Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorla hastaneye yatırılma anınızı anlatır mısınız?

emre3

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
46
Zorla hastaneye yatırılma anınızı anlatır mısınız ?

ah çok zordu. nasıl anlatabilirirm ki. çok zordu çünkü aşağılanma duygusunu ağır bir şekilde ve derinden hissetmiştim. zor zamanlardı..Allah'ım tekrar yaşatmasın. şügünlerde yaşadığım mutluluk için Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun.

olayın tam olarak ne üzerinden olduğunu bende bilmiyorum sanırım, her şey birden gelişmişti diye hatırlıyorum. Ailemden abimler ve akrabalarımdan birkaç kişi beni yatırıp zorla taksiye bindirerek götürmüşlerdi. bu kadar kişinin arasında onları alt edemezdim. dolayısıyla çok fazla bir tepki göstermedim sanırım. ancak hastanede burnum yere sürtmüştü sanıyorum. çünkü hastaneye yatırılmak istemiyordum ve bu nedenden son bir çırpınızla itiraz etmek niyetti ile istemiyorum denince hayır yatırılacaksın dediler. hastaneye getirdiklerinde babam da gelmişti bende göslerimi kapatmıştım çünkü biraz da korkuyordum. evet korkmuştum.

yani zor günlerdi.

bu arada ilaç kullanmayı reddetmiştim önceki doktor (psikiyatri ) görüşmesinde ben. sanırım ailem hastaneye yatırmak istememe sebebini ilaç kullanmayı istemememe sebebine bağlamış olabilirler.

güncelleme:

fikirleri kolay değişen biri değilim. Allah'ın herşeye layıkıyla ve adil davrandığına inanıyorum. Bu anlatmış olduğum ve sizin sorduğunuz olaydada mutlaka ya benim arka planda kusurlarım vardır veya geleceği Allah bildiği için belki gelecek te yapmış olduğum hatalar /kusurlar veya da mutlaka Allah'ın bildiği ancak benim bilmediğim iyi şeyler vardır.

çünkü ben inanıyorum ki yüce Allah hiçbir şeyi abes yapmaz ve onun rızası dışında yaprak bile düşmez. Şimdi bu anlattıklarım vaki olduğuna göre ...
demek Yüce Allah izin verdi. Ve Allah hiçbir işi abes yapmadığına göre bu yaşananlar içersiinde bana acı ve mutsuzluk vermiş olsa da mutlaka arka planda bilmediğim güzellikler vardır.

şu günlerde çok mutluyum. verdiğim emek yanında aslında öğretmenlik çok da öyle yüksek gelir getiren ve yüksek prestijli bir iş değil sanırım fakat mutluyum. öğrencilerim ve arkadaşlarım tarafından sevilen biriyim. Allah'a hamdolsun Elhamdulillah binlerce kez.

Son düzenleme:
Akrabalarım beni kandırarak hastaneye götürmüştü

7 yıldır psikoz tanım var hiç hastaneye yatırılacak kadar hastalanmadım . Hafif geçiyor hastalık. Hiç yatmadım.

covid döneminde iyice ipleri koparmıştım. Dışarıya çıktığımda izlendiğimi ve benim gizlice fotoğrafımı çektiklerini düşünüyordum. Ailem durumu anlayınca doktoruma gittik direk. Özel klinikte. İlaç doz arttırılması ve ek ilaç eklenmesi yapılınca daha sonra kendimi topladım. Az daha yatış yapılacaktı. Dünyadan kopmuştum. Çok şükür şu an remisyondayım. Bol bol dua edip şükrediyorum. Şükredebildiğimede şükrediyorum. Elimden geldiğince namazımı kılıyorum. Zikirmatiğim var 2 tane. Bol bol rabbimi anıyorum. İnşallah affettiği kullardan olurum çünkü O çok affedicidir.

Yakın bir arkadaşımın başına gelmiş gerçek bir olayı paylaşayım. Bakırköy Mazhar Osman hastanesinin acil servisine gidiyor. Uyuşturucu testi yaptırmak istediğini belirtiyor. Acildeki doktor kendisine , bunu neden istiyorsun diye soruyor. O da cevaben , bir dönem madde kullanıp bıraktım ama babam hala arada sırada kullandığımı iddia edip şüpheleniyor. Onun ikna olması için uyuşturucu testi istiyorum diyor. Tam bu diyaloglar yapılırken acil servis odasına 2 tane özel güvenlikçi geliyor ve bu arkadaşımın koluna girip rızası dışında & zorla kapalı servise yatırıyorlar. Kendisi 3 gün boyunca ailesine ulaşamıyor. Üstüne bir de tiryaki olduğu halde sigarasız kalıyor. Gerisini siz düşünün En sonunda hastane ailesini arayıp bilgilendiriyor. Ondan sonra arkadaşın babası gelip imza karşılığı kendisini bu tımarhaneden çıkartıyor. Ama işin güzel yanı , bu hadiseden sonra babası uyuşturucu kullanmadığına ikna oluyor. İşte arkadaşlar, her şerde bir hayır vardır derler ya Bu yazdığım olay da tam buna uyan bir örnek.

