının geri hizmetlerinde görev yapar. Kıta komutanı olmayan yerlerde görev yapar raporu verildi. Konya Eğitim Araştırma Hastanesine özürlülük durumumu tespit etmek amacı ile başvurdum. %52 Engelli raporu düzenlendi. Vergi dairesine vergi indirimi için müracaat ettim. Vergi indirimi onaylanırsa ENGELLİ ERKEN EMEKLİ olabilir miyim? Emekli olmak için ne yapmam gerekiyor.

HZLGONZALES

O raporla emekli yapmazlar. TSK sağlık yönetmeliği'ne göre kurum sevkiniz üzerine rapor alabilmelisiniz. Ve evet, eğer uygun rapor alabilirseniz, erken emekli olabilirsiniz.

Kusuruma bakmayın. Benim anlamadığım %40 üzeri alınan raporlarda biz tsk mensupları emekli olamıyor mu? Şöyle anlatayım. Asker hastanelerine müracaat ettiğimizde biz % oranını belirtir bir rapor vermiyorlar. ya malulen emekli ediyorlar (%52 bunun için yeterli olmadığını düşünüyorum) yada kıta komutanı olmayan sınıfının geri hizmetlerinde çalışır rapor veriyorlar. Ben bu emeklilik için nasıl ve nereden rapor almalıyım. Kurumuma müracaat etsem beni Asker hastanesine sevk edecek sonuçççç????????????

HZLGONZALES

Özlük hakları açısından 5510 sayılı yasaya tabi olanlar geçici 4. maddeye tabidirler. Ama siz buna dahil değilsiniz sanırım

HZLGONZALES siz engelli kadrosundan personel olsaydınız engelli sağlık kurulu raporuna göre engellilerin yararlandığı erken emeklilikten yararlanabilirdiniz. ama engelli kadrosunda değilsiniz. sizin sağlık sorununuz varsa emeklilik işleminiz için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esas alınır. engelli sağlık kurulu raporu emekliliğinizde dikkate alınmaz.

TSK Sağlık yeteneği yönetmeliğine göre sağlık yeteneğiniz degerlendirilir. sağlık durumunuz "hastalık ve arızalar listesi"nin hangi diliminin hangi maddesine uyuyorsa, o dilim ve maddenin sınıflandırma çizelgelerindeki karşılığına göre hakkınızda işlem yapılır.
Yönetmelik bu işlemin nasıl yapılacağını şu şekilde açıklamıştır:

