Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Evet önce böyle geliyordu bugün ara karar çıkmış diye yazarak sağlık kurulunun yazısını alıntılıyarak maile eklemişler.

@BnymnYldz,

Bünyamin Bey dönüşünüz için teşekkür ederim fakat ilk başvurumda teslim ettiğim evrak ve raporlarım sonrası karar veremedikleri için zaten sağlık kurulu mart ayında ara karar çıkarmış ve ara karar sonrası istedikleri evrakların teslim edilmesine rağmen haziranda tekrar ikinci bir ara karar çıkmasına anlam veremiyorum. İstedikleri evraklar arasında görme alanı testi isteniyor ilk başvurumda istedikleri görme alanı testi için ilgili cihaz her hastanede olmadığından 3 ay sonrasına randevu vermişlerdi şimdi o rapor süresi 6 ayı doldurduğu için bitti ve yine minimum 3 ay sonraya gün verecekler karar vs derken sonuca varması yine 6 ayı bulacak maalesef.

İnanın engelli bir birey olarak hem ben hem de bana bu süreç içersinde refakat eden aile üyelerim çok yorulduk sabrımız da ümidimiz de tükendi maalesef ..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Dertli58,
En son martta ara karar çıkmıştı dys de bölge sağlık kurulu büro işlemleri son hareket 5 mayısta olmuştu gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyordu öyle takılı kalmıştı halen öye yazıyor.

Geçtiğimiz haftadan beri iki üç kez mail attım ve her seferinde sğlık kurulu karar aşamasında diye yazdılar. Bugün mail attım yine sordum ara karar çıkmış diye cevap geldi.

Göz hastalığı benimkisi görme alanı daralması.

@caan006,

Cok dogru söylüyor gidip kendi servisinizden öğrenin girişteki SGK memurlarin dahi haberi olmuyor dikkat edin

@Batax, boyle bir durumda bunun usulsüzlük olduğunu nasıl ispatlayabilirler yanı ikinci ara karar vermemenin nerede karar verilemeyeceğine dair bir bilginiz varmi acaba bilmediğim için soruyorum

Arkadaşlar ikinci ara karar çıkması normal midir normal değil ise nasıl bir yol izlemeliyim ?

Daha önce ilk ara karar sonrası üzerine tekrar ara karar çıkan arkadaş oldumu acaba tek bana mı denk geldi ?

Tamam sanırım 2 ara kararına göre gözlüklü olarak rapor isteniyor ona test edip son aşamasına karar verilecektir zaten sağlık kurulu iyice b.ku çıkardı iyice zorlaştırmaya başladı.

@İstanblue34, bende gozlerden urasiyorum ilk gittim hastaneye sonra ara karar icin ist universitesi capa tip fakultesine ara karar icin yonlendirdiler bendede glokom var dogustan sol goz iptal sag goz %50 filan gormuyor capa 1 ay once sgk gonderdi onlarda saglik kuruluna gonderdi hala bekliyorum bende toplamda 6 ay olcak bakalim ne olcak ama ben engelli emekliliginden bas vuru yaptim bunlar maluliyet olarak gondermisler anlamadim gitti...

Gelmiş geçmiş olsun dostum, ara karar için dosyan bölge sağlık kuruluna ulaştığından itibaren 2 ay içerisinde karara bağlanıyormuş 1 ay geçtiyse üzerinden temmuz ortası veya sonunu bulur sonuçlanması. Engelli emekliliğide malulen emeklilikte tek çatı altında toplanıp malülen emeklilik iş gücü kaybı oranı olarak değerlendiriliyormuş, önemli olan engelli emekliliğine başvururken doldurduğun formda 28/5 %60'a kadar iş gücü kaybı tesbiti kutucuğu işaretlrnmiş olmasıdır. Yanlışım var ise bilen arkadaşlar düzeltebilirler.

@İstanblue34 merhaba bizimle aynı hastalık.eşimin de rp.kendinden mutasyonlu aile geçişli değil raporumuzu göremedik ama teşhisde.iki gözde körlük yazıyor e nabız a baktığımızda.biz mart 13 de başvurduk ne ara karar ne karar çıktı.istanbul Bağcılar sgk hastanede İstanbul eğitim araştırma ( samatya) . Demek ki bizden de isteyecekler .sizin ilk ara karar basvurunuzdan ne kadar sonra çıkmıştı? Benim eşim zaten çalışamıyor yıllardır malulen emekliliğe basvurduk biz. Eşim artık neredeyse hiç göremiyor onun merkezden yanlara doğru başladı görme kaybı . Şu hastalığa bile ara karar çıkarmaları çok enteresan.oct çekildi mi size ? Bizim dosyamızda bir tek o var. Eğer yoksa onu muhakkak isteyin çeksinler. Bir de flash erg midir nedir onu isterlerse yandık sadece Marmara da varmış ve hiç randevu falan yok yıllarca bekle ki emekli olasin .. bir de size eğer takip etmiyorsanız iyi bir haberim var . nanoscope firması rp liler için görüşü arttıran bir tedavi gelistirdi bu ayın sonunda fda dan ilac ruhsatı çıkarmak için basvuracak.onay cikarsa ve tedaviye erişebilirsek süper olacak. Kolaylıklar dilerim

@zeytin81,

Merhaba,

Öncelikle bilgi ve dilekleriniz için teşekkür ederim.

