Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026'da vatandaşlık maaşı geliyor

@Samarra,

Secim yatırımı yani oy almak için seçimden hemen önce uygulamaya koyacaklar.
Şartları ve kriterleri o zaman belli olur.
Yanlış anlama ama engelli emekli ya da calisan biri ile evlensen belki daha iyi şartlarda yaşarsınız.
Rahatsızlığın evlenmeye engel değilse evlenin derim. Yoksa düşük maaşlar ile hayata tutunmak zor yani 6bintl yetim maaşı ile 1 ay yaşanmaz.

@berke26, dedikleri o her eve en az 1 asgari ücret girecekmiş. Tabi daha şartları açıklamadılar. Sosyal güvencesi olana yok derlerse şaşırmam. Ve de önce çalışabilir durumda olanlara iş bulacaklarmış. İşi beğenmeyip çalşmayana vermezler herhalde.Öyle kayıt dışı çalışıp maaş almasın diye kimse. Türkiye'nin yarısı kayıt dışı devlet bunu biliyor tabi.

@Samarra, dediklerine bakarsak tamamlamaları lazım. Ama daha şartlarını açıklamalar. Gene kişi başı asgari ücretin üçte biri diye bir kriter koyarlarsa, o zaman zor.

@basari, 6 Bin TL ile nasıl geçiniyorsun, sırrını bize de anlat mübarek 🤣

@BayKukla, iş bulacaklarmış anlattıklarına göre, çalışmam diyene vermezler herhalde. Çok çetrefilli sadece gelirim yok demek yetmeyecek anlaşılan. İş bulana kadar maaşı verecekler herhalde, onların bulduğu işi kabul edip çalışınca da kesecekler. Maaşı da o şartla verirler zannımca, sana uygun buldukları işi kabul edeceğine dair sözleşme imzalatırlar maaş bağlamak için.

@bjk11, ben alıyorum 15.999 TL, %50 bağlanma oranı ile. Yetim maaşını tam vermiyorlar zaten hiçbir zaman. Tek eş alırsa %75, tek çocuk alırsa Max %50, alan çocuk sayısı artarsa %25 e düşüyor. Tabi 2000 yılı öncesi emeklilikten kalan yetim maaşı bu benim aldığım. 2000 sonrası daha az bir maaş alıyor bildiğim.

Son düzenleme:
açlık sınırının çok çok altında olan Asgari Ücretli ve Emeklinin aylıklarını geçinebilecek seviyeye getirsinler, sonra vatandaşlık maaşına geçerler...
Boş işlerle uğraşıyorlar. Daha doğrusu otutrdukları koltuktan olmamanın derdindeler.. Vesselam....!

@Kırmızıı,

Seçimden önce belli olur oy lazım.
Benim anlamadığım en düşük emekli maaşı 16bintl ve yetim maaşı nasil bunun altında olur hayret ya hazineden karşılayıp tamamlamalari lazım.

@ALİ YILDIRIM,

Emekliye vermez hocam bunlar daha gecen akp vekiller Emekliye 10bintl yeter, taşralarda yaşasınlar dediler. Ağrı da 10bintl ile emekli geçinir demeye başladılar ama Ağrı da kira kac lira?

2026 yılı başvurular kaymakamlık binasına yapılacakmış.
Hane başı 22bintl yani asgâri ücretin altında gelir olanlara uygulanacak.
Örnek aylık 10bintl geliri olan birine hazineden asgâri ücrete tamamlayacak yani 12bintl extra para yardımı yalnız önce ona iş bulmaya çalışacaklar yani iş bulana kadar yardım. Örnek hazineden yardim alıyorsunuz ve size temizlik işi buldular ama ben o işi yapmam derseniz yardim kesilecek gibi neyse yakında belli olur.
Pilot il daha belli olmamış ilk orada uygulanacak.

2026 da önce pilot ilk defa uygulanacak daha sonra 2027 den itibaren tüm yurtta başlayacak. Bunu unutmayınız

2026 da pilot bir ilde başlayacak daha sonra 2027 yılında tüm yurtta genişleyecek

@bjk11,

Merhaba kardeşim verdiğin bilgiler den dolayı bizim bir bakıcı iki engelli var bunların hepsini toplanacak mış hane gelirine acaba ozaman bizim hane alamıyor

@afyonlu_03,

22bintl altinda geliri olanlara verecekler.
Hane başı kac kişi yaşıyor falan daha o detaya girmediler.
2027 seçim zamanı tüm illere yayarlar.
Daha pilot bolge belli degil.

@bjk11, en düşük emekli maaşı, maaşın %100 'ü oluyor. Yetim maaşı max %50 bağlanıyor. Yani en düşük emekli maaşı alan birinin çocuğu yetim maaşı için başvurursa 8 Bin TL bağlanır maaş. Eşi başvurursa 12 Bin TL. Vefat eden emeklinin maaşı ne kadar yüksekse, yetim maaşı da o kadar yüksek olur.

bu işin olması hayal asgari ücreti verirlerse memleket batar derler bazıları garibana gelince memleket batıyo

@BayKukla, süreli olmaz iş. Ama buldukları iş asgari ücretten fazla olmaz. Onada çalışılır mı? Zor.

Üst Alt