Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@yasinbey, öncelikle şifa dilerim 🙏 çapaya daha yeni gittik bu hafta çapanın sağlık kuruluna ulaşırmış dr raporu bakalım çapa ne zaman Bağcılar sgk ya yollar onlar da üst kurula ...rahat 2 ayımız var. Gözü görmeyenlere eziyeti gerçekten anlamıyorum yok düzelirmiymiş tedavisi varmıymış he evet var araba çarpınca açılabilir... Şaka gibi. Ampüteli olan insanlara da çile çektiriyorlar, işitme engellilere de ne dienir bilemiyorum

@yasinbey,

Benim hastalığımda doğuştan 2012 de aldığım engelli raporum vardı süresiz sadece onu dosyama ekledim. Durum bildirir raporuyla başvurmuştum. SGK bana sizi ağır dereceden 3.960 emekli ettiklerini söyledi. Hatta sık karşılaştığımız bir durum değil bu durum dedi. Peki yaşlılık aylığımı bağlanacak bna dedim. Evet yaşlılık aylığı başlanacak. Dediler. Biz malülüliyet servisiyiz dedi. Dosyanızı tahsis birimine ileteceğiz sorunuz varsa onlara sorabilirsiniz dediler. Durum bu şekilde oldu.

@zeytin81, aynen urastirip bezdirmeye calisiyorlar capadan sgk benim 10 gun surdu yazinin gitmesi fatih sgk ya onlarda 1 hafta sonra tekrar gonderdi saglik kuruluna toplamda 2 aydir bekliyorum daha oncesinide sayarsak ara karardan oncesiyle 6 ay oldu sanirim

Zafer Partisi 2008’de yapılan düzenlemeyi iptal edeceğiz. Ve 2008’den önceki düzenlemeye geri döneceğiz. Bunu bir çok kez açıkladık. Emekli ölümü beklenen kişi değil toplumun borcunu ödemesi gereken görevini yapmış bireydir.

Zafer partisi bunu yaparsa en düşük emekli maaşı 36bintl ile 40bintl bandına gelir.

Arkadaşlar 2 şubatta başvurduğum raporuma 17 nisanda ara karar çıkmıştı yedikule göğüs hastAnesinde solunum testi vs istemişlerdi onları bir haftada halledip durum bildirir raporum tekrar bölge sağlık kuruluna gönderilmişti, 22 mayısta inceleme sırasına alınmış 18 haziranda da ikinci ara karar çıkmış ve bunu bana kimse haber etmedi karaköydeki istanbul il sağlık müdürlüğüne giderek öğrendim
2. ara karar çıkma sebebi de doktorun solunum test sonuçlarımı istenilen detayda rapora girmemesi, birde yedikule sağlık kurulununda solunum testimi rapora ek olarak işlememesi yani yedikule göğüs hastanesindeki sorumsuzlar yüzünden, SGK çalışma gücü kararı veremedik o tarihte yapılmış solunum testlerinizi rapora işletip elektronik ortamda bize gönderiniz diye ara karar çıkarmış, 1 haftadır test sonuçlarımı rapora işletemiyorum doktorlar 15 temmuz yaz tatili falan derken görevleninin başında değiller, siz siz olun sağlık raporlarınızı yada durum bildirir raporlarınızı ısrarla isteyin tapılan tetkiklerle işlenen raporla karşılaştırın ben sağlık kuruluna çıkıştım raporumu verseydiniz ben bu sorunu fark ederdim dedim üst amirleri memurlara bundan sonra bütün hastaların raporlarını verin diye emir verdi benim olaydan sonra

Son düzenleme:
Ankara SGK Yüksek Sağlık Kurulundan da bugün kararım RED olarak çıkmış. Artık tek çare Anayasa Mahkemesine kaldı.
Not : Arkadaşlar kendi dosyanızı siz takip edin.
Bana memur 3- 4 ay sürer demişti ama kendim takip ettim ve 1 ay olmadan bütün sonuçlarımı çıkarttım.

@Dertli58,

Hocam niye beklediniz keşke gitseydiniz.
Benim karar, SGK'ya ve Ara karar için gönderdikleri Hastaneye kalsaydı daha bırak ara karar çıkmasını hâlâ Hastanede ki raporun onaylanmasını bekliyor olacaktım.

Bana 3.960 dan 1.dereceden emekli edildiğimin bilgisi verildi. 28 Temmuz dan yaşlılık aylığı için dosyamı tahsis birimine ileteceklerini söylediler

@grafakir, şu raporların hastalara ısrarla verilmeme sebebini gerçekten anlamıyorum.sanki kozmik oda bilgilerini istiyoruz.aa sahi ya o bile deşifre olmuştu dimi!

@grafakir,
Çok üzücü. Bende KOAH hastasıyım. Ara karar çıkmış. Sevk evinize gelecek dendi hala bekliyorum. Başka hastahaneye sevk yapılmış. Sft, kangazi istemişler tekrardan. Bekliyorum bakalım. Bu hafta gelmez ise kendim gidip alacağım sevki. Kimseyi emekli yapmak istemiyorlar. Hayırlısı bakalım.