Eşinizin engelli emekliliği için hastaneden aldığınız %40 ve üzeri engel oranına sahip olan raporunuz ile eşinizin bağlı bulunduğu SGM ye başvurdunuz mu ?

Yazdıklarınızdan SGM ye başvurmadığınız hissine kapılmamak maalesef ki çok zor, umarım yanılıyorumdur.

Durumu netleştirebilmek adına başvurunuzu nereye nasıl yaptığınızı ve başvuru sürecinizi kısaca anlatabilir misiniz ?

@zeytin81,

Merhaba;
Bende de göz ile alakalı problem var. Benim süreçten anladığım ilk durum bildirir raporu için sevk ettiklerinde tüm branşlara giriyorsun ve detaylı inceleme yapılmıyor sadece ne problemin olduğu bildiriliyor. Bunun üzerine ne problemin var ise ara karar ile polikliniğe sevk ediyorlar. Benim ilj durum bildirir raporum 24.03 de kurula gitmişti ve Mayıs sonunda ara karar çıktığını 170 de açık olan kaydımı kontrol ettiğimde öğrendim. Ara Karara da bir çok kontrol ve veb erg istediler öncesinde Haydarpaşa ya gittim orada kimse ne yapacağını bilmiyor beni normal muayeneye gönderdiler ancak veb erg yoktu. iyi ki de yokmuş çünkü bana orada tek hekim raporu vereceklerdi ancak ara kararda da yazdığı gibi kurul raporu isteniyor ve tek poliklinikte muayene oluyorsan bu rapor 3 Uzman imzalı olması gerekli. (Genelgede de yazıyor) Ardından Marmara Üniversitesi hastanesine gittim veb erg için ancak bana eylül ekimde sıra geleceğini ilettiler. Ardından oradan çıkıp Kartal Lütfü kırdal şehir hastanesine gittim ve 02 Temmuz a veb erg için randevu aldım. Ardından muayene randevusu alarak diğer kontrollerimi yaptırmak için gittiğimde bana polikliniğe değil kurula gideceğimi iletip beni kurul a yönlendirdiler. Kurula gittim evrak kayıttan geçerek Sgk birimine gittiğimde 3 Uzman imzalı rapor olması gerektiğini onlar bildirdi ve işlemlerim doğru şekilde ilerlemiş oldu.

Ara kırar çıkarsa Kartal Şejir hastanesine sevk alıp direk kurul bölümüne gitmenizi öneririm. hem sürece hakimler hem de veb erg sırası 15 gün sonraya verilebiliyor.
m

@İstanblue34,
Merhaba;

Burada aslında gittiğimiz hastanelerde doktor raporlarının eksik olduğunu düşünüyorum. Doktorlar ara kararda istenen tüm işlemleri yapmıyor ya da işlemlere dikkat etmiyor. bu durumda da istenilen şekilde rapor gelmediği için tekrar ara karar çıkıyor. Örnek olarak ilk durum bildirir raporum için gittiğim kurulda yalandan gözüme bakıp bi film çekip gönderdiler ilaçlı ilaçsız kontrol yapılmıyor detaylı muayene yapılmıyor. bu duurmda da ara kara çıkıyor normal olarak. İlk rapor aldığımda girdiğim makine sayısını hatırlamıyorum bile o kadar çoktu. Şimdi ara kararda 4 5 adet kontrol istemişler doktor bunlara bakıyor mu bakıyorsa rapora tüm istenilen işlemleri yazıyor mu sorguluyorum. sizlerinde sorgulamasını öneriyorum. Tüm istenilen işlemler yapılır ve rapora sonuçları yazılırsa tekrar ara karar çıkacağını düşünmüyorum. İşin özeti gittiğimiz doktorlarında umursamazlığı bizi bu duruma sokabiliyor.

