Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yüzde 90 oranlı raporuma rağmen ötv indirimi aldırmıyorlar!?
6 yıldır diyaliz yapıyorum. 2009 tarihli yüzde 90 raporum var. Raporda ötv indiriminden yararlanir yaxmadiği gerekcesi ile islem yapmiyorlar. Cok sacma degilmi. 2009 yilinda ayni raporla arac almistim. Simdi alamiyorum.
Bu memlekette kanunlar sanki eyaletmişiz gibi her ilde farkı uygulanıyor.Bu arada bende İzmirliyim ve 7. yıldır diyaliz alıyorum. Sizin raporunuz hangi hastahaneden alınma.? Ben Yeşilyurt devlet hastahanesinden çıkarttım, raporda ötv ibaresi yazıyordu. Üzgünüm ama tekrar rapor çıkartmanız lazım.
Aracı Elindeki raporla git başka galeriden almaya çalış diyeceğim ama sonuçta yine geri dönersen mecbur tekrar heyet raporu çıkaracaksın.Dilekçeyede ne için rapor istediğini mutlaka madde madde yaz.
Örnek;
ÖTV indirimli araç alacağım,
Özürlü kimlik kartı çıkaracağım, vs vs vs gibi.
tekrar rapor almana gerek yok..raporda ÖTV indirimi yazmasıda şart değil..% 90 rapor olmaı yeterli ..Benim raporda ÖTV falan bir şey yazmıyor ama aracı ÖTV indirmli aldım..İşgüar memurları işi bunlar..başka bir bayiye sor..sonuçta bayiler vergi dairesinden sorduruyorlar indirim varmı diye ? ..Hangi vergi dairesi red veriyorsa BİMER'e şikayet et..Sonuç alırsın..Hastanelerde boş yere uğraşma tekrardan..
parapleji engelli bir bayanım, otomobil alabilmek için ÖTV indiriminden yararlanılacak sağlık kurulu raporu almak istedim. Devlet hastahaneleri 250 TL
ünüversite 400 Tl ücret istiyor benden. bu durum özele giriyormuş. bu doğrumu, ücret konusunda bilginiz var mı?
Araç almak için %90 oranlı raporda özel bir ibare olması şartı var mı?
Merhabalar
biz de %90 surekli agir ozurlu raporu olan babam adina ötv indiriminden yararlanmak icin bir firmayla anlasmistik.
firma babamin raporunu istedi sonra vergi dairesinden sorgulatti fakat raporun arkasinda "ötv muafiyeti : evet" yazmasi gerekliymis. Bu ibareyi rapora tekrar nasil işletebiliriz???
aynı problemle bizde karşılaşmaktan korkuyoz rapor sürekli 2008 yılında alınma arkasında vergi indiriminden faydalanabilir yazmakta fakat ötv ile ilgili bi ibare bulunmamakta memurların yaptıgı tamamen işgüzarlık sürekli olan bir rapora git değiştir diyorlar
Su an hastahaneden geldim. Ordaki bayan da tkrr heyete girmesi gerektigini raporun ancak bu sekilde yenilenebileceini fakat agir ozurlu ibaresinin de degisebileceini soyledi. cok kararsiz kaldik agir ozurlu ibaresi degisirse evde bakim ucreti de kesilirmis. Peki arac alirsak bakim ucreti kesilirmi o soruya cevap veremedi.
Biz de babamızın adına 2007 yılında %90'lık rapor almıştık ama rapor müracaatı esnasında bu raporu ÖTV indiriminden yararlanmak için alacağımıza dair bir dilekçe vermiştik.Siz anladığım kadarı ile diyaliz için çıkardınız bu raporu ve raporunuzun rapor numarasına bu şekilde işlendi.Yakın zamanda biz de sıfır araç almak için bayiye raporumuzu verdik ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan aracımızı aldık, bimer'den gelecek cevabı bizimle paylaşırsanız seviniriz.
hocam bizim rapor %99 oranında sürekli ibareli 2008 yılına ait diyalizle ilgisi yok engelli kişi 8 yıldır yatalak hasta ve bitkisel hayattadır. fakat ismini vermiyecegim vergi dairesi bu raporu arkasında ötv yazmıyo diye kabul etmedi her ne kadar bu raporun sürekli oldugunu gözüne soksamda fayda etmedi.
Hocam bak bende Diyaliz hastasıyım,ilk kez rapor çıkarmaya gittiğimde bu ötv olayından haberim yoktu,Dilekçeye özürlü oranımı belirten ve özürlü kimlik kartı çıkarmak istiyorum diye yazdım raporu çıkardım o zaman raporda Diyaliz hastası olduğum halde sürekli olması gereken rapor bana "Süreli" 2. yıllık verilmişti.! Neyse gittim özürlü kartını aldım.Daha sonra ötv indirimli araç alınabilceğini öğrendim,dedilerki bu rapor olmaz tekrar rapor alacaksın Dilekçeyede ötv muafiyetli araba almak istiyorum diye yazacaksın dediler bende öyle yazdım tekrar heyete girdim bu sefer süresiz rapor aldım. O raporla gidip aracıda aldım 2.yıldırda kullanıyorum.Normal şartlarda sen haklısın %99 rapor oranı olan bir insandan daha ne rapor istiyorsun.
Evet arkadaşlar bugün son dakika gelişmesi yaşandı ve bimere yaptıgım şikayet sonucu vergi dairesinden bizzat arandım ve durumu anlattım işin garip tarafı olmaz bu rapor diyen insanların 360 derece dönmesi getir raporu işleme alalım dediler %90 ve üzeri süresiz raporlarda rapor tarihinin ve arkasında ÖTV ile ilgili bir ibarenin bulunmasına gerek yokmuş bu vesile ile işlemleri en kısa sürede başlatcam
"Yetkili sağlık kurumlarından alınmış, engellilik derecesinin %90 veya daha fazla olduğuna dair engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneği" yeterlidir. Başka hiç bir özel şart konmamıştır (ÖTV tebliği).
Aksini iddia eden görevli bunu neye dayandırdığını belirtmekle yükümlüdür. Bilmiyorsa, gelirler idaresi başkanlığı'Na yazıp bilgi istesin...