Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@esra777,
Aleyküm selam;
sgk hepimize maluliyet yazılıyor önemli olan emeklilik için BSK işgüçü kaybına bakılıyor ve ona göre değer veriliyor örnek engel %60 veya üstü varsa BSK işgüçü kaybına hesaplama yapıp hafif orta ağır sanıkları veriliyor. Sanırım senin raporun 5 yıllık geçerli süre verilmiş olabilir.

@Freedomm, bunu sormadım iş gücü kaybını biliyorum e nabıza düşen bilgiler emeklilik iptal gelirse silinecekmi niye hemen 5 yıl yazmışar onu sordum kusura bakma

@grafakir,

Kardeşim gözün aydın valla çok sevindim 😄 yeminle siteye sizin durumlara bakmak için girdim hayırlı olsun inşallah 🙏

Arkadaşlar herkese merhaba benim itiraz süreci var biliyorsunuz malulen emeklilik geldi bana orta ve hafif düzeyde beklerken ağır geldi .. Ankara'nın insafına kaldık yoksa artık mahkeme açacağım çünkü saçmalık ben iyiyim artık işime gidiyorum 😄 dört sene önce yine malulen emeklilik için başvuru yaptım kabul etmediler ki o zaman yuruyemiyordum şimdi iyileştim malulen yaptılar şaka gibi 🤣 bu arada sonuç bekleyen arkadaşlara şunu diyim arkadaş. Buldum Marmara Bölgesi sağlıkda 8000 dosya var dediler haftada üç gün toplaniyorlarmış hani diyorum İstanbul'da bir iki ay önce başvuru yapanlar merak bile etmesinler bence ben tam 11 ay bekledim herkes için hayırlısı olsun inşallah

@ceren., Evet, başvurudan dört ay sonra ara karar çıktı, ek muayene ve tetkik istediler. İsteyebildikleri herkesten ek muayene istiyorlar anladığım kadarıyla.

@dado84, sağol kardeşim Allah razı olsun darısı bekleyen herkezin başına inşallah, bende ağır malülen bekliyordum kıl payı orta dereceden etmişler çok şükür, dün çıkış yaptım iş yerimden emeklilik işlemlerimi başlattım Rabbim herkezin hakkını biran önce vermesi dileği ile

@bayy, hangi ilden başvurdunuz benim size tavsiyem aramalarını yada alo 170 ten bilgi alarak haber beklemeyin alo 170i kafadan silin bu süreçte hiç bir şey bilmiyorlar

@ceren., hayır emeklilik işlemi başladığı tarihi ile alacağım, şuan sadece 9 aylık süreçte engelli emeklisi olabilirimin onayını aldım sgk kurullarınca,

@grafakir,
Aslında avukat bulup bu konu hakkında netleşmek lazım yani ocak ayında başvurup kasım ayında sonuç çıkan aradaki fark 10 aylık enflasyona göre git gel yol hastane vs vs masrafları ve 10 aylık hak kaybı davası mı açsan nasıl olur sizce? Yani devlet sanki bana göre enayi yerine koyuyor boş yere prim ödemesi yapıldı ve aldıkları maaş en düşük maaşlarında biri. O 10 ay içindeki yatırdıkların primleri milyonlarca engelli arkadaşımız var 10 veya üstü aydır enflasyon göre kim bilir kaç milyon TL kazanç sağlanıyor. yanlışımız varsa lütfen düzeltebilirsiniz.

@dado84, mart 15 başvuru dün Bağcılara gittik durum nedir diye ara karar sonrası ( Ağustos) hala beklemede yılbaşına yakın gelin sorun dedi :) artık ara karar mı çıkar red mi onay mı bilemiyorum.ama şu kesinlik kazandı biz başvurduğumuz tarihteki ilk raporu takip eden aydan itibaren birikmiş alacağız emekli olursak.çünkü başvuru yaptığımızda çalışmıyorduk.