"HASTALIK VE ARIZALAR LİSTESİ VE SINIFLANDIRMA ÇİZELGELERİNİN
KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
Hastalık ve Arızalar Listesi: Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve personel adaylarının sağlık yeteneklerini
belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Hastalık ve arızalar, ağırlık derecesine göre (A), (B) ve (D) dilimleriyle bu dilimlerdeki
fıkralara ayrılarak sınıflandırılmıştır. Tedavi ve nekahet halleri ise (C) diliminde belirlenmiştir.
Sınıflandırma Çizelgeleri: Sınıflara ve görev niteliklerine göre (1) ve (2) numaralı olmak üzere iki gruptan
oluşmaktadır. Bu çizelgelerde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil
Güvenlik Komutanlığındaki bütün sınıflar belirtilmiş ve Hastalık ve Arızalar Listesindeki (A), (B) ve (D) dilimlerinin sınıf ve
rütbelere göre karşılıkları sıralanmıştır.
A. General, Amiral, Subay ve Astsubayların Hastalık ve Arızalarına Göre Sınıflandırma Çizelgelerinin
Kullanımı
1. Bir hastalık ve arızası bulunan kişiye önce kesin tanı konulur.
2. Konulan tanının Hastalık ve Arızalar Listesinde hangi madde, dilim ve fıkraya girdiği tespit edilir.
3. Madde, dilim ve fıkranın ilgili şahsın görev yaptığı kuvvet, sınıf ve rütbesine göre sınıflandırma çizelgesindeki
karşılığı bulunur.
4. Sınıflandırma çizelgesindeki (+), (-) ve (x) işaretlerine göre yapılacak işlemler:
a. (+) işaretleri, general/amiral, subay ve astsubayların o sınıfta görev yapacaklarını gösterir.
b. (-) işaretleri, general/amirallerin fiili kıta komutanlığı görevini yapamayacaklarını, ancak yönetim, idari ve diğer
geri hizmetlerle ilgili kadro görevlerini yapabileceklerini, subay ve astsubayların ise sınıflarında görev yapamayacaklarını
gösterir.
c. (x) işaretleri, general/amiral, subay ve astsubayların kendi sınıflarının kıta komutanlığı olmayan uygun kadro görev
yerlerinde görev yapacaklarını gösterir. Uygun kadro görev yerleri Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve
Sahil Güvenlik Komutanlığınca hazırlanan yönergelerde belirtilir.
ç. (1) ve (2) Numaralı Sınıflandırma Çizelgelerinde mevcut rütbe ve sınıfının karşılığı (-) işareti olan personel, bağlı
olduğu kuvvetin uygun gördüğü (1) ve (2) Numaralı Sınıflandırma Çizelgelerinde aynı hastalık ve arızalardan kendi
rütbesindeki karşılığı (+) işaretli olan bir sınıfta yeniden sınıflandırılır. Ancak bunlardan kıdemli yüzbaşı ve daha üst
rütbedeki subaylar ile kıdemli üstçavuş ve daha üst rütbedeki astsubaylardan sınıf değişikliğini istemeyenler hakkında bu
Yönetmeliğin 47 nci maddesinin birinci fıkrası uygulanabilir.
d. (1) ve (2) Numaralı Sınıflandırma Çizelgelerinin her ikisinde de rütbe karşılığı (-) işaretli olan personel hakkında
"Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapamaz"kararı verilir.

e. Bütün sınıflarda (+) işaretli olan maddelerin (A) dilimi fıkraları ve bütün sınıflarda (-) işaretli bulunan maddelerin
(D) dilimi fıkraları sınıflandırma çizelgelerinde gösterilmemiştir.

5. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli hakkında sınıflandırma çizelgeleri ile birlikte, ayrıca bu Yönetmeliğin ilgili bölümlerinde belirtilen özel sağlık
nitelikleri hükümleri gereğince işlem yapılır. "

hatta hemen altta örnekelrle açıklamıştır:

Örnekler:
Örnek 1
Tanı: Bir veya iki gözde 7 diyoptri (7 diyoptri hariç)’ye kadar olan miyopi ve hipermetropi
Hastalık ve Arızalar Listesindeki Yeri: 7 nci maddenin (A) diliminin (1) numaralı fıkrası
Rütbesi: Üsteğmen
Sınıfı: Piyade
Sınıflandırma Çizelgelerindeki Yeri: Yok
Karar: Durumu 7 nci maddenin (A) diliminin (1) numaralı fıkrasına uyar, sınıfı görevini yapar.
Örnek 2
Tanı: Her iki kulağın fısıltı sesini (40-65 dB arası) 1 ila 2 m mesafeden işitmesi
Hastalık ve Arızalar Listesindeki Yeri: 19 uncu maddenin (B) diliminin (2) numaralı fıkrası
Rütbesi: Astsubay çavuş
Sınıfı: Topçu
Karar: Durumu 19 uncu maddenin (B) diliminin (2) numaralı fıkrasına uyar, sınıfı görevini yapamaz. Kara Kuvvetleri
Komutanlığına ait (1) ve (2) Numaralı Sınıflandırma Çizelgesindeki (+) işaretli sınıflardan birinde yeniden sınıflandırılması uygundur.
Örnek 3
Tanı: Periferik sinir sisteminin fonksiyon bozukluğu yapmış parsiyel lezyonları
Hastalık ve Arızalar Listesindeki Yeri: 11 inci maddenin (B) diliminin (1) numaralı fıkrası
Rütbesi: Binbaşı
Sınıfı: Topçu
Karar: Durumu 11 inci maddenin (B) diliminin (1) numaralı fıkrasına uyar. Sınıfının kıta komutanlığı olmayan uygun kadro görev
yerlerinde görev yapar

sizin TSK'dan hastalık yuzunden emekli olabilmeniz için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hukumlerine göre " TSK'da görev yapamaz" kararlı rapor almanız gerekir.
bu raporu alabilmeniz için de "hastalık ve arızalar" listesinden hangi dilim ve maddeye uyuyorsanız o dilim ve maddenin her iki sınıflandırma çizelgesindeki rütbe karşılığı (-) işaretli olması lazım.

