@berke26, dedikleri o her eve en az 1 asgari ücret girecekmiş. Tabi daha şartları açıklamadılar. Sosyal güvencesi olana yok derlerse şaşırmam. Ve de önce çalışabilir durumda olanlara iş bulacaklarmış. İşi beğenmeyip çalşmayana vermezler herhalde.Öyle kayıt dışı çalışıp maaş almasın diye kimse. Türkiye'nin yarısı kayıt dışı devlet bunu biliyor tabi.
@Samarra, dediklerine bakarsak tamamlamaları lazım. Ama daha şartlarını açıklamalar. Gene kişi başı asgari ücretin üçte biri diye bir kriter koyarlarsa, o zaman zor.
@basari, 6 Bin TL ile nasıl geçiniyorsun, sırrını bize de anlat mübarek
@BayKukla, iş bulacaklarmış anlattıklarına göre, çalışmam diyene vermezler herhalde. Çok çetrefilli sadece gelirim yok demek yetmeyecek anlaşılan. İş bulana kadar maaşı verecekler herhalde, onların bulduğu işi kabul edip çalışınca da kesecekler. Maaşı da o şartla verirler zannımca, sana uygun buldukları işi kabul edeceğine dair sözleşme imzalatırlar maaş bağlamak için.
@bjk11, ben alıyorum 15.999 TL, %50 bağlanma oranı ile. Yetim maaşını tam vermiyorlar zaten hiçbir zaman. Tek eş alırsa %75, tek çocuk alırsa Max %50, alan çocuk sayısı artarsa %25 e düşüyor. Tabi 2000 yılı öncesi emeklilikten kalan yetim maaşı bu benim aldığım. 2000 sonrası daha az bir maaş alıyor bildiğim.