@Freedomm, sonuna kadar haklısınızda 9 ay bekledim gücüm kalmadı ''ehat'' vatsap grubumuzdaki arkadaşlarımız aslanın miğdesinden söktün aldın hakkını dedi resmen, ama ne çektiğimi ben biliyorum,

@zeytin81, yanlışınız olmasın hocam, ilk raporu takip eden tarihten itibaren alamazsınız onay gelirse başvuru hakkı kazanmış olacaksınız sadece, keza 4 ağustosta maltepe bsk ya gönderildi benim raporum, 3. ara kararda istenen bu tarihlerde seninde sonuçlanması lazım dys den bir kontrol et 01-11-2025 14-11-2025 diye arat

@grafakir, yok daha dün gittik sorduk memur bey aralık sonu gibi tekrar bir uğramamızı söyledi.ilk rapor tarihinin geçerli olduğunu ve eşimin zaten çalışmıyor oluşu toplu para almamızı sağlıyormuş.tabi karar çıkıp olumlu olursa maaş bağlandığında net sonucu öğrenmiş olacağız.ama bizim çalışanlardan farkımız o dilekçeyi doldururken tahsis talep etmemiz sanırım.

@AKGÜN44
SGK memurunun yönlendirmesi ile ben tekrar başvuru yaptım. Tarih özetim şu şekilde;
02 Eylül 2025; Devlet Hastanesi Engelli Raporu Alımı ( SGK' dan bağımsız, 15.01.2025 kanunundan falan haberim yoktu ),
07 Ekim 2025 28/5' den hafif-orta-ağır SGK' ya başvuru,
13 Ekim 2025 bu süreçten bağımsız anjiyo; 2 stent 1 ilaçlı balon takıldı,
27 Ekim 2025 SGK red verdi 2 Eylül raporuma istinaden yaptığım başvuruya,
3 Kasım 2025 28/5' den tekrar başvuru, SGK memurun yönlendirmesi ile, bu sefer sevk istemli ( 13 Ekim anjiyo operasyonunun da değerlendirilmesi için )...

2 Eylül' de rapor aldığım Devlet Hastanesine gidip "rapor aldıktan sonra bir operasyon daha geçirdim tekrar rapor almak istiyorum" dediğimde "6 ay sonra tekrar alabilirsiniz" dediler. SGK' daki memur arkadaş da biz sevk istersek 13 Ekimdeki operasyonunuzun değerlendirilmesi için isteriz sıkıntı olmaz dedi ve tekrar başvuru yaptım.

15 yıldır Kronik böbrek hastasıyım, 2001 yılı 3 gün sigorrta girişi vardı sonra 2011 de isteğe bağlı başladım 2019 yılında %82 engelli raporu aldım 2020 askerliği ödedim 3700 günde muracat ettim malül olamazsın, 28-5 dedim sigortaya başladığında hastaymışsın dedi, 3 günü saymadı, bağkurdan olacaksın ondan dedi.

22.05.2025 yeniden muracat ettim 4400 günü tamamlayıp, Ağustos ayında ara karar geldi, tek doktor Nefrolojiden güncel rapor istendi, diyalize giriyorsa diyaliz raporu girmiyorsa eGFR ve Kreatin değerlerinin falancı sisteme göre kodlanıp yollanması diye tabiki tüm branjlardan kontrole girdim.
Hastalığım 5. evreye girmişti eylül 3 ara kontrolü oldum, ekim 10 sağlık kuruluna gitti
Kasım 5 şubeye geldi
kasım 11 sağlık kuruluna gitti
kasım 12 sağlık kurulu evrağı klasöre kaldırdı
haftaya 6 ay dolacak bu ayın 25 fistül ameliyatım var

Komik olan, 28-5'ten muracat ettim ama şimdi malülen emekli ediyorlar sigorta başlangıcımıda 2000 olarak başlatmışlar ...

Merhaba arkadaşlar ;
Başvuru tarihi: 24.03.2025
Ara kararın elime ulaşma tarihi: 16.06.2025
Ara karar sevk sonrası hastane muayene tarihi: 19.06.2025
Muayene sonrası rapor yazılma tarihi: 24.09.2025 ( E nabızda Maluliyet olarak gözüküyor ki ben maluliyet olarak müracaat etmedim)
2 haftadır DYS sisteminde kayıt bulunamadı yazıyor. SGK ya gidiyorum süreç devam ediyor sonuçlanınca bilgilendirileceksiniz diyorlar :). 8 aydır bekliyoruz. Bakalım daha ne kadar bekletecekler.