@sslleck, hiç bekleme başvuru yaptığın sgkna git elden ara karar kağıdını al randevu falan uğraşma o hastanenin sağlık kuruluna direk git ben öyle yaptım

@hasanusta3838,

Ek1 listesinde hastalığınız tanımlı ise git bir avukata dava açın kardeşim anayasa mahkemesini beklemeyin, karar bizim lehimize çıkarsa açtığınız davadan bağımsız yeni başvuruda bulunursunuz, yok aleyhimize çıktı ise yok beklemiş olursunuz.

@grafakir,
Rapor hastaya nasıl verilmez yahu böyle keyfi iş mi olur illa amirlerinin söylemesi mi lazım. Böyle basit şeyler hiçbir şekilde vatandaştan yana inisiyatif almıyorlar.

@feramuz,

Durum bildirir raporları genelde hastaya verilmiyor. Direk SGK iletiliyor. Bende benimkini görememiştim

Durum bildirir raporlarını bile kendiniz gidip başhekimliğe onaylatın. Onların keyfine kalırsa yine çok beklersiniz... Yoksa SGK sisteminde gözükmez...

@Dertli58,
O rapor yazıldığı anda e-devlete düşüyor arama ekranina sağlık raporu yazın tek hekim imzalı sağlık raporu olarak çıkıyor

@dado84,
Benimki 3 aydır yok. ! Engelli raporunabda baktım, raporlara, durum bildirir raporlara da ...Yok.

@dado84,

Maalesef bna düşmedi sağlık kuruna sordum o size düşmeyecek direk SGK otomatik gidecek dedi. SGK gittim 3.960 günden emekli edildiğimi söylediler. Yaşlılık aylığı için dosyamı tahsis birimine ileteceklermiş. Malüliyet servisi 28 Temmuz dan sonra direk tahsis birimine gidin dedi

@Dertli58, Senin durumunda şu konuda bir mantıksız süreç var mesela neden 28 Temmuz 🤔 Hiç sormadın mı neden o tarihe kadar dosyam bekletiliyor diye.

O tarihte ne varmış o kısmı anlayamadım. Senin dosyan Sağlık Kurulu tarafından onaylanmış ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılmış. Dosyanın gönderilmesi için aradan günler haftalar geçmesine gerek yok zaten çünkü o birimde işin bitmiş.

Tahsis veya Aylık Bağlama Servisine gönderilen dosyaya bakılır ve aylığın hesaplanır tüm olay bu yani o kadar. SGK'nın bu durumu o kadar uzatmasının anlamı ne onu bilemedim 🙃

düşmüyor bende başvuru yaptığım sgk daki müdür yardımcısına rica edip istedim verdi neden diye sordu itiraz edicem belki elimde olmasını istiyorum başka bölge sgklar vermiş dedim

@BnymnYldz,
Sormadığımı nerden biliyor sunuz? Dys sistemi çalışmıyor zaten bu sürecin sonuçlanması 60 gün max 90 gündür dedi. Dosyanız yeni sonuçlanmış dedi. Takibini SGK gelerek yapabilirsiniz dedi Yoğunluk var dedi 28 Temmuz haftası dosya tahsis birimine gidin dedi.

@Dertli58, Yazdığım mesajı iyi okursan eğer, SGK'ya neden sormuyorsun veya gidip sorsana neyi bekliyorsun diye birşey dememişim sana.

Son sürecin neden bu kadar uzun süreceği konusunu hiç sormadın mı dedim.

Sormadığımı nerden biliyorsunuz diye değişik bir cevap veriyorsunuz. Bunun yerine gittiğimde sordum bu şekilde söylediler diyebilirsin zor değil.

Daha önceki sorularına da yardımcı olmak için yazdığım mesajlar gibi, yaşadığın son süreçte de ne yapılabilir diye konuşuyoruz.

Emekli aylığınızın hangi tarihte başlayacağı veya tahsis biriminde aylık bağlama işlemlerinin ne kadar kaç dakika sürdüğünü bizzat yaşadığım bildiğim için ona göre bir tarih söyleyecektim duruma göre. İyi Günler.

@BnymnYldz,

Çalıştığım için hızlı yazıyorum k bkmayın Bu bilgilere sahipseniz siz bu durumda emekli oldunuz? SGK da fazla soru sordurmadılar sadece maaş ile ilgili 28 Temmuz dan sonra tahsis bölümüne gidin dediler. Şuan dosya maluliyet servisindeymiş nasıl yapmamız gerekiyor. Birde maaş bağlınanca otomatik e devlette gözüküyor mu?

SGK tarafından dosya tahsis işlemi sonrası sms veya aranarak tarafımızı bilgi veriliyor mu? Bilginiz var mı

Son düzenleme:
Bugun aradilar beni %40Hafif düzeyde iş gücü kaybı raporu çıktı. Yani emeklilik olumlu. Darısı geride bekleyen diğer arkadaslara inş..
4200 prim olması lazımmış, benim eksik biraz , onu tamamlayıp emekli olacağım inşallah arkadaşlar..

@Leylek81, hayırlı uğurlu olsun valla çok sevindim, özel değilse skolyoz dereceniz ve başka bir rahatsızlığınız varmıydı sadece skolyozdanmı hafif derece aldınız

Üst Alt