@BnymnYldz,

Merhaba;

Burada herkesin genelgeyi araştırması ve okuması gerekiyor. Gelen ara kararlarda Sağlık kurulu raporu diyor. Ancak Çoğu kişi hastanelerinde yanlış yönlendirmesi ile buna kurullar da dahil Tek hekim rapor alınıyor. Ancak tek hekim raporu sağlık kurulu raporu değil. Sağlık kurulu raporu eğer poliklinikte tek hastalıktan bir muayene olacak ise kurula girilmiyor evet ama raporun 3 Uzman imzalı olması gerekiyor ki kurul raporu statüsüne ulaşsın. Bu durumu ben Kartal Şehir hastanesinde fark ettim öncesinde gittiğim tüm hastaneler Tek hekim rapor alacaksın dedi ve yanlış yönlendirdi Yanlış yönlendirmeler sonucu işin sonunda 3 Uzman imzalı kurul raporu olması gerektiğini öğrendim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynen doğru hocam bende kartaldan durum bildirir raporu için 8-9 doktora girip muayene oldum ve en son heyete girdim

@İstanblue34, ben doğru anlatamadım kusura bakmayın.ilk. 2023 te alınmış yüzde 90 engelli raporumuz var diye sgk Bağcılar a gittik.onlar bize dediler ki malulen emeklilik için yeniden rapor almanız gerek ,eğitim araştırma veya üniversite hastanesinden kurula randevu alın randevu tarihinden 3 gün önce bize gelin sizi sevk edelim.sevk yazısı ile gittik İstanbul eğitim araştırma hastanesine.13 martta başvurduk 18 martta kurula gittik 17 nisandan beri de sgk kurulda . 170.e de kayıt oluşturduk Bağcılar a da gittik hepsinde süreç devam ediyor dendi.hiç ara karsr falan yok.dosyamizda sadece oct filmi var.görme alanı testi yapılamıyor sanırım görmediğinden. Raporumuzu da göremiyoruz sadece e nabız da teşhis iki gözde de körlük denmiş başlık da retine bozuklukları.rp bile denmemiş..
Bir de eşim yazılım geliştiriciydi ama artık çalışamıyor zaten yıllardır.hatta biz emekli olma şansı olduğunu bilmediğimizden ilk annesinin maaşını almak için Ankara'ya basvurmustuk.onda malûl olduğuna karar verildi bizden muhtaçlik belgesi istendi.sonra sgk daki bir çalışan niye malulen emekliliğe basvurmuyorsunuz diyince biz böyle bir hakkı olduğunu öğrendik.yillar önce bile basvurabilirmisiz yani
@cfylmaz verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim çok iyi oldu.eger ara karar çıkarsa bu erg için en azından fazla zaman kaybetmeyecegiz. Süreç tamamlandığında muhakkak buradan paylaşacağım.

Arkadaşlar merhaba bişey soracağım size benim 2006 girişim ve 5500 prim günü var ara karar sonrası şimdi artık nihai karar bekliyorum da sormak istediğim şu var SGK daki abi dedi ki daha günü dolmayan hizmet süresi bekleyenlere genelde red veriyorlar ama süreyi dolduranları çok fazla ugrastirmiyorlar demişti gerçekten boyle mi acaba ?

@santomarine

Bence sağlık kurulu da şey gibi hani askerlik muayenesi olurduk eskiden esnafı toparlarlardı oraya 😄 kurulda toplama bence sağlık konusunda hicbisey bilmiyorlar bence bu olay yine eski sisteme döner kaç sene sonra bilmiyorum ama mutlaka döner

@cfylmaz,

Merhaba,

Evet çok haklısınız benden ikinci çıkan ara karara göre ilk ara karar da istenen detay, inceleme ve raporlar o kadar farklı ki madem böyle detay isteyecektiniz ilk ara kararda belirtselerdi ona göre istedikleri evrakları hazırlar boşu boşuna 2 ay kaybetmezdim.

Detaylı bilgi, öneri ve yorumunuz için teşekkür ederim sağ olun.

@zeytin81,

Merhaba,

@zeytin81 Hiç önemli değil, olabilir kusurluk bir durum yok.

Sürecin SGM den aldığım bilgilere göre normal şartlarda iki ay içerisinde nihai ya da ara karara varması gerekir, sizin süreç araya bayram tatili vs girmesinden dolayı belirtilenden biraz daha uzamış sonuçlanması eli kulağındadır diye düşünüyorum.

İsterseniz başvuru yaptığınız Bağcılar SGM'ye şahsen ya da bagcilarsgm@sgk.gov.tr mail aracılığı ile danışabilirsiniz.

Benim Rerinitis Pigmentoza + Görme alanı daralması rapor oranım %76 ..

İlk başvurum 21 ocak 2025 ilk ara karar çıktığı tarih 12 Mart 2025, ara karar için istedikleri detaylar;

* Anemnez muayene bulguları, tanısı.