@bayy,

Ülkemizde herşeye sabredenler bizleriz zaten. Bu kadar uzun sürelerde emeklilik süreçlerimizin sonuçlanmaması çok saçma. Sanırsın hergün binlerce kişi engelli emekliliğine müracaat ediyor.

@yakups,
Atarsa safak 130 gun sonra olucam ben insallah arkadasim, noldu ki

@ebrutsn
Arkadasim giden gelen evrak vs yazar orda, sgk ya gidip sorabilirsin. Onlar goruyor sistemden, daha net bilgi alabilirsin

Merhaba arkadaşlar
Ben 24 mart'ta emeklilik için müracaat ettim daha sonuç gelmediği için çalışmaya devam ediyorum. Olumlu sonuç gelirse toplu maaş alabilecekmiyim.

@Serhat/, hayır tahsis no su aldıktan sonra başlayacak başvurun çalışma gücü kaybı araştırması emeklilik değil onay aldıktan sonra sı emeklilik

@zeytin81, bununla ilgili bence bir memurun öyle demesine takılma, ben 3 şubatta başvurdum 12 kasımda onay geldi 13 kasımda emeklilik dilekçemi verdim 13 kasımdan sonra maaş geçerli burdaki arkadaşlar yanlış biliyorsam uyarsın, sende hayal kırıklığına uğruma

@Leylek81 2008 yılından sonra işe girenler emekli olduklarında öncekilere göre daha düşük maaş ve ikramiye alacakmış. Emekli olduğunuzda maaşınızı ve ikramiyenizi söylerseniz, emekli olmayı düşünenlere fikir vermiş olursunuz.

Benim de aklıma takılan bir durum var. Diyelim benim raporum çıktı ve süresiz onaylandı. Prim ve yıl şartları tamam. Buna rağmen emeklilik başvurumu bir süre sonra yapabilir miyiz? Mesela bugün benim raporum süresiz onaylandı, ben başvurumu Haziran ayında yapabilir miyim? Haziran ayında işe giriş ve kıdem tazminatımın yıl dönümü oluyor. O dönemde başvurursam daha çok kıdem tazminatı alacağım. Ayrıca emekli olduktan sonra kesinlikle çalışmayacağım.

ilk işe girişim 2001 yılı 3 gün ödenmiş günüm 5 aydı ama 3 gün ödenmiş, daha sonra askerliği ödediğim için bu tarih 2000 oldu, 2011 yılında isteğe bağlı ödemeye başladım doğal olarak bağkurlu 4b emekli olacağım söylendi.
Emekli olunca 2008 sonrası şartlarla mı yoksa 2000 tarihindeki yönetmeliğe göremi emekli olacağım ...
Büyük ihtimal iş gücü kaybı %60 üstü gelecek, ben 28-5 ten muracat ettim ama malulen emekli ederlerse sonradan çalışabilirmiyim

@Batax

Raporunu süresiz onaylayan kurum raporunu aldığın hastane mi ?
Öyle olduğunu düşünüyorum.

SGK'ya emeklilik için başvurduğunda eğer son 6 ay içinde alınmış raporun varsa o rapor ile emekliliğe başvurabiliyorsun aksi halde,
rapor tarihin 6 ay ve daha eski ise emeklilik başvurusunda bulunurken SGK seni yeniden hastaneye yönlendiriyor.

Özetle Haziran ayında emeklilik başvurusunda bulunmak istediğinde kurum seni hastaneye yönlendirecek ve yeniden rapor almanı isteyecektir.

@Beylikduzu

Malulen emekli olan hiç kimse çalışamaz.
Emekli başvurun sonunda ağır tanısı alırsan (rapor oranının %60 ve üzeri olursa) malulen emekli olursun ve çalışamazsın.

Bağ-kur yani 4b ile emekli olursan orta veya hafif tanı alsanda çalışamazsın.

Yönetmeliklerle ilgili sorunun cevabı da kısaca artık herkes standart 2021'de çıkan Maluliyet Tespiti Yönetmeliği'ne göre emekli oluyor.

Üst Alt