Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zengine, patrona ötv'siz araç!

Ufukalp

Emektar Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
13
Ortopedi dışındaki engel gruplarına ötv muafiyet hakkı tanınmıyor bildiğiniz gibi. İşitme engellilere ötv muafiyeti konusunda meclise verilen önerge de komisyonda görüşülmeye bile değer görülmedi.Fiziksel engellilere de vermemek için kırk dereden su getiriliyor.
Ve sayın başbakan açıklıyor; ticari taksi,minibüs ve halk otobüslerini 2016 sonuna kadar yenileyenlerin ötv sini devlet ödeyecek.
Sadece plakası milyonlar (eski parayla trilyonlar) yapan,kendi çalışmaya tenezzül bile etmeyip ya plakasını kiralayan ya da şoför çalıştıran ensesi kalınların halka hurda araçları layık görmesi zaten en büyük utanmazlıktır.
Devlet yönetmek;zengine,güçlüye kuzu,fakire güçsüze aslan kesilmek değildir.
Devlet yönetmek;işçinin, memurun,kısaca emekçinin vergilerini, zenginlere,patronlara peşkeş çekmek hiç değildir.
Çıkarırsın yasanı,yayınlarsın genelgeni; ''ticari ulaşım araçları şu kadar yıldan eski olamaz'' o kadar.
Süresi dolanı bağlarsın,men edersin trafikten,bak nasıl yeniliyorlar.

engellilere kısıtlamasız bu devlet hiç bi şey vermez ötv siz araç verecek 90 rapordiyor ortopedik rahatsız arkadaşlara h sınıfı diyor başka ehliyeti varsa iptal olsun diye ne zorluk varsa engellilere var herkeze kolaylık yasa engellilere zorluk kısıtlama var seçim yaklaştı tabi hükümet işine menfaatine bakacak ama engellilerin ahı da ağırdır

Sadece zenginin oyu mu var?
İşçinin,emekçinin,garibanın,engellinin,ezilenin oyu yok mu ki,tüm güzellikler elit tabaka için yapılır?
Biri asgari ücreti şu kadar yapacağım dese,
emekliye ikramiye vereceğim dese,
öteki kırmızı görmüş boğa gibi bağırıyor ''kaynak nerdeeee!..''
Bu elit gruba kıyak yapılırken kaynak sorsan var ki veriyoruz derler.

ÖTV ile ilgili düzenleme kesinlikle revize edilmeli. Her engel grubunun mutlak kendine göre çok büyük farklı dert ve sıkıntıları var. Ben başımdakini örnekleyecek olursam Organ(böbrek) nakli oldum. %70 oranda raporumu aldım.
Ötv indiriminden yararlanmayı kendimde hak olarak görüyorum ama resmi olarak böyle bir hakkım yok. Herkes kendisi ile ilgili örneğini yazabilir. Her sabah ve akşam bir avuç ilaç içiyorum. Bağışıklık seviyem ilk okul çağındaki çocukla aynı seviyeye indi. Kış mevisiminde en az 3 ağır griple yatıyorum. En çok aldığımız uyarı enfeksiyondan uzak durun olsa da biz metroda metrobüste otobüste savaş halindeyiz. Ve ömür boyu vucudur böbreği reddetme riski var.
Yanlış anlaşılmak istemem ve bundan korkarım da ama engel sadece fiziksel değildir. Engellilere karşı biraz da olsa gelişen sosyal duruşumuza bunu da eklemeliyiz.
Herkesin dertlerinin sıkıntılarının minimuma indiği bir ülke diliyorum. Herkese iyi kandiller.

Üst Alt