Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@BnymnYldz, simdi anladim

Bugun mail attım SGK ya İsitme kaybım orta tanıyı karşılamasına rağmen durum bildirir raporu veren hastanenin eksik bilgilerin istenmemesi üzerine red kararı alınmış yüksek saglik kuruluna itiraz yapmış bulunmaktayım acilen ara karar ile eksik bilgilerimin ( ameliyat ve İsitme cihazları ile düzeltilemeyen ) bilgisini hastaneye ara karar çıkartılarak istenmesini talep etmekteyim , dedim

Yarında SGK sihhiyeye gidip dilekce yazacağım

@mehmet-41, ara karar yüksek saglik kurulunun cevabı mi? Aynı hastaneye mi sevk ettiler ? Siz zaten testleriniz var ablam dogustan engelli ameliyata uygun degil İsitme cihazı da kullanmıyor dersiniz ki bende öyleyim neticede ameliyat icin bazı şeyler var İsitme cihazı bende kullanmıyorum bunu talep etmesi yeterli bence bir daha test istemesi saçma olur siz bence gidince hastaneye bizden eksik bilgileri talep ediyorlar o yuzden boyle karar çıkardılar yanı heyet raporunuza açıklamanız lazım İsitme cihazı kullanmayıp ameliyata uygun olmadığını yazmaları lazım heyetin

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Manemm,

Biz emeklilik kararı beklerken tekrardan SGK'nın sağlık kurulu'ndan ara karar geldi daha önceki ara karar için aldığımız raporda yeterli bilgilere sahip olmadığı şeklinde bilgiler yer alan bir belge aldık daha önceki raporunda sadece konuşma problemi ve duyma problemi işitme testleri gibi bilgiler sisteme girildi şimdi yeni gelen ara kararda kişinin ameliyat durumu denge kaybı durumu işitme cihaz durumu kullanıp kullanamayacağı iyileşip iyileşmediği şeklinde bilgiler isteniyor ve gelen belgede Pendik eğitim araştırma hastanesine yönlendirmişler Çarşamba Kısmet olursa gideceğiz zaten gelen belgede Bir önceki raporun eksik olduğu da yazıyor ona göre doktorla konuşacağım tekrardan bir arıza çıkmasın diye

@mehmet-41, aynen konuşun biz SGK emeklilik icin başvurduk bizden istenen şeyler şunlar bunlari lütfen belirtin aylardır hastane hastane gidip geliyoruz SGK surekli detay istiyor o yuzden hassasiyet göstermesini isteyin heyet doktorundan insaallah , bende basa dönecek gibiyim süreç tekrar hastane tekrar durumu beklemek aylarca sürecek gibi bizi rezil ettikleri yetmediği gibi perisan ediyorlar

Aynen öyle yapacağım size de en baştan bize gelen evrağın aynısı vermeleri gerekiyordu boş yere emekliğinizi red geldi tekrardan başa sardınız İnşallah hayırlısı olur hakkınızda beklemek bir sorun değil ancak olumlu sonuç çıkması çok önemli hayırları sıralasın inşallah

@Dertli58,

Ara karar geldiği nasıl bildiriliyor Sms mi geliyor? Nasıl bir bilgilendirme yapılıyor. Geçtiğimiz ayın 26'sında ara karar çıkmış eve evrak gelmiş ondan önce 2 defa SGK'ya gidip sormuştum ama hala kurulda bilgisi verilmişti kurum içi bilgilendirme irtibat çok kötü ara karar çıkmış bir memur ise hala kurulda bekleyin diyor

Şubat ayında başvuru yaptık ilk başvuru Mart ayında tekrar ara karar çıktı temmuz'a kadar şu anda tam 5 ay bitti ve şimdi 2. karar

@mehmet-41,

Valla bende 10 nisanda başvuru yaptım. Ara ara bağlı olduğum sgk mail atıyorum. Henüz sonuçmadı olarak dönüş yapıldı. Arkadaşım 18 martta başvuru yaptı haziranın ilk haftası olumlu sonuç aldı.

Bende Şubat 15 de başvuru yaptım hâlâ sonuçlanmadı

@Dertli58,
Bence basvuru yaptığınız yerin dys de gördüğünüz servisine gidin öğrenin posta göndermiyorlar 3 kez posta göndermişler bende 1 aydir gelmiyor dedim çoktan gönderdik diyorlar posta falan hikaye gidin kendiniz öğrenin kararın açıklamasını yazan kağıdı talep edin işlemlerinize devam edin bence iletişimi koparıyorlar süreci uzatıp eldeki işleri rahatlatiyorlar ben 3 kez SGK gidip kendi sevk kağıdımı sonuc kağıdını red kağıdımı kendim aldım 3 kez de gönderdik dediler adreside teyit ettirdim gelmedi dedim gönderdik diyorlar gönderme servisinde sıkıntı var
@mehmet-41,

Genel olarak sonuc çıksa bile size posta gönderimi yapıldığını sisteme giriyorlar size gitmiş mi gitmemiş mi bakmıyorlar produsur ne ise onu yapıyorlar ne 170 ne mail ile bunu öğrenemiyorsunuz illa bağlı bulunduğunuz son servise gitmelisiniz Ankara sıhhiye de boyle malesef

@Manemm, posta 26'sında SGK'dan çıkmış şu an elimize ulaştı ama ben ayın 30'unda gittiğimde sonucu öğrenmeye gittiğimde ara karar çıktığını bana söylenmedi sadece dosyanız kurulda bekliyor dendi birbirlerinden hiç kimsenin haberi yok

@Manemm,

Bağlı olduğum sgk bu şekilde dönüş sağladı. SGK dan bahsediyorsunuz sanırım? DYS sisteminde sadece tepitte gözüküyor.

Sayın sigortalımız, Talebiniz incelenmiş olup işlemleriniz devam etmektedir. İşlemleriniz sonuçlandığında tarafınıza bilgi mektubu gönderilecek olup, E devlet uygulaması üzerinden işlemlerinizi takip edebilirsiniz, Sağlıklı günler diler bilgilerinize rica ederiz.

@Dertli58, dys sisteminde hangi servis bakıyor mesela benim 4 uncu emeklilik servisi 4 yazıyor bir yerde 1 yazıyor bu servisler en net bilgiyi veriyor en son hangi servisten hareket olduysa oradan öğrenmek durumun son durumunu öğrenebiliyorsun @mehmet-41, evet bende o yuzden birimlerin birbirinden haberi olmadığı gibi servisin kendi sisteminden görülüp postalanıyor bu posta SGK postasına bakan yerde artık aylarca bekleyen mi sırayla ağırdan mi gönderiliyor bilemiyorum bana hic gelmedi

Merhaba arkadaşlar banada % 86 raporla 2 tane yüzde elli üzeri hastalığım olmasına ve hastalık listesinde olduğu halde cuma günü red geldi. yüksel kurula itirazda bulundum fakat birşeyin değişeceğini sanmıyorum. sgk görevli kadın önünde 200-300 tane dosyayı gösterip sadece 3 kişiye onay verdiler dedi.

Üst Alt