Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli yeğenimin % 91 raporu ile araç alıp kullanabilir miyim?

yasemin_ogretmen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Son yapılan yasal düzenlemeyle; kız kardeşimin zihinsel özürlü(rapor oranı %91) olan kızına araç alınsa; o aracı o ailede araç kullanma ehliyetine sahip kimse olmadığı için ben kullanabilir mym? Araç otomatik olacak. Herhangi bir tertibat olamayacak. Yeğenim 16 yaşında ; ayrıca sağ kolunu da kısıtlı kullanabiliyor. Ben öz teyzesiyim. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim...

Alabilirsiniz ancak vasilik ve hakimden araç alımı için -satarkende satışı için- izin almanız gerekiyor.

vasilik derken? aracı satarken neden anne - baba vasi değil mi? aracı ben almak ya da satmak adına işlem yapmayacağım sadece baba ve annein ehliyeti olmadığı için ben kullanacağım

aracı kim alacaksa onun üzerinden bu işlemler yapılmalı. yani herkes kullanabilir aracı bu yönde bir kısıtlama yok. ancak alırken vasilik şart koşan noterlerde var, istemeyenlerde. ama engeli zihinsel olduğu için hakimden araç alımı için izin almanız şart.

Üst Alt