çeleviz emekli olmuşsunuz, hayırlı olsun öncelikle. şu mesajımda dediğim gibi 2 arkadaş (bunlardan biri de yukarıda yazmış
uzman60 adlı üyedir) sizin SGK'ya itiraz sonucunuzu sormuş ve süreciniz hakkında bilgi istemiş ama hiç dönüş yapmamışsınız:
https://www.engelliler.biz/forum/tu...rim-olmasina-ragmen-emekli-edilmiyorum-2.html
orada 2 arkadaş sizden cevap bekliyor (ilk sayfasına bakarsanız).
çeleviz burada paylaşım için bulunuyoruz hepimiz. siz de yukarıda söylüyorsunuz bu konuda ciddi mağduriyetlerin oldugunu. hepimizin derdi magdur olanlarla dayanışma zaten. bunda hemfikiriz.
siz bu zamana kadar boyle bir şey olmadığını ama birinin ilk defa engelli sağlık kurulu raporuyla emekli edildiğini söyluyorsunuz. ama başka bir şey demiyorsunuz.
düşünün ben yukarıda "engelli sağlık kurulu raporuyla erken emeklilik olmaz" diyorum. siz sadece "bu arkadaşı dikkate almayın, benim bir arkadaşım bu şekilde emekli oldu" demekle ikna edici olduğunuzu düşünüyorsunuz. ben ikna edici bulmuyorum doğrusu.
yukarıda benim yazdıklarımı siz yazsaydınız ben de sizin yerinizde olsaydım ne yapardım biliyor musunuz?
madem yanlış yazdıgınızı, yazdıklarınızdan dolayı insanların hak kaybına ugrayacagını düşünüyorum, sizin yanlışlarınızı ortaya dökmek ve doğru olanı anlatmak için bu arkadaşın sürecini belgeleyerek paylaşırdım.
yahu "benim bir arkadaşım TSK'da çalışıyorken engelli sağlık kurulu raporuyla erken emeklilikten yararlandı" der bunun dayanaklarını da sunardım. böylece bir yanlış varsa bu yanlışı belgeleyerek düzeltirdim.
nitekim gördüğüm yanlışlara hep dayanak sunarak itiraz ederim.
şimdi sizden ricam böyle bir şey mümkünse süreci etraflıca anlatmanız. bu arkadaş TSK'da çalışıyorken engelli sağlık kurulu raporuyla yaşlılık emekliliğinden mi yararlandı? bu kazanımı SGK'ya itiraz sonucunda mı sahip oldu yoksa mahkeme yoluyla mı? bu arkadaş hakkında gerekli bilgileri ( ne zaman çalışmaya başlamıştı,halen TSK'da çalışıyor muydu? vs) verirseniz daha sağlıklı değerlendirme imkanımız da olur.
özetle, madem gönüllü olarak TSK'dan magdur olan insanlara yardımcı olmayı görev bildiniz ve kendinizi buna adadınız buradan yardımcı olun insanlara. yoksa o magdur insanlar "sakın dikkate almayın dediğiniz kalem" tarafından yanlış yönlendirilmeye devam edilecektir.
çünkü ben bildiklerimi yukarıda yazdım. bilmediğim varsa buyrun siz yazın, ben de insanları yanlış yönlendirmeyim.
tüm mesajlarınızı taradım haksız olduğumu düşündüren saglam bir dayanak görmedim yazdıklarıızda. tek sağlam dayanak o bir tek arkadaşınızın engelli raporuyla erken emekli oldugunu söylemeniz.
ama körü körüne -sadece birinin emekli olduğunu söylediniz diye -mevzuata dair tüm bildiklerimi çöpe atamam.
o birinin emeklilik sürecini tüm teferruatıyla (belgeleriyle) burada sunmanız benim de başkalarının da yanlış bildiği varsa değişmesine yol açacaktır. ama ortada bir şey yoksa kusura bakmayın burada kimseye "bildikleriniz yanlış" deme hakkınız yok.
buyrun yanlışımı ortaya belgelerle dökün. ki hiç kimse -varsa bir yanlışım- bundan zarar görmesin.
bakın bir arkadaş bildiklerini tecrübelerini nasıl paylaşmış:
https://www.engelliler.biz/forum/em...maddeye-gore-memurlarin-erken-emekliligi.html
bu sadece bir örnekti.
bu sitede herkes birbirinin tecrübesinden çok şey öğrendi. insanlar burada SGK'dan gelen red yazsını paylaştı, insanlar bu forumlardan SGK'ya itiraz dilekçesini paylaştı. gün geldi insanlar mahkeme süreçlerini paylaştı. şu emeklilik sayfalarını dolaşın bi. sayfalarca adım adım süreçlerini paylaşan insanlar var. olumlu olumsuz sonuçlanan her mücadeleye belgeleriyle hepimiz tanıklık ettik.
bir kazanım olacaksa bir mücadele olacaksa yolu budur.