NOT: TSK personeli için 28.maddeden emeklilik için fiili hizmet süresi zammı uygulanıyor zaten. böyle bir kolaylık verilmiş. ayrıca engelli raporuyla erken emeklilik haklarından yararlanmaları söz konusu değil.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Konuyu son cümleleriniz ile daha iyi anladım.

HZLGONZALES hangi kuvvette görev yaptığınızı bilmiyorum.ancak bugun konuştuğum bir arkadaşım %50 engelli raporu ile emekli edildi. uzun uğraşlar sonucunda hukuki süreçler aşıldı. sizde emekli olmak istiyorsanız engelli raporunuz ile birlikte 5510 sayılı yasanın 28 maddesi ve geçici 4. madde kapsmında emeklilik isteyebilirsiniz. eğer kuvvetiniz bu nedir gibi dilekçenize bir soru yöneltirse sizde dilekçenizin sgk ya gönderilmesiini talep edin. saygılarımla yukarıda yazılanları kalem v.b. dikkate almayın

iletişim bilgilerini bana özel mesaj yaz seni arayayım çeleviz..hiç tereddütsüz emeklilk hakkın var kardeşim

çeleviz demişsin ki: "yukarıda yazılanları kalem v.b. dikkate almayın"

sonra da geçmiş demişsin ki:"iletişim bilgilerini bana özel mesaj yaz seni arayayım "

Yukarıda onca şey yazmışız bizim yazdıklarımız dikkate alınmayacak ama sen hiçbir şey yazmayacak sadece telefonla ya da özel mesaj yoluyla anlatacaksın ama dikkate alınacaksın öyle mi?

seni dikkate almamız için şu sözlerin kafi mi sence? "ancak bugun konuştuğum bir arkadaşım %50 engelli raporu ile emekli edildi. uzun uğraşlar sonucunda hukuki süreçler aşıldı."

şimdi herkes için faydalı olmak istiyorsan bu bahsettiğin arkadaşının süreci hakkında adamakıllı bilgi verirsin.
bu bahsettiğin arkadaşın TSK personeli olarak çalışıyorken mi engelli emekliliğinden yararlandı?
şartları hakkında bilgi ver ki buradaki hikaye ile arkadaşının hikayesi aynı mı bir bakalım.
arkadaşın hukuki süreç sonunda emekli olmuş. bu konuda mahkeme kararları vs varsa onları da görelim. hukuki dayanaklar belgeler vs olmadan sizi niye dikkate alalım ki?
faydalı olmak istiyorsanız bunu telefon ya da özel mesaj yoluyla değil buyrun buradan yapın.
ki biz de sizi dikkate alalım,yazdığınız gibi dayanaklarınız hakikaten var mı, sözyledikleriniz doğru mu bir bakalım. bildikleriniz konusunda bir fikrimiz olsun bizlerin de. ayrıca bu şekilde herkes faydalanmış olur.
yoksa dikkate bile alınmayacagınızı/almayacagımızı bilin!

çeleviz evet, Kalem'in dediği gibi, lütfen bildiklerinizi burada paylaşın ki forum amacına hizmet etmiş olsun.

sayın kalem kullanıcısı, bende tsk mensubu ve 5510 sayılı yasanın bana vermiş olduğu br hakkı kullanamamı ve mağdur olmuş biri olarak bu işe uğraş veriyorum. sağlık nedenlerimden dolayı normal emekli oldum. ancak, bu işi kendime bir uğraş edinerek en son manisada görevli bir arkadaşı 50% engelli oranı ile emekli ettik. arkadaşa hayırlı olsun.
ilk önce kuruma dilekçe yazıyoruz. kurum size "böyle bir şey mi var?" gibisinden yaklaşıyor. siz de durumunuzun sgk ya iletilmesini talep ediyorsunuz. sgk da personelin..................... engelli oranı ile emeklilik hakkı olduğunu dilerse emeklilik evraklarının gönderilmesini talep ediyor. daha sonrada normal emeklilik işlemleri v.s. .....