* Her iki gözde periferik görme alanı (Sensitivite 10db altı çalışılarak yapılan tetkikte dört kadran da 10⁰ ye kadar daralarak sekel oluşmuş absolu görme alanı defekti olup olmadığını içeren)

* MEDULA skr teminine, tedavi ve takip olduğu tüm sağlık kuruluşlarından reçete epikriz rapor vb temin edilmesi.

şeklindeydi bilginiz olsun, kolaylıklar diliyorum umarım süreciniz hayırlısı ile en kısa sürede sonuçlanır.

Bunarın üzerine bana 26 Haziran da (dün) yine maalesef ara karar çıktı.

Burada arar kararın çıkması sorun değil de, esas sorun ara karar için hastanelerde SGK'nın arar kara için istediği cihazların olamaması. Cihaz hastanede yoksa, o hastane üniversite hastanesi değildir. Göz hastalıkların en üst ve en detaylı muayene için olan cihazlar üniversite hastanelerinde bulunur. Göz hastalarında rapor çıkaracakların kesinlikle üniversite hastanesinde rapor çıkartmaları gerekir. Ayrıca arar kararın çıkmaması için de hastalığınıza bağlı tam muayene için tüm cihazlardan test ve tetkik isteyin. Bu şekilde olursa, SGK sizden arar karar vermeden direk karara bağlayacaktır.

@Batax,

İlgili doktorlarında bilgili olması gerekiyor bu konuda, ara karar için yazılan sevk kağıdında istenen evrak ve detayları okumadan işlem yaptı doktor. Doktora ilk ara karar için istenen evrakları söylemek için iki adım yanaştığımda geride durun biliyorum işimi öğretmeyeceksiniz heralde diye karşılık aldım, eşimde yanımda olduğundan üslubuna gerektiği gibi cevap vermedim eşim bu tür polemiklerden çok korkar nihayetinde kibirli egolu ve bilgisiz doktor yüzünden ikinci ara karar çıktı istenen evrak ve tetkikkeri okumuş olsaydı sonuç böyle olmazdı diye düşünüyorum.

Vakit ayırıp dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Ben %47 engelliyim 2006 girişliyim 6074 günüm var..Normalde 3 derece olan 20 yıl 4380 günündü.Şimdi geriye çektiler 18 yıl 4100 gün çıkardılar aslında ben 2026 kesin emekli olacaktım sağolsun SGK bizi aşağıladılar.Neyse ben başvurdum SGK ya ben hastaneye sevketiler.Hastanede herşeyimi incelediler ama yüzdesi söylemediler..Arada 1.5 ay geçti tekrar SGK ya uğradım red cevap geldi.Neymiş de işgücü kaybım yokmuş ve çalışabilir cevap geldi..Ben göz ve işitme sorunum var..SGK personel istersende itiraz et dedi ama yinede kabul etmiyecekler ded..Başımızdakiler sağolsun hakkımı yediler

@ozgur3005,

Emekli suya düştü artık ben başvurdum red geldi..Hiç boşuna heveslenme

süreyi dolduranları çok fazla ugrastirmiyorlar demişti gerçekten boyle mi acaba ?
Hayır uğraşıyorlar..Emekli artık bitti

@dado84,

Yanlis anlamışsın uğraşıyorlar söyle emekli olamayan ile uğraşmıyorlar veriyorlar reddi olabilen ile uğraşıyorlar dayat ara kararı ver araya kaçan raporu cikart durum raporu zart zurt cok uğraşıyorlar emeklilik hakkın olsa dahi 100 kişi başvurmuş ise 3-5 kişi anca çıktı şimdiye kadar, kimisine usulüne uygun kimisine usulsüz aciklamasi yok yasa çıkalı 6 ay oldu kac engelli gördünüz duydunuz emekli olan ? Emin olun eski vergi indirim uzerinden emeklilik olsaydi suanda binlerce engelli emekli idi suanda binlercesinin hayalleri yıkıldı umutsuzluk degil gerçekler umutsuz vaka malesef

@Manemm,

Doğru söylüyorsun eyt nin acısını bizden çıkarıyorlar pat diye emekli yaptılar insanları ellerinde bütçe olmadan şimdi bir günah keçisi lazımdı onlara o da bize denk geldi

Arkadaşlar sakın ola ümitsizlige kapılmayın . Allah AKP milletvekili Osman Gökçek'i 300 milyon tl lik vilada oturtum sizin 15000 TL alacagınız emeklilik hakkınızı yani kazanılmış hakkınızı yine AKP millet vekiline elinizden aldırtıyorsa sizler cennete gideceginiz için. Sakın isyan etmeyin CHP nin ekonomik kriz var yalanına inanmayın. Bu yanlışı AKP ve ortagı MHP iktidara tekrar % 70 oy oranı ile gelirse düzeltecekmiş . Sakın üzülmeyin kahrolsun CHP

Üst Alt