@Galiba kuşkudayım!!!, Yapay zekanın verdiği cevabı değil gerçek hayatta uygulanabilen cevaplar gerek.

Depo hastahaneler Türkiye dahil tüm dünyada terk ediliyor zaten onu savunan yok onun için Türkiyede TRSM merkezleri kuruldu.

Yani kimse insanların hapiste ki gibi bir binaya doldurulmasını savunmuyor ama ağır hasta tedaviyi red eden şiddet ve intihar eğilimi olan hastaları kapalı serviste tedaviden başka yol yok polyanacılığa gerek yok burası isveç değil.

Tabi kimse hastahanelerde ki ağır şartları savunmuyor şartlar düzeltilmeli sadece ilaç ve yatış çözüm değil aile ve toplum desteği en az ilaç ve hastahane kadar önemli ama bu zorluklara bakıp hastahaneler kapatılmalı sözü gerçekçi ve uygulanabilir değil bazı deneysel uygulamalar onlar nüfusu az gelişmişliği yüksek ülkelerde deneniyor.

İnsanları denek yapmayan bir sağlık anlayışı faydalı olabilir.Sicili olan uyuşturucu bağımlıları ayrı bir yerde kalsın.Adam bıçaklıyor ben deliyim diyor.

5 kez zorunlu yatışım oldu ilkini anlatayım bari.
Sözleşmeli erlik ten sözleşme bitimi terhis oldum. Eve geldim yine aile ile sürekli kavga gürültü. Bunalıma girdim. Tekirdağ Malkara güvenlik işine gittim. Orada yoğun intihar düşüncesi yaşadım bayılacak gibi oldum. Daha sonra işi bıraktım. İstanbul deniz İstanbul marina projesine güvenlik olarak girdim. Oradakileri hain zannetmeye başladım. Oradan benim rahatsız olduğumu anladı işten çıkardılar. Bende İstanbul fatihe gittim. Ayasofya nın açılışı vardı orada eylem yaptım. Kamu görevlisi ni darp ettim. Gözaltına alıp. Tayibin konuşması bitene kadar gözaltında tutulmuş oldum. Daha sonra bıraktılar. Telefonum kayboldu. Başka karakolun önündeki mp5 le nöbet tutan polisi darp ettim silahı elinden almaya çalıştım. Harem otogarından beyaz masa otobüs bileti aldı ücretsiz oradan eve döndüm sokaklarda bağırıp çağırmaya başladım. Daha sonra ailem beni hastaneye yatırdı.

@kara duman, gerçekdışı içerikler mevcut bence.

neyse başkasına sorduğunuz soruyu ben cevaplayayım.
evet kapatılmalıdır bencede.
çözüm ??
çözüm şu: kuran okunmalı. o bizim kitabımız ve elbette ilk emrini yerine getirmekle başlamak yapacağımız en güzel şeyler arasında veya en güzel şey bu.

kuran okumak lazım bol bol.

Son düzenleme:
bende ruh ve sinir hastanesine yayırılmıştım oraya yatmak deli hastanesine yatmaktan daha iyidir bence

@kar&yağmur, Maneviyat dua, namaz,kuran bu işin başı zaten tedavi görülmesi onların yapılmasına engel değil ki beraber olmalı tedavi şifayı veren Allah ama vesileleri arayın demiş belki şifanın vesilesi ilaçlar ve hastahane bilemeyiz ki.

Birde sadece müslümanlar olarak bakmayın meseleye onları ne yapacağız adam inanmıyorki kurana.

Şu durumda var kişi o kadar ağır hasta ki gerçeklikten kopmuş o durumda ki hasta ne kuran okuyabilir ne namaz kılabilir önce onun gerçekliğe döndürülmesi lazım biraz farkındalığı oluştuktan sonra aklı başına gelince diğer şeyler olur bu durumda ki hastayı yatış yapmadan nasıl tedavi edeceksin kişi yeri geliyor ben peygamberim, mesihim, Allahım diyor ona kuran okumu diyeceksin.

Yani genel olarak mesele sen, ben veya forumda ki diğer arkadaşlar değil burada ki arkadaşların çoğu farkındalığı gelişmiş kişiler ama adam bokunu yiyiyor onu yatış yapmadan nasıl tedavi edeceksin ki.

@kara duman,

Meleklerin dediğine benzer olarak: biz Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih eder ve ona sığınırız. Onun bildirdiği dışında bir ilmimiz yoktur.

يا ربنا, سبحانك لا علم لنا إلّا ما علّمتنا , إنك انت العليم الحكيم

bunun bir kısmı kuranı kerimden alıntıdır (uyarladım) Ayrıca bkz kehf suresinde Bu kitapta hemen herşeyin misalini anlattık diyor. İnsan ise her konuda münakaşacı olmuştuır diyede ekliyor.

yani biçok şey yazıp yazıp revize edip silip güncelledim. en mantıklı ,söyleyebileceğim en makul şeyler üstteki gibi.

@kar&yağmur, Benim söylediklerimle yazdıklarınızın alakasını kuramadım!!

Neyse söylemek istediklerimi söyledim sanırım başka ilave edeceğim bir şey yok.

Üst Alt