sayın kalem her görüşe saygılıyım.tabiki sizlerin görüşleri de bizler için değerli. ancak şu ilkeyi unutmayın tsk sağlık yet. yön. ile 5510 say.kanun aykırı olamaz. bir de kurumun genel kültürü içerisinde bu güne kadar böyle bir şey yaşanmamaış olması da benim gibi diğer arkadaşları da zor durumda bırakıyor. ancak nihayet bir arkadaşımız tsk sağ.yet. değişmeden ve 926 say. kanun hali hazır durumda iken emekli oldu ve bu yol açıldı.saygılarıma

tsk da görevli bu durumdaki arkadaşların evraklarını kendileri takip etmeleri ve özellikle sgk konusunda ısrar etmeleri

çeleviz kardesim bende 17 yil 9 ay görev yaptim uzman cavus olarak. 2 yil once kendi istegimle ayrildim. Suan kendim hastaneye muracat ederek bir heyet raporu aldim %67 psikiyatri . Bir dilekce ile emeklilik talep ettim. Sonuc nolacak bakalim.

çeleviz emekli olmuşsunuz, hayırlı olsun öncelikle. şu mesajımda dediğim gibi 2 arkadaş (bunlardan biri de yukarıda yazmış uzman60 adlı üyedir) sizin SGK'ya itiraz sonucunuzu sormuş ve süreciniz hakkında bilgi istemiş ama hiç dönüş yapmamışsınız:https://www.engelliler.biz/forum/tu...rim-olmasina-ragmen-emekli-edilmiyorum-2.html
orada 2 arkadaş sizden cevap bekliyor (ilk sayfasına bakarsanız).

çeleviz burada paylaşım için bulunuyoruz hepimiz. siz de yukarıda söylüyorsunuz bu konuda ciddi mağduriyetlerin oldugunu. hepimizin derdi magdur olanlarla dayanışma zaten. bunda hemfikiriz.
siz bu zamana kadar boyle bir şey olmadığını ama birinin ilk defa engelli sağlık kurulu raporuyla emekli edildiğini söyluyorsunuz. ama başka bir şey demiyorsunuz.

düşünün ben yukarıda "engelli sağlık kurulu raporuyla erken emeklilik olmaz" diyorum. siz sadece "bu arkadaşı dikkate almayın, benim bir arkadaşım bu şekilde emekli oldu" demekle ikna edici olduğunuzu düşünüyorsunuz. ben ikna edici bulmuyorum doğrusu.

yukarıda benim yazdıklarımı siz yazsaydınız ben de sizin yerinizde olsaydım ne yapardım biliyor musunuz?
madem yanlış yazdıgınızı, yazdıklarınızdan dolayı insanların hak kaybına ugrayacagını düşünüyorum, sizin yanlışlarınızı ortaya dökmek ve doğru olanı anlatmak için bu arkadaşın sürecini belgeleyerek paylaşırdım.
yahu "benim bir arkadaşım TSK'da çalışıyorken engelli sağlık kurulu raporuyla erken emeklilikten yararlandı" der bunun dayanaklarını da sunardım. böylece bir yanlış varsa bu yanlışı belgeleyerek düzeltirdim.
nitekim gördüğüm yanlışlara hep dayanak sunarak itiraz ederim.

şimdi sizden ricam böyle bir şey mümkünse süreci etraflıca anlatmanız. bu arkadaş TSK'da çalışıyorken engelli sağlık kurulu raporuyla yaşlılık emekliliğinden mi yararlandı? bu kazanımı SGK'ya itiraz sonucunda mı sahip oldu yoksa mahkeme yoluyla mı? bu arkadaş hakkında gerekli bilgileri ( ne zaman çalışmaya başlamıştı,halen TSK'da çalışıyor muydu? vs) verirseniz daha sağlıklı değerlendirme imkanımız da olur.

