Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engellinin dayısının oğlu engelli adına alınan aracı kullanabilir mi?

ozki44

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben halamın kızı üzerinden araç alacağım.ben onun kaçıncı derece akrabasıyım anlamadım.yani dayı oğlu oluyorum ben biri açıklarsa sevinirim.kuzenimin engeli yüzde 96 dır.zihinsel değildir.

Aracı herkes kullanabilir.Site yazısmalarından edindigim bilgi bu yonde

kimse yokmu ya.arkadaşlar kimisi artık yüzde 90 olan raporlarda herkes kullanabilir diyor.kanun değiştimi varsa elinizde bilgi paylaşın lütfen

kelebek hanım tamam da bana 4.deree akrabasınız diyorlar.kimiside o kalktı yüzde 90 ve üzeri herkes kullanır diyorlar.kanun vamı elimde delil olabilecek şekilde yada noterden kağıt falanmı alacağım

9 eylül 2011 tarih sayı [FONT=Arial]: 28049 [/FONT] resmi gazetenin 53.maddesinin bir dökümünü al ..Orda % 90 oran ve üstü için şöyle der ;

53.maddede ç ve e maddeleri var.

Ç maddesi derki şayet aracı bizzat yurt dışından kendin (Ankara Nakilhane ) ithal edersen kullanımda 3.derece akraba şartı koyuyor.
E maddesinde ise aracı şayet yurtiçinden bir bayiden alırsan herhangi bir kısıtlama yok..

Bende bu şekilde aldım ..ilk başta ksıtlama koydular bilmiyorlardı sonra kısıtlamayı kaldırdılar.

Yukarıda Kısmet'İn aktardığı bağlantıda yasal dayanak var. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına alınan aracı-istisnasız- herkes kullanabilir

[SIZE=2] [/SIZE][FONT=Times]Ö[/FONT]zel tertibat[FONT=Times]ı[/FONT] olmay[FONT=Times]ı[/FONT]p, [FONT=Times]ö[/FONT]z[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]ü[/FONT]l[FONT=Times]ü[/FONT]k derecesi % 90 ve [FONT=Times]ü[/FONT]zeri olan [FONT=Times]ö[/FONT]z[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]ü[/FONT]ler taraf[FONT=Times]ı[/FONT]ndan [FONT=Times]Ö[/FONT]zel T[FONT=Times]ü[/FONT]ketim Vergisinden muaf olarak yurt i[FONT=Times]ç[/FONT]inden sat[FONT=Times]ı[/FONT]n al[FONT=Times]ı[/FONT]n[FONT=Times]ı[/FONT]p ilk iktisab[FONT=Times]ı[/FONT] yap[FONT=Times]ı[/FONT]lan ara[FONT=Times]ç[/FONT]lar[FONT=Times]ı[/FONT]n tescil belgelerine [FONT=Times]“İ[/FONT]lk iktisap tarihinden itibaren be[FONT=Times]ş[/FONT] y[FONT=Times]ı[/FONT]l ge[FONT=Times]ç[/FONT]medik[FONT=Times]ç[/FONT]e [FONT=Times]Ö[/FONT]zel T[FONT=Times]ü[/FONT]ketim Vergisi [FONT=Times]ö[/FONT]denmeden devri, sat[FONT=Times]ışı[/FONT], hibesi, intifas[FONT=Times]ı[/FONT]n[FONT=Times]ı[/FONT]n m[FONT=Times]ü[/FONT]lkiyeti muhafaza kayd[FONT=Times]ı[/FONT]yla veya sair [FONT=Times]ş[/FONT]ekillerde akden devri, tasarruf hakk[FONT=Times]ı[/FONT]n[FONT=Times]ı[/FONT]n vek[FONT=Times]â[/FONT]letname ile devredilmesi yasakt[FONT=Times]ı[/FONT]r." [FONT=Times]ş[/FONT]eklinde [FONT=Times]ş[/FONT]erh konulur.
arkadaşlar yurt dışından alınırsa araç 3.derece yazıyor ama yurt içinden alınırsa 3.derece diye bir şey yazmamışlar ne diyorsunuz alabilirmiyim.polis çevirse ne diyeceğim.ayrıca ruhsata ne yazılıyor

Üst Alt