Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

14 yıldır OKB tanısı ile hangi oranda rapor alabilirim?

olumlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 14 yıldır OKB hastasıyım ilk 7 yıl tedavi gördüm ilaçla ( raporlu ) iyilestim ilaçları bıraktım üstünden 1 yıl geçmeden çok şiddetli bir şekilde tekrarladı o günden bu yana 7 yıl daha geçti üstünden . Toplamda 14 yıldır ben bu hastalığı yaşıyorum . İlaçlarım hep raporluydu. Geçen yıl 4 ay özel psikologa gittim çok az bir iyileşme olsa dahi eskisine geri döndüm yine . İlaçlardan tedaviden ümidimi kestiğim için son 2 yıldır sadece ilaç kullanıyorum doğru düzgün birkaç defa tek gittim hastaneye . ama durumum çok kötü günümün büyük bir bölümü temizlikle geçiyor . Sürekli temizlik yapıyorum . Tiksindigim hiçbir şeye dokunamiyorum . Kpss calisamiyorum hiçbir şekilde . Kendimi çevreden çok fazla soyutladim . Okulu bile o kadar zorlukla geçtim ki yurtta kalamadim tek başıma çok büyük maddi sıkıntılar çekip eve çıktım ama yine fayda etmedi yine takıntılar diz boyu . Heyete girmeye karar verdim ekpss için sizce kurula girsem bana yüzde kaç rapor oranı verirler lütfen bana yardımcı olun bu konuda hiç bilgim yok . Girmeli miyim girsem bile yüzde kaç verirler bana raporu 40 ı geçer miyim bilgisi olan lütfen yorumlar yapsın yardımcı olsun bana

Dün doktora gittim sen ağır OKB sin dedi seni 6 ay takip etmem lazım rapor için . Çünkü tedavini son 2 yıldır aksatmissin dedi . Sizce 6 ay sonra verir mi

heyete çıkacaksın beni fazla durdurmadılar bile tamam sen çık doktorun sana bildirecek dediler paranoid şizofreni hastasıyım

Doktoru dinlemem sanki çok iyi olacak çünkü son 2 yıldır kontrollere düzenli gitmedim evet ilaç alıyordum ama gitmedim doktora . Bu yüzden zaten düzenli takip etmem gerek dedi . Ben de bilemiyorum ne kadar oran verirler malesef 5 6 ay bu belirsizlikle kalacam

Şu an için 6 ay takip önermişler..%40 kesin alırsınız... Hekim ağır okb'siniz demişse tedavi ile düzelmeyen %60 verilebilir.. kontörlerine düzenli gidin.

@olumlu,

Çok teşekkür ederim hocam inşallah alırım dediğiniz gibi

@OğuzHan112 hocam çalışabilir veya çalışamaz gibi ibare yer alır mı . Çünkü zaten sadece ekpss için istiyorum kendimi dışarıya atmak sosyalleşmek için . Çalışamaz derse her şey daha kotu olur benim için . Sizce bu durum ne olur

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

@OğuzHan112 Hocam ben okul öncesi öğretmeniyim . Ekpss den atanirsam öğretmen olabilir raporu alabilir miyim OKB için . Ya da düz memurlukta falan sorun olmaz değil mi

Öğretmen olur raporunu heyet değerlendirip karar veriyor.. bir problem olacağını sanmıyorum öğretmen olabilirsiniz.

@olumlu,

@OğuzHan112 hocam merhaba yarın kontrolüm var geçen hafta rapor ile ilgili konuşmuştum doktorumla bu hafta da kafama takılan sorular var sorsam benim için iyi olur mu . Bana 6 ay takip önermişti. Acaba 6 ay dolmadan rapora başvursam bir sorun olur mu . Ekpss için yetiştirmek istiyorum bana ne oran verilecek bilmediğim için neye calisacagimi bilmiyorum .

@OğuzHan112 hocam okulum 1 yıl uzadı bir dersten kaldım bahar döneminde . Acaba ekpss ye girebilir miyim

Merhaba.
Kafana takılan soruları elbette sizi takip eden hekime sorabilirsiniz.. herhangi bir mahsuru yok.

Hastalık veya şikayetleri hekimden saklamak ileride size zorluk çıkartabilir, zorluk çıkartabilir kastım sizin sağlık durumunuzla ilgili. Her şeyden önemlisi önce sağlık diyoruz.