özetle, madem gönüllü olarak TSK'dan magdur olan insanlara yardımcı olmayı görev bildiniz ve kendinizi buna adadınız buradan yardımcı olun insanlara. yoksa o magdur insanlar "sakın dikkate almayın dediğiniz kalem" tarafından yanlış yönlendirilmeye devam edilecektir.
çünkü ben bildiklerimi yukarıda yazdım. bilmediğim varsa buyrun siz yazın, ben de insanları yanlış yönlendirmeyim.
tüm mesajlarınızı taradım haksız olduğumu düşündüren saglam bir dayanak görmedim yazdıklarıızda. tek sağlam dayanak o bir tek arkadaşınızın engelli raporuyla erken emekli oldugunu söylemeniz.

ama körü körüne -sadece birinin emekli olduğunu söylediniz diye -mevzuata dair tüm bildiklerimi çöpe atamam.
o birinin emeklilik sürecini tüm teferruatıyla (belgeleriyle) burada sunmanız benim de başkalarının da yanlış bildiği varsa değişmesine yol açacaktır. ama ortada bir şey yoksa kusura bakmayın burada kimseye "bildikleriniz yanlış" deme hakkınız yok.
buyrun yanlışımı ortaya belgelerle dökün. ki hiç kimse -varsa bir yanlışım- bundan zarar görmesin.

bakın bir arkadaş bildiklerini tecrübelerini nasıl paylaşmış:https://www.engelliler.biz/forum/em...maddeye-gore-memurlarin-erken-emekliligi.html
bu sadece bir örnekti.
bu sitede herkes birbirinin tecrübesinden çok şey öğrendi. insanlar burada SGK'dan gelen red yazsını paylaştı, insanlar bu forumlardan SGK'ya itiraz dilekçesini paylaştı. gün geldi insanlar mahkeme süreçlerini paylaştı. şu emeklilik sayfalarını dolaşın bi. sayfalarca adım adım süreçlerini paylaşan insanlar var. olumlu olumsuz sonuçlanan her mücadeleye belgeleriyle hepimiz tanıklık ettik.
bir kazanım olacaksa bir mücadele olacaksa yolu budur.

Son düzenleme:
Kalem hanım ben çeleviz beyle telefon ile görüştüm. Hata yönlendirdiği tsk mensubu benim durumumda olan arkadaşımızla. Bana durumu nasıl bir yol izmem gerktiğini anlattılar. Biz tsk mensuplarıda %40 üzeri engelli raporu ile istersek emekli olabiliyormuşuz. Hata öğrendiğim kadarı ile tsk sağlık yeteneği yönetmeliğinde düzenleme yapılmış. (Çok kısa bir zamanda yayımlanacak) çeleviz beyin son cümleleri maksadı aşan yanlış anlaşılan bir cümle olmuş. Tsk içerisinde bu işi bilen pek yok hemen akla tsk syy doğal olarak akla geliyor. Ben müracaatı mı yaptım. SAYGILAR

seni telefonla aradılar ve seni bilgilendirdiler. peki bu durumda olan binlerce TSK mensubuna da telefonla mı ulaşacaklar hep? bu işe gönül koydularsa, buradan herkese yardımcı olmak için niye yazmıyorlar? sadece telefonla mı insanlara yardımcı olmayı düşünüyorlar?
size gelince, siz süreci paylaşacak mısınız peki? müracaat hakkında bilgi verecek misiniz? adım adım butun süreci paylaşacak mısınız buradan?
yoksa hep telefonla mı paylaşacaksınız/ yardımlaşacaksınız?:)
bu gizlilik niye?

Haklısınız. Fakat herşey yazmakla ifade edilemiyor. Ben engelli raporunu dilekçeme ekleyip 5510 Sk. 28 maddeye göre engelli erken emekli olmak istiyorum yazıp kurumuma teslim ettim. Kurum SGK. ya gönderip soracak.

