Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

%60 oran yazan birisi malulen emekli olur. Burada bilgi hatası olmuş yani %59 olsa orta seviye ile yaşlılık maaşı bağlanır.
Burada bir yanlışı düzelteyim.
Sigortalı olmadan önce hastalığı var ise malulen emekli olamaz. Malullük yönetmeliğinde geçer bu SGK bu konuda yanlış işlem uyguluyor bu şekilde emekli olan var ise itiraz dilekçesi versin sonuç çıkmaz ise de dava açabilir.

Madde 5/d bendi

MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ

İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete Tarihi: 28.09.2021 Resmî Gazete Sayısı: 31612

(3) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünü ağır düzeyde veya vazifesini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engeli sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz.

@sabi88
1800 günle mi, 3600 günle mi emekli oldun ayrıyeten 2007 de 18 yaşını doldurmuşmuydun

2008 Ekim tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için: 4 (a)’ dan malulen emekli olan sigortalı 4(a)’lı olarak işe girmesi halinde, malullük aylığı kesilir. 5510 sayılı Kanun’un 27 nci maddesi gereği hakkında tüm sigorta kolları uygulanır.
4 (b) kapsamında ilk defa 01/10/2008 sonrası sigortalı olanların malullük aylığı 4 (b) kapsamında çalışması halinde 5510 sayılı Kanunun 27 nci maddesi gereği kesilir ve hakkında tüm sigorta kolları uygulanır.

Burada bir yanlışı düzelteyim.
Sigortalı olmadan önce hastalığı var ise malulen emekli olamaz. Malullük yönetmeliğinde geçer bu SGK bu konuda yanlış işlem uyguluyor bu şekilde emekli olan var ise itiraz dilekçesi versin sonuç çıkmaz ise de dava açabilir.

Madde 5/d bendi

MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ

İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete Tarihi: 28.09.2021 Resmî Gazete Sayısı: 31612

(3) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünü ağır düzeyde veya vazifesini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engeli sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz.
Bunların doğuştan gelen rahatsızlığı var. Nasil malulen emekli olmuşlar yani memur hatası var mi?
Bakın arkadaşlar memur hatası olsa bile sgk 5 yil dolmadan tüm sistemi tekrar kontrol ediyor ve yanlışlıkla verilmiş işsizlik maaşı, fazla ödeme ya da emekli maaşlarını faizi ile geri istiyor. Doğuştan engeli olup malülen emekli olanlar bunu dikkate alsin.

Bunların doğuştan gelen rahatsızlığı var. Nasil malulen emekli olmuşlar yani memur hatası var mi?
Bakın arkadaşlar memur hatası olsa bile sgk 5 yil dolmadan tüm sistemi tekrar kontrol ediyor ve yanlışlıkla verilmiş işsizlik maaşı, fazla ödeme ya da emekli maaşlarını faizi ile geri istiyor. Doğuştan engeli olup malülen emekli olanlar bunu dikkate alsin.
Şimdi söylemek istediğim de tam olarak bu doğuştan gelen hastalığı olanlar mutlaka SGK ile görüşmeli yönetmeliğe göre malulen etmemeli.

@sabi88
1800 günle mi, 3600 günle mi emekli oldun ayrıyeten 2007 de 18 yaşını doldurmuşmuydun

2008 Ekim tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için: 4 (a)’ dan malulen emekli olan sigortalı 4(a)’lı olarak işe girmesi halinde, malullük aylığı kesilir. 5510 sayılı Kanun’un 27 nci maddesi gereği hakkında tüm sigorta kolları uygulanır.
4 (b) kapsamında ilk defa 01/10/2008 sonrası sigortalı olanların malullük aylığı 4 (b) kapsamında çalışması halinde 5510 sayılı Kanunun 27 nci maddesi gereği kesilir ve hakkında tüm sigorta kolları uygulanır.
Bu kanun 2025 yılında yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelikle bunu geçersiz kıldılar diye biliyorum. Dolayısıyla bunu bende çok söyledim şu anda bunu uygulamıyor.

@Serhat/,

11/02/2025 sgk ya başvuru yaptım
18/02/2025 hastane sevkim yapıldı
22/10/2025 ara karar çıktı
21/11/2025 maluliyet aylığı bağlanmasına karar verildi yer Eskişehir
Hastalığın ilk sigortalı olmadan önce ise malulen yapamaz bunu öğrenip ona göre itiraz etmelisin.

Şimdi söylemek istediğim de tam olarak bu doğuştan gelen hastalığı olanlar mutlaka SGK ile görüşmeli yönetmeliğe göre malulen etmemeli.

Bu kanun 2025 yılında yürürlükten kaldırıldı. Yeni yönetmelikle bunu geçersiz kıldılar diye biliyorum. Dolayısıyla bunu bende çok söyledim şu anda bunu uygulamıyor.

Hastalığın ilk sigortalı olmadan önce ise malulen yapamaz bunu öğrenip ona göre itiraz etmelisin.
Ben hayatım boyunca sadece 1 kere işsizlik maasi aldim. 10 ay olarak ama 6. Ayda is buldum dememe rağmen sgk memuru bir sey olmaz al işsizlik maaşını dedi. Ümraniye sgk memur hatası yüzünden 4 yil 9 ay sonra son 4 maaşı faizi ile aldılar. Sgk avukat vekalet ücreti bile sokmuşlar yani memur hatası olsa bile parayı alan ve harcayan benim o yüzden ödedim. 3 ay daha geçse 5yil dolsa zaman aşımı ödemezdim.

Akp bu aralar sürekli şunları dile getiriyor.

Emekli maaşları ve sayısını düşürmemiz lazim
Sosyal yardımları kesmemiz lazim
Yoksa sistem çalışamaz ve çark dönmez demeye başladılar.

Secim zamani vatandaşlık para yardımı

Emekli sayısı ile emekli maaşlarını her yil düşürecekler gibi...

Engelli emeklilik ile başladılar arkası gelir.

@sabi88

5877 günüm var emekli olmadım sadece çalışma gücü tespiti yapıldı emeklilik başvurusu yapabilmemin onayı geldi 19 yaşında sigorta girişim oldu

Evet hastalığım doğuştan ilk engelli raporumu işe başladıktan sonra aldım yapamiycâklarını biliyorum ama sgk şuan biz istediğimizi malulen istediğimizi engelli emeklisi yaparız diyor kimse bişey yapamıyor herşey onların elinde maalesef

Son düzenleme:
Akp bu aralar sürekli şunları dile getiriyor.

Emekli maaşları ve sayısını düşürmemiz lazim
Sosyal yardımları kesmemiz lazim
Yoksa sistem çalışamaz ve çark dönmez demeye başladılar.

Secim zamani vatandaşlık para yardımı

Emekli sayısı ile emekli maaşlarını her yil düşürecekler gibi...

Engelli emeklilik ile başladılar arkası gelir.
Bugün şubeye gittim dilekçe verdim, mayıs ayında muracat ederken tahsis talebinde bulunmuşum, sordum şeflerine peki geçmişe dönük maaşı alacakmıyım dedim, " bizim elimizde değil sağlık kurulu başlangıc tarihini belirtiyor ama en fazla bir veya 2 ay geriye dönük öder oda raporu onayladıkları tarih olur " dedi.
11. aydaki havale işlemi sağlık kurulu kendi içindeymiş şubeya daha evrak yollanmamış geri.

Aile yardımı bahanesi ile doğu bölgelerinin oyunu alacaklar bazı arkadaşlar hevesleniyor ama işin içinde kaymakamlık yada aile bakanlığı varsa paranın nereye kanalize olacağı belli.

Üst Alt