Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka geriliği olan %70 raporlu çocuğum var. 2022 veya Evde bakım maaşı..?

Rabiş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim dört çocuğum var dördüncü çocuğumda yüzde 70 zeka geriliği teşhisi koyuldu özür raporu verildi, eşimden ayrıyım , 600 tl karşılığı çalışıyorum ssklıyım, evim kira 360 ytl, maaştan başka gelirim yok, özürlü maaşı almama engel olurmu ne gibi haklardan yararlana bilirim?

Eşinizden resmi olarak ayrıldınız mı? Nafaka alıyor musunuz? Tek geliriniz 600 tl mi? Hanede toplam kaç kişi yaşıyorsunuz?

eşimden resmi olarak ayrıldım.nafaka almıyorum evde toplam 5 kişyiz.başka hiçbir gelirim yok.teşekkürler

2022 maaşı alabilir misiniz, emin değilim. Ama aylık 477 tl tutarındaki Evde Bakım Aylığını alabilirsiniz diye düşünüyorum.

İl/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurmanız gerek (bkz: gerekli evraklar). Çocuğunuzun bakımı ile ilgilenen kişiye bakıcı maaşı bağlanır.

rabiş hanım yazdıklarınıza bakarak 2022 den maaş alabilirsiniz. evde bakım maaşı içinse çalımanız engel olurmu bilmiyorum. çünk kanunda derki hastanın yanıda bakıcısı olan kişi enaz günlük 8 saat yanında olup bakması gerek der.. onun dışında bir engel yok.

nasıl nerye başvuracam evraklar nasıl ne gerekli teşekkürler

slm rabia hanım sosyal hizmetlere bas vurmanız gerekiyor sosyal hizmetler özürlü kişilere bakan kişilere maas veriyor

Üst Alt