HZLGONZALES anlayışınız için çok çok teşekkür ederim size. bu süreci sonuna kadar adım adım paylaşırsanız inanın çok kimseye faydası olacaktır. kendinizi düşünün. nasıl sorunu çözmek için uğraşıyorsunuz? başkaları da bu sizin tecrübelerinizi görecek ve bir fikir edinecektir.
adım adım lütfen süreci paylaşın. çok şey yazmak zorunda değilsiniz. gelişme oldugunda o gelişmeden haberdar etmeniz yeterli. mesela SGK'dan cevap gelince gelen cevabı -kimlik bilgilerinizi saklayarak- buradan paylaşabilirsiniz (kopyalayabilir ya da resmini paylaşabilirsiniz). ama paylaşımda bulunurken kimlik bilgilerinizi saklamayı ihmal etmeyin lütfen.

ben TSK'da çalışmıyorum. ama paylaşımlarınız -sizin şartlarınızla benzer-her personel için çok kıymetli olacak bilin lütfen.
bir mücadele olacaksa yolu da budur zaten. tecrübelerimizi aktaracağız ki mücadele büyüsün, mağduriyetler azalsın. telefonla olmaz bu işler.

tekrardan çok çok çok teşekkür ediyorum size. paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

çeleviz özel mesajla bana telefonunuzu yazar mısınız lütfen? telefonda yardımcı olmayı seviyorsunuz anlaşılan. ben de telefonla sizi arayayım diyorum. telefonla arayarak şu konuyu nasıl çözdünüz öğrenmek istiyorum.

Ben teşekkür ederim.ilginize. mutlaka paylaşacağım. Hoşça kalın.

sayın kalem hanım. maalesef bazı şeyleri tel. ile görüşmek gerekiyor.ancak süreci de nasıl yapılacağını da yazdım. saygılar

uzman60 kardeşim. maalesef size güzel bir cevap vermek zor. nedenine gelince %67 rapor ile ister 5510 28. madde isterse de 25. madde kapsamında başvurun çalışmadığınız için emeklilik süreciniz sgk tarafından reddedilecektir.sizsgk yerine ki sgk dan alacağınız cevap neticesinde çalıştığınız kuruma bana neden 5510 sayılı kanunun 25 veya 28 madde esaslarını uygulamadığını sorun. daha sonra alacağınız cevp ile hukuki yollardan hakkınızı ararsınız.

çeleviz özel mesajla telefon numaranzı istemiştim, yazmamışsınız. özel mesajla telefonunuzu yazar mısınız lütfen? ben sizi ararım.

Kalem hanım tlf. numaranızı bana özel mesaj atarak yazın ben sizi arayacağım.saygılarımla

Son düzenleme:
çeleviz tel numaranızı vermeye çekiniyorsunuz anlaşılan. sorun değil:) özelden telefon numaramı yazıyorum şimdi. aramanızı bekleyeceğim.

arkadaşlar buraya geç dönüş yaptım kusura bakmayın. çeleviz arkadaşla telefonla görüştüm ben. dediklerine katılıyorum ve haklı buluyorum. ugraşmaya deger buluyorum. o yüzden bu arkadaşın dediklerini uygulamaya çalışın lütfen. ayrıca çeleviz arkadaşımızın yardımlarıyla TSK'dan engelli raporuyla erken emeklilik hakkı kazanan ve site uyesi olan o arkadaşın da bilgilerini buradan paylaşmasını bekliyorum.

HZLGONZALES sende bir gelişme var mı? son durum nedir?

Genel Komutanlık/Ankara raporumu SGK. Ya göndermiş. Gönderdiklerini bana yazı ile bildirdiler. 10 günden fazla oldu. SGK yıl aradım. Gelmedi diyor. Gelmiş olabilir diyor. Gelen evrak bölümü taşınıyor kayda girilmemiş olabilir diyorlar biraz bekle diyorlar falan filan

