Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Ben de orta düzey çalışma gücü kaybı ile 2 ay evvel emekli oldum. Bu süreçte şunu gördüm, Hastalık listesinde yazan her şeyin birebir karşılanması halinde onay veriyorlar. Sizin hastalığınız özelinde söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ki mutlaka haklisinizdir ama karşı tarafın niyeti emekli etmemek olduğundan siz kesinlikle ameliyat olmamanızdan kaybettiniz.@bordobeyazz, ameliyat olmadım cunku ameliyat olması icin doktor onay veriyor 20 yıldır heyet raporu çıkarırım bir tane demedi ameliyat diye kan uyuşmazlığı var ve abimde aynı şekilde tamamen İsitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan birisi ve ameliyat ile düzelmeyen derken ameliyat uygun degil demektirde dahildir implant uygun olana ameliyat olur, olmayan bu hakkı elde edemez diye bir kaide yok cunku her İsitme engelli ameliyat olmaz sadece yakın zamanda veya ani İsitme kaybı yaşayan kişiler icin uygun olabiliyor 12 yil aşımında İsitme kaybında ameliyat olmuyor veya bazi faktörler çerçevesinde yapılmıyor diye biliyorum , ben dogustan 36 yıldır İsitme kaybi var engelli raporunu verirken 2008, 2016 engelli raporu 120 dsb üstü ikiside ve 2025 durum bildirir raporu var( 120 dsb üstü) doktor 2016 da ameliyat falan olmaz demişti dogustan gelen İsitme kaybı başvurumda doktorlar da , SGK sağlık kurulda görüyor SGK bunun icin ayrı yazılması gerekir mi? Hastane tanı koymaz direk İsitme kaybını sensoriel mi degilmi bildirir implant varmi bildirir rapora yazar SGK ameliyat olmayan birine red verebilir mi ? Bunu onların bilmesi gerekirdi diye düşünüyorum