6 ay dolmadan rapor başvurusu kabul edilmiyor.. 6 ay bile çok erken En az 1 yıl olmalı, tabii bunu hastane ile görüşürseniz özellikle hekiminizle, heyet konusunda size yardımcı olabilir.

Sizin okb tanısı vardı değil mi? Yani size verilecek puan şu an için %40 gibi görünüyor.. daha üst puanlar için uzun süre takipli düzenli kontrolleriniz(tedaviye rağmen düzelmeyen) olmalı.

Hastalıklar raporlar ilaçlar daha çok bunlarla ilgileniyorum.. diğer sorularınızı diğer arkadaşlar cevaplayacaktır..oldukca soru alıyorum bir de bunlara girmeyelim🙂

@olumlu,

Rica ederim.

Geriye doğru baktım.. tedavi süreciniz oldukça uzun fakat; sanırım daha çok özel hastane veya kliniklerde olmuş.

Hayırlısı olsun diyelim/kontrollerinizi devlet Hastanesi'nde ve düzenli olarak yapın 🙋

@olumlu,

@olumlu,
Buna cevap vereyim,lisans okurken lisans düzeyinden ekpss girebilirsin. ama atama olduğu dönem mezun olman gerekiyor. bahar ayında ekpss ye gir puanını al. yaz okulu varsa okulunda yaz okulunda dersini vermeye bak. bazen aralıkta da atama yapabiliyordu eskiden. şimdi akademi geldi ne şartlar olacak ona bilgim yok. ama puanını almaya bak bitince sonraki atamaya yetişirsin

@OğuzHan112 hocam ben hep devlet Hastanesi'ne gittim bir ara sadece 4 ay gibi bir süre özel psikiyatriye gitmiştim . Şimdi devlet Hastanesi'ne gidiyorum kimi donemlerde şikayetlerim azaldı kimi donemlerde yaşarken ölümü tattım bu takıntılar çok artıyor kimi donemlerde . Geçen yıl 2 ay gibi bir süre kendim ilaçları kestim ama durumum daha kötüye gitti . Hepsini doktora anlattım geçen sefer . Senin durumun ağır OKB derecesine giriyor dedi . Raporu sorunca sen tedavini aksatmissin ilacını birakmissin seni 6 ay gozlemleyip öyle rapor oranı verebilirim dedi

@Ben_Claudius,
Çok teşekkür ederim

@olumlu,

OKB hastalığından en az %40 oran alırdın senin hastalıkların geçmişin bir hayli uzun zaman olmuş kardeş .Sistemde zaten görünür daha önceki muayenelerin. Yeni hastalar icin 6 ay takip önerilir senin 6 ayı doldurmayı beklemeye gerek yok.muayene oldugun doktoruna kullandığın ilaçlar icin ilac raporu yazdır.Ve durum bildirir raporu iste.heyete başvur.Çok rahat %40 oran alırsın

@fenerliyizz,
Çok teşekkür ederim hocam inşallah en kısa zamanda oranı alırım

hocam ben üniversite okuduğum için okuduğum şehirde gittim 4 yıl şimdi memlketetime gelince bu hastaneden devam ettim . Son 2 yıl düzensiz doktora gittim bir ara kafama göre çok yan etkisi olduğu için 2 ay ilacı bıraktım ama tekrar kullanmaya başladım ilaçlarım hep raporluydu . Doktor bana yeni geldin seni 6 ay gözlemlemem gerek dedi ben de zaten bu durumu anlamadım ortada zaten her şey . Geçse bunca yıl boyunca geçerdi zaten dedim

@OğuzHan112 Hocam ben okul öncesi öğretmeniyim . Ekpss den atanirsam öğretmen olabilir raporu alabilir miyim OKB için . Ya da düz memurlukta falan sorun olmaz değil mi
[/QUOTE]

Öğretmen iseniz rapor almayın.

@Gokayy neden hocam sorun mu çıkıyor öğretmenlik için öğretmen olamaz mıyım eğer rapor alırsam

OKB teşhisi konmuş bir kişinin öğretmen olup olamayacağı, hastalığın şiddetine ve seyrine bağlıdır.

@Gokayy,

Hocam düz memur olsam bunda da mı sorun çıkar . Normal kpss ye girsem de öğretmen olabilir raporu isteyecekler

Hocam lisanstan düz memur alımları çok oluyor mu

Üst Alt