İyi geceler değerli kardeşlerim. Doktorlar kurul raporunda 3 adet hastalık teşhisini belirttiler. Bu 3 hastalıkta TSK Sağlık yeteneği yönetmeliğinde karşılığı görev yapamaz görünmektedir. Örnek "Uyku apnesi AHİ:60.7 olmasına rağmen (Yönetmelikte 30 ve üzeri diyor) Sınıfı görevini yapar verdiler. Yönetmelik çıktısı elimde olmasına ve izah etmeye çalışmama rağmen dinlemediler. Bende İl Sağlık Müdürlüğüne görevi kötüye kullandıkları için şikayette bulundum ve ayrıca rapora itiraz ettim. Doktorları disiplin kuruluna sevk etmişler. Türk Ceza Kanununa göre ayrıca suç duyurusunda bulunacağım.Tecrübeli arkadaşlarımın bu konuda yorumları nedir acaba?

iyi akşamlar arkadaşlar HZLGONZALES süreçle alakalı bir gelişme varmı

Mrb,

Konu başlığını görünce ben de sizlere danışma ihtiyacı hissettim .çünkü aynı şeylerden ben de muzdaribim.net olarak kimsenin bilgisi yok.
benim durumum 4. evre hodgkin lenfoma -lenf kanseri- teşhisi ile tedaviye başladım.iskelet organ tutulumu dahil ilerlemiş durumdaydı.
jandarma askeri personel olduğum için öncelikle araştırma hastanesine gittim ancak doktor sıkıntısı olunca özel hastaneye gitmek zorunda kaldım..

11. kürümü aldım. tedaviye de yanıt verdi vucudum. 12. kur sonunda bazı sebeplerden dolayı işe başlamak zorundayım ve doguda gorev yapıyorum. şartlar da ağır duruma şuan.şuan atamaya tabiyim batıya dönücem ancak 6 aydan fazla rapor aldıgım takdirde atamam durduruluyor.

benim size sormak istediğim şu: doktorum aktif gorev yapmamam gerektigini soyluyor, bunun icin de raporda belirtmek istiyor ancak ne kurumum ne doktor ne yazılacagını pek bilmiyor. nöbet tutamaz yada gece gorev yapamaz vs. yonetmelik kanun hicbir yerde acıklayıcı bir madde bulamıyorum.sizce ne yapmalıyım

ayrıca malulen emeklilik hakkım olabilir mi.neler yapılabilir

şimdiden tesekkurler...

Erken emekli olabilirsin ben denedim 3 ayda cevap verdikleri için zamana takıldım yoksa uyuz davranmasa idi sgk şu an engelli emekliydim % 65 le.sgk ya engelli emekli olup olamayacağını raporunun aslı ile sor.tavsiyemdir.% 40 ssk lı binlerce insan emekli oluyor emekli sandığı personelinin özellikle kurumlardaki bilgisiz personelci leri yüzünden insanlar hak kaybına uğruyor.kanun tüm vatandaşı kapsaması gerekirken kurumlar bir tarafından uyduruyor.jandarmada emeklilik sisteminde engelli emeklilikle ilgili bir hususu bile koymamışlar.

Erken emekli olabilirsin ben denedim 3 ayda cevap verdikleri için zamana takıldım yoksa uyuz davranmasa idi sgk şu an engelli emekliydim % 65 le.sgk ya engelli emekli olup olamayacağını raporunun aslı ile sor.tavsiyemdir.% 40 ssk lı binlerce insan emekli oluyor emekli sandığı personelinin özellikle kurumlardaki bilgisiz personelci leri yüzünden insanlar hak kaybına uğruyor.kanun tüm vatandaşı kapsaması gerekirken kurumlar bir tarafından uyduruyor.jandarmada emeklilik sisteminde engelli emeklilikle ilgili bir hususu bile koymamışlar.

Bu kadar bilgili arkadaşlar neden askerlerin sağlık yeteneği yönetmeliğinin ağırlığından insan haklarına aykırılığından eşitliğe aykırılığından bahsetmiyor. Tsk yönetmeliği zorunlu hizmet yılı tamamlanmadığında maluliyet veriyor zorunlu hizmet tamamlanınca vermiyor bir çok rahatsızlıkta yani gençken gönderiyor yaşlıyken dur diyor devam çalışmaya fakat ya şahıs insan %100 çalışma gücünü kaybetmişse gene dur diyor çünki sistem bozuk ..

Üst Alt